Beauty

Skincare | IK Skin Perfection

12 juli 2021

IK Skin Perfection skincare ervaring/review
Het blijft leuk om nieuwe merken te ontdekken. Als skincarejunkie kan ik er heel enthousiast van worden om in de achtergrond en filosofie van een merk te duiken, ingrediëntenlijstjes uit te pluizen én natuurlijk de producten zelf te testen zodat ik mijn ervaringen kan delen. Zo maakte ik kennis met IK Skin Perfection; een groen cosmeceutical merk van eigen bodem. Ik vertel je er graag meer over en deel mijn first impressions met je. Ook mag ik twee keer een heel mooie skincare set weggeven :) Good luck!

‘Lees ook: Skincare | Aloë vera (de helende dorstellers voor je huid).’

IK Skin Perfection skincare ervaring/review

IK Skin Perfection

IK Skin Perfection is een cosmeceutical merk met huidverzorgingsproducten die in harmonie met de natuur ontwikkeld zijn. De producten zijn mild geformuleerd waardoor ze voor zelfs de (extreem) gevoelige huid geschikt zijn, maar alsnog zeer effectief werken bij iedere huidwens en in te zetten zijn bij verschillende huidproblemen.

Dit alles met producten die op de juiste pH-waarde voor de huid hun werk kunnen doen. Het van nature ‘zure laagje’ van een gezonde huid helpt de huid sterk te houden en zorgt ervoor dat de huidflora in balans is, slechte bacteriën worden gedood en goede bacteriën de ruimte krijgen. Zo is de huid minder vatbaar voor huidproblemen en behoud je een sterke huidbarrière. Gebruik je producten met een verkeerde pH-waarde, dan raakt de huid uit balans en dat merk je in bijvoorbeeld een droge, doffe, vette, onzuivere en/of snel geïrriteerde huid én een huid die sneller aanleg heeft voor huidveroudering. De producten van IK Skin Perfection werken met een ideale pH-waarde van rond de 5,5 waardoor de zuurgraad van de huid wordt hersteld, in balans komt én in balans blijft.

IK Skin Perfection gelooft hierbij in een 4-fasen-reset-programma om de zuurgraad van de huid te herstellen, in balans te brengen en optimaal te houden;

1. Resetten, om de huid in balans te brengen, het immuunsysteem van de huid te herstellen en de huid in haar natuurlijke huidconditie terug te brengen
2. Herstellen, om het conditieniveau van de huid op te bouwen en de huidconditie te optimaliseren
3. Stimuleren, de huid wordt geprikkeld om huidproblemen en huidwensen doelgericht aan te pakken en huidverbetering te kunnen bereiken
4. Het behoud van resultaten in een mooi onderhoudsprogramma en afgestelde skincare routines.

Goed om te weten: IK Skin Perfection is een ‘NO label’ met 100% natuurlijke actieve werkstoffen (groene cosmeceuticals) en bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen. De producten zijn dierproefvrij en komen in duurzame (airless) verpakkingen. Daarnaast werken ze samen met diverse sociale werkplaatsen in Nederland om de onafhankelijkheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren.

–> Klik hier voor de website van IK Skin Perfection voor meer informatie over het merk en de producten in het assortiment.

IK Skin Perfection skincare ervaring/review IK Skin Perfection skincare ervaring/review

Mijn ervaring met IK Skin Perfection

Niet alleen vind ik de visie van het merk heel erg mooi en spreken de ingrediëntenlijstjes me erg aan, ook zien de producten er mooi uit in je badkamer. Je kan duidelijk merken dat er over het totale concept goed is nagedacht en ja, dat maakt me heel enthousiast!

Ik heb de afgelopen weken kennisgemaakt met het merk door middel van twee producten:

IK Skin Perfection SCRUB+ 200ml/€31,40
Deze 3-in-1 scrub combineert de voordelen van een lysing, peeling en scrub in één product zodat dode huidcellen worden verwijderd, de huidtextuur zachter en de huid egaler zal worden én helpt de werkzame stoffen uit andere skincare beter opgenomen te kunnen worden. Er zit onder andere amandelolie, bamboe-extract, glycerine, kaolien, shea boter, vitamine E, moerbei-extract en exfoliërend ananas- en papaya-extract in verwerkt.

Het is een romige scrub met heel zachte scrubdeeltjes die je aanbrengt op een vochtige huid, zachtjes met ronddraaiende bewegingen inmasseert, kort laat intrekken en daarna afspoelt met water en eventueel de hulp van een washandje. Je merkt dat de scrub de huid reinigt, lekker fris maakt en een rosy glow achterlaat zonder dat de huid er trekkerig van aan gaat voelen. Perfect om droge velletjes mee te verwijderen, de huid op te frissen en weer te laten stralen.

IK Skin Perfection skincare ervaring/review

IK Skin Perfection HYAMAX+ 50ml/€42,75
Deze geconcentreerde hydraterende crème geeft een flinke vochtboost aan je huid. Er zit onder andere glycerine, shea boter, amandelolie, olus-olie, ubiquinone (Co-enzym Q10), jojoba olie, aloë vera sap, panthenol, vitamine E, hyaluronzuur, ginseng en gingko biloba extract, squalaan, retinol, calendula en kamille in. Wow! Zoals je ziet: een heel erg mooie mix aan zowel verzachtende, beschermende, hydraterende en voedende ingrediënten zowel als huidverbeterende werkstoffen.

De crème heeft de textuur van een luchtige bodylotion, voelt direct verfrissend aan op de huid en trekt vlot in. Een dorstlesser voor de huid die de celvernieuwing stimuleert en de huid de hele dag zacht en comfortabel aan laat voelen. Ook heel fijn om te gebruiken op je decolleté, zeker omdat deze gevoeligere huid in de zomermaanden wat meer te verduren heeft door blootstelling aan de zon. Doordat hij vlot intrekt en geen plakkerig of vettig laagje achterlaat is hij ook heel fijn onder de make-up te gebruiken.

IK Skin Perfection skincare ervaring/review

Winactie

In samenwerking met IK Skin Perfection mag ik 2 x een mooie skincare set met de twee producten uit dit artikel weggeven. Met de SCRUB+ en de HYAMAX+ krijg je een heel erg mooie kennismaking met dit merk en help je je huid alvast goed op weg om fris, gehydrateerd en stralend te worden!

Wat moet je doen om kans te maken?
– Laat een reactie achter onder dit artikel met als korte motivatie bij welk huidprobleem of welke huidwens je graag hulp zou willen hebben, zodat we weten of de producten een goede match zullen zijn als je wint :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 18 juli 2021, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Edith
    Reply Edith 18 juli 2021 at 15:33

    Sinds de overgang heb ik opeens een droge huid. Heel vervelend dat trekkende gevoel de godganse dag. Nog niks gevonden dat echt helpt om me hier niet de hele dag bewust van te zijn. De opvliegers zijn al geen feestje maar elke oplossing voor de “nevenverschijnselen” kan ik waarderen.

  • Avatar van Anneliese de Waal
    Reply Anneliese de Waal 18 juli 2021 at 09:39

    Ik heb een gevoelige en droge huid, ben erg benieuwd naar deze producten op de huid 😊😊, ik doe erg graag mee 🥰🥰 Groetjes Anneliese de Waal

  • Avatar van Ilse
    Reply Ilse 17 juli 2021 at 17:15

    Klinkt fijn. De laatste tijd heb ik helaas weer best veel last van acne.

  • Avatar van Anne Bolijn
    Reply Anne Bolijn 17 juli 2021 at 05:32

    Ik heb een wat vettere huid. Waardoor het glimt en rode vlekjes in mijn gezicht heb. Daarom is het fijn dat de producten snel intrekken enzo minder glans geven. En blijft mijn make-up goed zitten.

  • Avatar van Linda Achterberg
    Reply Linda Achterberg 16 juli 2021 at 19:54

    Ik loot dollgraagg mee, klinkt erg goed!! Ik heb last van een wat doffe huid, die vet is, maar ook droog met velletjes bijv. boven neus en soms bij wangen! Een gecombineerde huid. (ook oneffenheidjes) Ik ben heel benieuwd naar deze producten! Bericht op facebook openbaar GEDEELD met mijn facebookvrienden en duimen!

  • Avatar van Fenny Hemmen
    Reply Fenny Hemmen 16 juli 2021 at 11:39

    Oeh deze producten van IK-Skin perfection klinken als wat mijn huidje precies nodig heeft :) dus ik doe natuurlijk enorm graag mee! Liefs Fenny

  • Avatar van Evie Steen
    Reply Evie Steen 15 juli 2021 at 14:51

    Mijn huid is supergevoelig en snel schilferig en droog, daarom zou ik deze producten graag een keer proberen.

  • Avatar van Lottie
    Reply Lottie 15 juli 2021 at 14:13

    Ik heb, ongeacht de periode van het jaar, altijd last van ”vervellen” van mijn hoofdhuid…

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 15 juli 2021 at 07:38

    Wauw, dat klinkt echt goed! Mijn vochtarme, gevoelige huid zou hier zeker van opknappen denk ik!

  • Avatar van L Kroon
    Reply L Kroon 14 juli 2021 at 22:52

    Ik doe graag mee met deze actie. Mijn gemengde ouder wordende huid, kan wel wat hulp gebruiken.

  • Avatar van Jorine
    Reply Jorine 14 juli 2021 at 21:49

    al-tijd-droog, zeker als het zonnetje lekker schijnt. Ik doe graag mee!

  • Avatar van Bobby
    Reply Bobby 14 juli 2021 at 20:48

    Rode konen….

  • Avatar van Wessel
    Reply Wessel 14 juli 2021 at 20:10

    Nu mijn vriendin medicatie heeft, reageert haar huid hier zeer heftig op met het gevolg een enorm droge en gevoelige huid. Voor haar alleen nog maar ‘meuk-vrije’ verzorgingsproducten! Daarom zou ik haar graag laten kennismaken met de SCRUB+ en de HYAMAX+ van IK Skin Perfection om haar huid te helpen weer fris, gehydrateerd en stralend te worden!

  • Avatar van Ran Slag
    Reply Ran Slag 14 juli 2021 at 20:08

    Ik krijg al snel een trekkerige huid van producten en deze lijkt me daarom heel fijn

  • Avatar van Gea Jager
    Reply Gea Jager 14 juli 2021 at 19:12

    leuk ik doe graag me om me zelf eens weer te verwennen

  • Avatar van van erum maria louisa
    Reply van erum maria louisa 14 juli 2021 at 13:45

    mooi produkt -ik moet al mijn hele leven smeren

  • Avatar van Janny
    Reply Janny 14 juli 2021 at 11:12

    Deze producten lijken me heerlijk bij mijn droge trekkerige huid. Tot op heden nog steeds niet DE juiste producten gevonden voor mijn huid. Deze serie zou ik graag uitproberen!

  • Avatar van melissa
    Reply melissa 14 juli 2021 at 10:36

    Mijn huid is wat dof en droog dus ik ben heel benieuwd naar IK Skin Perfection SCRUB+; daarvan zou je huid mooi en stralend en glanzend moeten worden; dat klinkt als een wondermiddel ;-)

  • Avatar van Marije
    Reply Marije 14 juli 2021 at 10:05

    Hele leuke winactie! Ik ben altijd opzoek naar mooie nieuwe producten om mijn huid mooi en verzorgt te houden!

  • Avatar van Anita van Delft-Chrispijn
    Reply Anita van Delft-Chrispijn 14 juli 2021 at 08:54

    Goeiemorgen, graag wil ik in aanmerking komen voor de “IK Skin Perfection skincare set” . Hoe mooi zou het zijn als ik mijn gezicht een keer kan verrassen? Groetjes Anita van Delft-Chrispijn

  • Avatar van wilmsen anita
    Reply wilmsen anita 14 juli 2021 at 08:46

    Ik heb een droge schilferende en jeukende huid. ik heb een kalmerende voedende creme nodig

  • Avatar van Renilda
    Reply Renilda 14 juli 2021 at 06:43

    Mooie actie. Ik doe mee voor mijn droge huid wat re doen glanzen

  • Avatar van Iris
    Reply Iris 14 juli 2021 at 06:42

    Ik heb een droge huid Dus komt zeker van pas

  • Avatar van Janneke
    Reply Janneke 13 juli 2021 at 22:56

    Vooral een lekker spulletje om m’n wat oudere huid soepel te houden.

  • Avatar van D
    Reply D'jeanine 13 juli 2021 at 21:34

    Het woord ‘reset’ klinkt als muziek in mijn oren. Ik heb altijd al een moeilijke huid gehad die droog is maar ondertussen glimt die aan alle kanten :( En van eigen bodem en in samenwerking met sociale werkplaatsen!!! Love it

  • Avatar van Debby Koeman
    Reply Debby Koeman 13 juli 2021 at 20:04

    Mijn huid is droog en snel schilferig. Ik vind het lastig om goede gezichtsproducten te vinden, of ze hydrateren niet goed genoeg of ze blijven vettig aanvoelen op mijn huid. Ik wil de producten van IK Skin Perfection graag proberen!

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 13 juli 2021 at 19:02

    Ik heb een normale, probleemloze huid, ik zou dit merk graag eens proberen!

  • Avatar van Nelly
    Reply Nelly 13 juli 2021 at 18:58

    Een verzorgend product voor de droge huid

  • Avatar van Willem de Wal
    Reply Willem de Wal 13 juli 2021 at 18:49

    Doe mee voor mijn zusje die waarschijnlijk erg blij wordt van deze producten.

  • Avatar van Marjan Zuid
    Reply Marjan Zuid 13 juli 2021 at 18:37

    Af en toe heb ik wat onzuiverheden op mijn gezicht. Dus een reset van mijn huid zal wel fijn zijn en een goede scrub. Zodat alles weer goed bacterie vrij is. Zodat ik weer een mooi strakkere huid heb.

  • Avatar van pascale
    Reply pascale 13 juli 2021 at 18:32

    Oh dit lijkt me zo fijn. Tik bijna de 50 aan en begin dat nu zeker aan mijn huid te merken.

  • Avatar van maaike
    Reply maaike 13 juli 2021 at 18:16

    Ondanks dat ik bijna de 40 aantik, heb ik nog steeds een vette T-zone, en daardoor regelmatig een pukketje :(. Daar zou ik graag wat aan doen!

  • Avatar van m chen
    Reply m chen 13 juli 2021 at 18:06

    Een glad en gehydrateerd huid dat is mijn huidwens!

  • Avatar van Monica K
    Reply Monica K 13 juli 2021 at 17:55

    Mijn huid is snel droog. Een verzorgend product als deze lijkt me superfijn

  • Avatar van marijksels
    Reply marijksels 13 juli 2021 at 17:54

    Ik heb een erg droge en gevoelige huid, dus dit klinkt mij als muziek in de oren!!! Hier kan ik wel wat hulp bij gebruiken ;)

  • Avatar van Mark
    Reply Mark 13 juli 2021 at 17:45

    Met deze producten van IK skin perfection zou ik graag mijn vriendin in het zonnetje zetten, of beter gezegd: haar huid in het zonnetje zetten! Zij is altijd op zoek naar fijne, maar bovenal geschikte huidverzorgingsproducten voor haar extreem gevoelige huid. Een heel erg fijn “groen” merk als ik dit allemaal zo lees hierboven!

  • Avatar van Loes
    Reply Loes 13 juli 2021 at 17:38

    Mooie blog met een fijne uitleg en review van de producten! Count me in!! ✨
    Laatst bij de schoonheidsspecialiste met dit mooie merk kennis mogen maken. Daar ook erachter gekomen dat mijn huid naast onzuiverheden ook hele droge plekken heeft. Deze combinatie lijkt me dus een winning team voor mijn huid!
    Van de Silk+ ben ik al fan, dus naar deze ben ik ook erg nieuwsgierig.

  • Avatar van lelie
    Reply lelie 13 juli 2021 at 17:09

    Mooie producten. Ik heb een gecombineerde huid die soms ook wat gevoelig en vochtarm is. Fijn dat de crème niet te vol is en fijn intrekt, want anders voelt mijn huid plakkerig en gaat meer zweten.

  • Avatar van Sophie Nijhuis
    Reply Sophie Nijhuis 13 juli 2021 at 17:08

    Hoi Desirée,
    Graag doe ik mee aan de winactie, omdat ik goede huidproducten belangrijk vind. Ik ben nog aan het onderzoeken welk merk ik prettig vind. Ik heb een wat gecombineerde huid en soms last van oneffenheden. Ik hoop dat ik kans maak! De verpakking en de natuurlijke ingrediënten spreken mij erg aan! 🍀 Groet, Sophie

  • Avatar van Marie K.
    Reply Marie K. 13 juli 2021 at 17:05

    Louter en alleen verval. Weinig meer aan te doen denk ik maar ik zou het heel graag eens proberen!

  • Avatar van Jill
    Reply Jill 13 juli 2021 at 17:00

    Ook ik heb een vochtarme huid en
    een vette voorhoofd (is nieuw).
    Daarnaast last van gerstekorrels en deze wil ik graag voorkomen.
    Dus jaa… heel graag.

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 13 juli 2021 at 16:56

    Mijn huid is vaak te droog en ‘straalt’ niet zo mooi. Rond mijn menstruatie krijg ik veel puistjes en oneffenheden, mijn huid is eigenlijk nooit mooi egaal. Veel rode/donkere vlekjes. Ik weet niet zo goed hoe ik mijn huid juist moet hydrateren, dus ben ook bang dat het daar mee te maken heeft. Best lastig dus, ik zou heel graag eens wat nieuws willen proberen!

  • Avatar van Sandra
    Reply Sandra 13 juli 2021 at 16:39

    Bijna 53 jaar…. het verval begint nu toch wel in te zetten ;-) nee hoor, valt mee, ik merk wel dat mijn huid wel een beetje meer verzorging en vooral vocht kan gebruiken!

  • Avatar van Marian B
    Reply Marian B 13 juli 2021 at 13:00

    Dat klinkt goed voor mijn huid. Ik ben erg benieuwd en maak graag kennis met deze producten. 🍀

  • Avatar van Anita H.
    Reply Anita H. 13 juli 2021 at 12:29

    Mijn gezichtshuid: vet en tevens vochtarm; vergrote poriën; veel ontstekingen / puistjes. En ik ben niet meer zo jong, dus toch ook wel wat rimpels.

  • Avatar van vessen
    Reply vessen 13 juli 2021 at 11:49

    Mijn gezicht is bont en mijn handen beginnen bruine vlekjes te vertonen.

  • Avatar van Yvette
    Reply Yvette 13 juli 2021 at 09:32

    Sinds een paar jaar is mijn probleemloze huid veranderd en is mijn huid droger en rimpeliger. Een fijne crème en scrub die de droogte verminderen, dat zou heerlijk zijn!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 13 juli 2021 at 08:47

    Zo leuk ;-)
    Ik kan zeker wel tips gebruiken tegen een kurkdroge huid en meeeters…..

    Xoxo

  • Avatar van Anita te Gussinklo
    Reply Anita te Gussinklo 12 juli 2021 at 23:39

    Vorige week zag ik Sarah, en werd dus 50. Een goede creme is belangrijk, mijn huid heeft veel dorst.

  • Avatar van Beauty Treasures
    Reply Beauty Treasures 12 juli 2021 at 21:11

    Heerlijk! Met de komst van de baby heeft mijn huid wel een doffe teint gekregen. De korte nachten en de drukke dagen. Ik wil Skincare gebruiken dat met een minimum aan effort een mooi resultaat geeft. De scrub lijkt me daarvoor ideaal.

  • Avatar van Monique
    Reply Monique 12 juli 2021 at 20:36

    Hi Desiree, Ik hoop een kans te maken met mijn gevoelige huid. Ik heb opzicht nu de goede producten gevonden maar enkele plekjes blijven schilferig en rood. Ik hoop nog steeds een product te vinden wat ook dat oplost.

  • Avatar van Yvonne
    Reply Yvonne 12 juli 2021 at 18:11

    Mijn huid neigt eerder naar vet. Heb snel last van onzuiverheden. (grrrr) Ik verwacht dat deze niet geschikt is voor mijn huid? Succes deelnemers met een matchend huidje.

  • Avatar van Noortje
    Reply Noortje 12 juli 2021 at 16:50

    Ik heb een droge huid, waarmee ik mij soms geen raad weet. Ik heb nog niet de perfecte gezichtsverzorgingslijn gevonden, zeg maar! Na het lezen van jouw review ben ik toch stiekem wel enthousiast geworden over de producten van IK Skin Perfection… Vooral het 4-fasen-reset-programma trok mijn aandacht. Dit lijkt mij een erg mooie basis om mijn huid in topconditie te krijgen: de zuurgraad van de huid herstellen, in balans brengen en optimaal houden!

  • Avatar van Anne-Wil Kraan
    Reply Anne-Wil Kraan 12 juli 2021 at 16:30

    Ik heb een combineerde huid, die de laatste tijd erg vettig is, zou dat graag weer minder willen hebben, maar mijn wangen zijn daar in tegendeel weer erg droog

  • Avatar van Suzanne
    Reply Suzanne 12 juli 2021 at 16:20

    Ik maak graag kans om mijn vette huid goed te verzorgen!

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 12 juli 2021 at 15:57

    Wauw klinkt goed allemaal! Ik heb een droge en gevoelige huid die snel reageert op bv retinol of andere wat heftigere ingrediënten (krijg daar snel irritatie bultjes van) terwijl ik wel graag (ben 40+) iets tegen huidveroudering/verslapping zou willen doen 😊

  • Avatar van Diana
    Reply Diana 12 juli 2021 at 15:52

    Door de jaren heen al veel geprobeerd om mijn droge gevoelige eczeem huid te voeden, helaas nog geen 100% match gevonden. Zou daarom graag kennis willen maken met dit merk en zijn producten, En fijn om te weten dat er met veel zorg de ingrediënten zijn uitgekozen. wie weet zijn wij wel een match.

  • Avatar van Jacqueline van de Manakker
    Reply Jacqueline van de Manakker 12 juli 2021 at 14:51

    Heel graag voor mijn droge, gevoelige huid

  • Avatar van Ling
    Reply Ling 12 juli 2021 at 14:34

    Voor mijn gecombineerde huid. Zou het graag willen proberen.

  • Avatar van elisabeth maria martina
    Reply elisabeth maria martina 12 juli 2021 at 14:28

    daar zou ik heel graag mee willen kenismaken

  • Avatar van Vivian Bauptit
    Reply Vivian Bauptit 12 juli 2021 at 14:24

    Ik heb een erg droge huid en ben erg benieuwd naar deze producten! Ze lijken mij echt perfect voor mijn huid!

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 12 juli 2021 at 14:19

    Wauw, leuke actie! Ik heb een hele droge huid. En zou graag goede fijne verzorgende producten voor mn huid willen

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 12 juli 2021 at 14:12

    Zou denk ik wel heel fijn zijn voor mijn vochtarme huidje

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.