Beauty Carrière & Geld

Girlboss interview met Debbie van natural skincare brand Loïs Lee

15 juli 2021

Debbie van Weelden interview Loïs Lee skincare
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over gedacht? Of ben je al gestart maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Debbie van Weelden, oprichter van natural skincare brand Loïs Lee.

‘Lees ook: Ondernemen | Interview met Anita Notenboom van woonwinkel Happy Home.’

Debbie van Weelden interview Loïs Lee skincare

Girlboss

A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Interview met Debbie van Weelden van natural skincare brand Loïs Lee

Wie ben je?
Debbie van Weelden, 43 jaar, moeder van Lois (16 jaar). Ondernemer en (natuurlijke) ingrediënten-‘nerd’ en staat voor haar waarheid.

Kan je wat meer over jouw merk vertellen en hoe het ontstaan is?
Loïs Lee Pure Skinfood bestaat in 2021 alweer vijf jaar. Als natural skincare brand met een holistische visie (dus niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant!) heeft Loïs Lee als doel niet alleen skincare te verkopen, maar haar fans bewuster te maken van wat er voor nodig is om Je Mooiste Huid Ooit te krijgen.

Alles wat we doen is hier naar te herleiden: we schoppen een beetje tegen de traditionele beauty-industrie aan, omdat we op een holistische manier tegen beauty aankijken. Zo leggen we bijvoorbeeld uit waarom dierlijk collageen iets is dat je liever niet wilt slikken, welk minder positief effect blauw licht en retinol op je huid hebben en waarom het ondersteunen van je lymfesysteem ontzettend belangrijk is in onze integrale aanpak. Onze slogan #nomoremeuk staat voor meerdere dingen zoals geen schadelijke ingrediënten in onze producten, maar slaat bijv. ook op de onzin over beauty waar we vaak dagelijks mee geconfronteerd worden en over unapologetically jezelf zijn.

Waar komt jouw liefde en passie voor huidverzorging vandaan en wanneer besloot je hier een bedrijf mee op te willen zetten?
Het begon met een wens c.q. noodzaak zo gezond mogelijk te leven. Ik heb namelijk een motorongeluk gehad op Bali waar ik mijn milt verloor – dit orgaan heeft een belangrijke functie voor je immuunsysteem. Direct hierna gooide ik dus min of meer noodgedwongen mijn leefstijl compleet om, zodat ik een optimale weerstand had en hield om het gemis van de milt te compenseren. Mijn kantoorjob verruilde ik voor een nieuwe carrière als pilates-juf en hormooncoach. Met name de opleiding voor deze laatste job wakkerde mijn liefde voor ingrediënten aan.

Ik leerde namelijk dat veel cosmetica hormoonverstorende stoffen bevatten, en dat 100% natuurlijk the way to go is. Maar ja, op dat gebied vond ik nou net geen producten die perfect bij mij pasten. Uiteindelijk ben ik dus, aangespoord door mijn vriend Gerben die mij ieder vrij moment met mijn neus in de boeken over oliën en de huid zag, een opleiding gaan volgen tot Organic Skincare Formulator (in Londen). Na het schrijven van de receptuur voor mijn ultieme formules ging ik op zoek naar een lab, vond Rebel Nature in Amsterdam en daar begon mijn journey met een crowdfunding campagne.

Op welk punt ben je ervoor gegaan om fulltime te ondernemen?
Het startbedrag was via crowdfunding binnen no time opgehaald, dus de producten konden geproduceerd en de website gelanceerd worden. Toen Lois Lee ook bij heel veel andere vrouwen bleek aan te slaan, ben ik gestopt met pilates-les geven.

Wat is volgens jou de sleutel van jouw succes?
Trouw blijven aan mijzelf: intuïtief ondernemen. Hierdoor ben ik altijd mijn authentieke, tikje eigenwijze en rebelse zelf. Ik heb ook heel bewust gekozen om 100% (financieel) onafhankelijk te blijven, zonder leningen en ondanks mooie aanbiedingen van investeerders (soms best moeilijk te weerstaan). Maar voor mij is het belangrijk om autonoom te blijven, dat de groei van Loïs Lee organisch verloopt en dat ik de vrijheid houd om – samen met mijn geweldige team – mijn eigen koers te blijven varen.

Debbie van Weelden interview Loïs Lee skincare

Waar zie je jezelf en het bedrijf over vijf jaar?
Aangezien we dit jaar ons eerste lustrum vieren – en ik eerlijk gezegd nooit had kunnen verzinnen dat we nú al zijn waar we zijn – vind ik dit best een lastige vraag.

Het pad dat we de afgelopen tijd voor het merk uitgestippeld hebben en volgen, past ontzettend goed bij mij. Namelijk de holistische benadering voor je mooiste huid ooit. Dat wil zeggen – een mooie huid komt niet alleen door goede, gezonde producten en rituelen. Ook de binnenkant speelt mee (supplementen, voeding), net als bijvoorbeeld leefstijl. Ik neem iedereen die Loïs Lee volgt, mee op mijn pad naar nieuwe inzichten, methodes en filosofieën. Als inspiratie en met een vrijblijvende uitnodiging om mee te doen. Bijvoorbeeld voor een betere nachtrust, aanpassing van voedingspatroon en manieren om de dag zo gezond mogelijk te starten. Regelmatig nodig ik vrouwen die mij inspireren uit om hun visie te delen met onze fans, zodat ik niet simpelweg een doorgeefluik ben van kennis, maar ook een podium kan creëren voor iedereen die zoekende is.

Daarbij ben ik ook al een paar jaar bezig met een nieuwe lijn voor een nieuwe doelgroep die hopelijk dit jaar dan eindelijk gelanceerd wordt!

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?
Als intuïtief ondernemer is go with the flow een belangrijk motto. Dat neemt niet weg dat ik enorm hecht aan mijn vaste rituelen. Dat is eigenlijk de enige constante van ‘een gemiddelde werkdag’.

Na het wakker worden (meestal even voor 7 uur, zonder wekker) start ik met tongschrapen (toxines van de nacht verwijderen) en daarna een glas water. Dan breng ik mijn lymfesysteem op gang door te shaken, rekken en strekken en 100 x op en neer te springen. Na het wandelen drybrush ik mijn hele lichaam, stap onder de douche en sluit af met een lekkere koude douche. Een paar keer per week sport ik (buiten) met mijn trainer.

Na dit uitgebreide ochtendprogramma ziet mijn werkdag er eigenlijk nooit hetzelfde uit. M’n inbox check ik maar daarna doe ik waarvan ik voel dat ik dat moet doen. Dat kan ook een lekkere lange boswandeling zijn om m’n creativiteit te voeden.

Wat is het grootste leerpunt uit jouw carrière?
Dat was eigenlijk nog voor ik echt was begonnen. Ik zocht een lab dat mijn formules kon produceren en ontmoette een oudere man met een hele hoop ervaring in de natuurcosmetica die mijn concept (water en olie scheiden) helemaal niets vond. En dat stak hij niet onder stoelen of banken: ‘Dit gaat NOOIT werken’. Ik was echt even van slag en had een onrustige nacht. Maar de volgende ochtend wist ik zeker dat ik zijn ‘advies’ zou negeren en doorging met mijn missie. And here we are today… Mijn belangrijkste leerpunt is daarom dat ik bij grote stappen altijd ‘in tune’ bij mezelf. Hoe voelt dit voor mij?

Waar kan jij als ondernemer echt niet zonder?
Natuurlijk mijn laptop en telefoon, maar vooral mijn dreamteam! Voor alle dingen die ik niet leuk vind om te doen of die mij simpelweg teveel tijd kosten omdat ik de kennis niet heb, heb ik collega’s gezocht die daar wél blij van worden. En natuurlijk zijn er taken die anderen veel beter kunnen, zoals ontwerpen. Het is fantastisch om met mensen te kunnen werken die net zo bevlogen zijn als ik over Lois Lee, enorm bevrijdend ook.

Wat is het beste advies dat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Twee tips:

1. Blijf vertrouwen op je intuïtie en blijf trouw aan je visie.
2. Durf uit te besteden – creëer jouw eigen dreamteam.

–> Klik hier voor de website van Loïs Lee voor meer informatie en de webshop.

Heb jij een eigen bedrijf en wil je dit graag in de spotlight zetten in deze rubriek? Neem dan zeker eens contact met me op! ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nelleke André
  Reply Nelleke André 20 juli 2021 at 23:35

  Wat een gaaf en inspirerend interview! En Debbie, je producten zijn heerlijk! Voor mijn huid en voor een happy feeling.
  Ruim 1 1/2 jaar fan, voor mij niks anders meer! :)
  Healthy greetings,
  Nelleke

 • Avatar van Pien
  Reply Pien 18 juli 2021 at 19:50

  Top producten, nooit meer anders. En zo knap hoe je jouw bedrijf heb opgezet en uitbreidt!

 • Avatar van S Kengen
  Reply S Kengen 18 juli 2021 at 15:39

  Heel leuk artikel/ interview! Mijn huid straalt sinds ik jouw producten gebruik!

 • Avatar van Marika
  Reply Marika 18 juli 2021 at 10:12

  Een sterke vrouw die na een motorongeluk haar leven een positieve draai wist te geven, zo knap! En kijk wat voor iets moois ze heeft neergezet! De beste skin food ooit! Trots op jou en super blij met jouw producten.

 • Avatar van Deborah Dee
  Reply Deborah Dee 18 juli 2021 at 09:51

  Van harte Toppertje met jouw hele fijne producten!

  Geen trekkende, droge huid (gezicht, voeten en benen) meer ; voor mij nooit meer iets anders ;)

 • Avatar van Trees
  Reply Trees 18 juli 2021 at 09:05

  Leuk inspirerend interview. Zijn trots op je. En inderdaad niet verwacht dat je na 5 jaar zover zou zijn.
  Succes verder met de nieuwe lijn. Liefs pa en mama

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 juli 2021 at 09:02

  Interessant.
  Zo een leuk artikel.
  Ben niet bekend met dit merk.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.