Beauty

Love it! | Kayori Hazakura bodycare

14 juli 2021

kayori hazakura review (organic & vegan beauty)
Ohhhh, de geur van deze Kayori Hazakura lijn is zó lekker! Ik waarschuw je alvast, want eenmaal geroken ben je verslingerd ♥ In dit artikel lees je alles over deze mooie beautyproducten van eigen bodem die vegan, organic en dierproefvrij zijn en deel ik mijn persoonlijke favorieten met je.

‘Lees ook: Tip | Koele zomernachten met een dekbedovertrek van Tencel.’

kayori hazakura review (organic & vegan beauty)

Kayori

“Het zijn de kleine dingen die er toe doen in het leven. Wij vergeten ze vaak, maar het zijn juist deze kleine dingen die een groot verschil maken in de wereld waarin we leven.”

Kayori is een Nederlandse (web)winkel waar je terecht kan voor duurzame en verantwoorde producten waarbij zoveel mogelijk wordt gewerkt met natuurlijke materialen van hoge kwaliteit, zodat je er jarenlang plezier van hebt. Zoals bijvoorbeeld het prachtige en superzachte dekbedovertrek van tencel waar ik al eerder meer over vertelde en de hamamdoek die je in dit artikel als ondergrond bij de producten ziet.

Verkrijgbaarheid

Kayori heeft een uitgebreid assortiment in bedtextiel zoals dekbedovertrekken, hoeslakens, plaids en spreien, badtextiel zoals handdoeken, hamamdoeken en badjassen, een lijn met interieurparfums en een zeep- en beautycollectie. De producten van Kayori zijn verkrijgbaar bij verschillende woon- en interieurwinkels en bij beddenspeciaalzaken zoals de Bijenkorf en Smulderstextiel. De beautyproducten en home fragrance zijn ook te vinden bij Parfumerie Douglas. Ook hebben ze een brandstore in Venlo.

Kayori Hazakura bodylijn
– body wash 150ml, €11,95
– hand wash 200ml, €12,95
– hand cream 75ml, €9,95
– bodylotion 200ml, €12,95
– body cream 250ml, €18,95
– body mist 150ml, €9,95

–> Klik hier voor de webwinkel van Kayori om het complete assortiment te bekijken.

Kayori kortingscode

Vanwege mijn enthousiasme en de mooie samenwerking die ik met Kayori aan ben gegaan mag ik een mooie kortingscode met je delen. Met de code KAYxDesiree20 krijg je maar liefst 20% korting op je bestelling! Selecteer hiervoor in het bestelproces onder kopje ‘3. Betaalmethode’ het vakje, vul de kortingscode in en druk op de knop ‘Kortingsbon gebruiken’.

kayori hazakura review (organic & vegan beauty)

Review

De Kayori beautyproducten komen in een prachtige verpakking die zeker niet misstaan in je badkamer en op je nachtkastje: diep en donker van kleur met een goudkleurige opdruk. Chique!

Qua ingrediënten maakt het me blij dat deze producten vegan, organic en dierproefvrij zijn. Daarnaast zijn ze vrij van nasties zoals SLS, PEG en parabenen. Wat er dan wel in zit? Een mix van verzorgende en hydraterende ingrediënten zoals shea boter, amandelolie, macadamia olie, jojoba olie, hyaluronzuur, glycerine, panthenol en aloë vera sap.

De geur van de producten is geïnspireerd op Hazakura; dit zijn de eerste frisgroene blaadjes die na het uitvallen van de kersenbloesem in de bomen verschijnen. De geurnoten hiervan zijn

Topnoten: sinaasappelbloesem, bergamot en muskus
Hartnoten: ylang-ylang, jasmijn en gouden muskus
Basisnoten: muskus, amber, Egyptische papyrus en patchoeli.

De geur kan ik persoonlijk het beste omschrijven als zacht en fris, waarbij de muskus samen met de sinaasappelbloesem duidelijk naar boven komt. Naarmate de geur zich wat meer ontwikkelt komt ook de veloursachtige bloemengeur van jasmijn naar boven met een warme basis eronder.

Zeker wanneer je de producten layered (‘opbouwt’ in laagjes, door het gebruik van bodywash, bodycream en body mist na elkaar) blijft de geur de hele dag subtiel op je huid terug te ruiken. Wat mij betreft mag er zeker een parfum van uitgebracht worden en de geurstokjes ga ik er ook zeker van in huis halen. Tipje: de body mist kan je ook als textielspray gebruiken op bijvoorbeeld je beddengoed en handdoeken.

kayori hazakura review (organic & vegan beauty)

Mijn favorieten? Dat zijn duidelijk de bodywash, bodycream en de body mist. Dit trio zorgt voor een heerlijke geurexplosie en maakt de huid lekker zacht en soepel. De bodywash weet zonder ‘harde’ reinigers zoals SLS en SLES toch een fijn schuim te creëren en maakt de huid hierdoor schoon zonder trekkerig gevoel achter te laten. De bodycream is rijk en vol van textuur, mijn drogere huid drinkt het op en voelt direct zacht en soepel aan en de body mist maakt de routine helemaal af. Ik spray er een wolk van in de lucht en loop er daarna doorheen, waardoor mijn huid, kleding en haren er subtiel naar gaan ruiken. Fijn als er buiten een windje staat en je de geur zacht om je heen ruikt. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Willemse
    Reply Willemse 16 juli 2021 at 07:58

    Klinkt heel fijn , ga ik goed onthouden deze site. Wat een leuke samen werking en tip.

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 14 juli 2021 at 08:34

    Klinkt heel goed, ik hou van dit soort producten 😊

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 juli 2021 at 07:18

    Dit klinkt heel goed.
    Ik ga meteen even kijken in de webshop die dit verkoopt…..
    L.O.V.E. vegan en dierproefvrije beautyproducten….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.