Eten & drinken

Summer food | Limoncello ijs met een twist

13 juli 2021

limoncello ijs recept
Met een heerlijke zomerse periode vol zon in het vooruitzicht is dit het perfecte moment om weer een zomers recept met je te delen. Deze keer eentje voor een dessert: limoncello ijs met een twist. De smaak doet denken aan een romige variant op een scroppino maar dan natuurlijk in vastere vorm dan het bekende Italiaanse drankje. Je hebt er niet veel voor nodig, het is zó gemaakt en het is verslavend lekker!

‘Lees ook: Summer food | Het lekkerste broodje pulled salmon van de BBQ.’

limoncello ijs recept

Recept | Limoncello ijs met een twist

Ingrediënten voor 2 personen
– 4 flinke bollen goede kwaliteit vanille ijs
– 50ml Luxardo limoncello likeur
– citroenrasp van een halve kleine citroen
– halve theelepel maanzaad

Bereidingswijze
1. Mix de ingrediënten in een blender
2. Zet het geheel voor minimaal 4 uur in de vriezer
3. Schep het ijs in een kommetje. Genieten maar!

Jep, it’s that easy :) Maar er is wel iets waar je rekening mee moet houden. Wanneer je ijs met alcohol wil maken, zorgt de ethanol voor een ander vriespunt van het ijs waardoor dit zachter van textuur zal zijn. Houd hier rekening mee als je graag een extra shotje aan je ijs toe zou willen voegen, want dan zal het ijs niet hard genoeg worden om er bolletjes van te kunnen maken. Je kan er dan voor kiezen om na het opscheppen in een schaaltje over het ijs een extra scheutje limoncello te schenken. Enjoy!

De combinatie van het romige vanille ijs met de friszoete limoncello (citroenlikeur) is heerlijk op een warme zomerdag en het maanzaad geeft er een zachte nootachtige twist aan én het zorgt voor een subtiele bite.

Limoncello brengt me trouwens direct terug naar m’n jeugd. Alsof je een Napoleonsnoepje wegsabbelt, maar dan een volwassen variant met de kick van de alcohol. Ik drink het drankje graag puur met een paar ijsblokjes of gecombineerd met tonic. Happy summer!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 juli 2021 at 13:00

  Klinkt erg lekker….
  Goed voor de aankomende zonnige dagen ;-)
  Fijne tip.

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.