Fashion

On trend | Mix & match je earparty

31 juli 2021

oorpiercings trend (myuniquestyle) sieraden, oorbellen

Een blijvende trend is toch wel het hebben van meerdere oorpiercings, zeker wanneer het om de ‘standaard’ oorbellen gaat met minimaal twee gaatjes op een rij. Maar we zien dit jaar een duidelijke trend in het straatbeeld en dat is het mixxen en matchen van je earparty met verschillende oorbellen en oorknopjes in een rij voor een asymmetrische look. In dit artikel lees je welke soort oorpiercings er allemaal zijn en hoe je de mix&match trend het beste aan kan pakken!

‘Lees ook: On trend | Dit zijn de sneakertrends voor deze zomer.’

oorpiercings trend (myuniquestyle) sieraden, oorbellen

Welke oorpiercings heb je allemaal?

Omdat er nogal veel verschillende soorten oorpiercings mogelijk zijn, is het handig om een overzicht te hebben van welke oorpiercings er allemaal zijn. Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet is een piercing in zo’n beetje iedere plek van het oor mogelijk en heeft iedere piercing in je oor een eigen naam.

Er is wel een duidelijk verschil dat gemaakt moet worden:
oorgaatjes zijn de gaatjes in je oorlel die je eigenlijk bij iedere juwelier kan laten ‘schieten’ en waar geen vergunning voor nodig is, al kan je er ook voor kiezen om deze gaatjes niet te laten ‘schieten’ maar te laten piercen waardoor je vaak minder irritatie hebt en een mooier gaatje
oorpiercings zijn de gaatjes door het kraakbeen van je oor die je laat zetten bij een piercingshop die hier een vergunning voor heeft. Dit type oorbel heeft net even een wat langere periode nodig om te helen en daar komt een specifieke verzorging bij kijken. Iets om rekening mee te houden; zo is vaak de zomer niet de juiste periode voor het laten zetten van een piercing in verband met zon, zeewater, chloorwater etc. Ook moet je voor het laten zetten van een piercing minimaal 16 jaar oud zijn.

Sieraden webshop tip | MyUniqueStyle.nl

oorpiercings trend (myuniquestyle) sieraden, oorbellen oorpiercings trend (myuniquestyle) sieraden, oorbellen oorpiercings trend (myuniquestyle) sieraden, oorbellen

Tips voor een asymmetrische earparty

De trend van dit moment is dus het mixxen en matchen van verschillende oorbellen tot jouw unieke verzameling oorpiercings, ook wel een earparty genoemd. Hierbij combineer je verschillende soorten oorbellen, creolen, huggies, ear cuffs en knopjes met elkaar, waarbij je geen rekening houd met dezelfde oorbellen voor zowel links als rechts.

Het samenstellen van zo’n persoonlijke earparty kan heel erg leuk zijn, omdat je er jouw persoonlijkheid in terug kan laten komen qua symbolen en bijvoorbeeld passende edelstenen. Of je kan voor een bepaald thema gaan; denk aan een zomers geheel met schelpjes, een zonnetje, bloemen, een bij of vlinder, een hangertje met zonnige citrien of glinsterende maansteen.. er is van alles mogelijk! Mocht je zo’n oorbellenverzameling nou net even iets te rommelig vinden, dan is de beste tip hiervoor om in ieder geval te kiezen voor dezelfde kleur sieraden (goud of zilver) en als je links en rechts dezelfde oorpiercings/gaatjes hebt de symmetrie erin te houden door te kiezen voor een vaste volgorde van bijvoorbeeld een hangertje, oorknopje, kleine cuff etc.

Ik vind het zelf in ieder geval heel erg leuk om zo’n persoonlijke verzameling aan oorbellen samen te stellen en zou er ook zeker nog wel één of twee oorpiercings bij willen laten zetten. Ik twijfel tussen een orbital, daith, snug en helix.. Al kom je met twee oren natuurlijk een heel eind ;)

–> Heb jij meerdere oorpiercings? En draag jij altijd links en rechts dezelfde oorbellen, of vind je zo’n asymmetrische mix&match-stijl ook wel leuk?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Bron afbeelding verschillende soorten oorpiercings: piercingworld.nl

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 2 augustus 2021 at 13:24

  Ik heb echt niks met oorbellen… Het valt me ook niet op dat er nu een trend is dat er meerdere piercings in een oor zitten. Ik zal er eens op proberen te letten. Maar het is echt niet mijn ding.

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 1 augustus 2021 at 15:08

  Ik herkende de site meteen 😂 afgelopen week nog een bestelling van bij hen ontvangen.
  Ik heb rechts 3 en links 4 gaatjes. Mijn helix rechts heb ik uit moeten laten omdat er een keloïd op kwam. Gelukkig is dat ondertussen goed geminderd en komt er zeker opnieuw een piercing bij. In België mag dit nu vanaf 12 jaar, met toestemming van de ouders natuurlijk. Ik vroeg dit recent nog na omdat we de eerste gaatjes van ons meisje willen laten piercen ipv schieten.
  Ik varieer qua earparty: de ene keer symmetrisch, de andere keer totaal asymmetrisch en dan weer een mix. Zalig vind ik dit!

 • Avatar van Rachel Kromdijk
  Reply Rachel Kromdijk 1 augustus 2021 at 09:34

  Ik zou nog graag twee of drie piercings erbij willen tot nu toe heb ik 9 gaatjes totaal met een helix en een tragus extra naar mijn oorlel gaatjes.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 juli 2021 at 07:05

  Top ;-)
  Een pearcing is leuk om te zien bij anderen maar niet bij mezelf…..
  Eens even opzoek naar nieuwe earrings ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.