Beauty

Foundation Friday | Alle foundation hacks op een rij (+ mijn favorieten!)

30 juli 2021

welke ondertoon foundation tips
Inmiddels zijn er al tientallen Foundation Fridays online gekomen en heb ik hierin heel veel foundations behandeld. Maar toch is het een product dat nog best lastig kan zijn in de aanschaf, want een verkeerde kleur, soort, dekking of ondertoon is snel gekocht en voor je het weet heb je wéér een foundation die je achterin de kast zet. Zonde! In dit artikel zet ik alle beste foundation hacks, tips en tricks voor foundation op een rij zodat je nooit meer een miskoop hoeft te doen. Daarnaast deel ik ook mijn persoonlijke twee favoriete foundations met je!

welke ondertoon foundation tips

De ultieme foundation hacks op een rij!

Foundation | Zo kies je de juiste kleur en ondertoon

Foundation is een make-upproduct dat heel veel voor je uitstraling kan doen om deze net even wat egaler, fris en stralend te kunnen maken. Maar het is wel belangrijk dat je de goede kleur en de juiste ondertoon gebruikt anders kan het ook zeker verkeerd uitpakken.. Maar het bepalen van die ondertoon kan nog best wel een uitdaging zijn, want ben je nou juist koel, warm of toch neutraal? Met onderstaande tips & tricks kom je er zeker uit. Inclusief een foundation hack om roodheid te kunnen neutraliseren.

–> In dit artikel deel ik hier heel erg handige tips en tricks voor!

welke ondertoon foundation tips

Foundation | De juiste foundation voor jouw huidtype

Als het op een goede match met een foundation aankomt, dan is kijken naar de juiste kleur en de juiste ondertoon en het gebruiken van de juiste tool niet voldoende. Ieder huidtype reageert namelijk weer anders op bepaalde formules en ingrediënten; zo vraagt een droge huid weer om een heel ander type foundation dan een onzuivere huid. In dit artikel deel ik graag een aantal tips voor welke foundation je het beste kan gebruiken bij welk huidtype.

–> In dit artikel deel ik hier heel erg handige tips en tricks voor!

welke foundationkwast welk resultaat

Foundation | De kwast maakt het verschil!

Om foundation aan te brengen zijn er verschillende technieken en verschillende tools verkrijgbaar. Denk hierbij aan het aanbrengen met je vingers, het gebruik van een make-upsponsje of verschillende soorten kwasten. Ik leg je in dit artikel uit wat het verschil is in welke foundationkwast of applicatiemethode je gebruikt, want dit kan hét verschil maken in dekking en de finished look van een vloeibare foundation!

–> In dit artikel lees je hier allerlei handige tips en tricks voor!

welke foundation bij welk huidtype tips

Nog een aantal slimme foundation hacks

Heb je een foundation in de kast liggen die helemaal perfect is qua kleur en dekking, maar is de finish te droog/mat? Dan zijn er een aantal trucjes die je toe kan passen waardoor je hem alsnog kan dragen totdat hij op is:

– meng een druppel van je favoriete gezichtsolie door een pompje van je foundation
– zorg ervoor dat je je huid goed verzorgt (exfoliëren is key!) voor het aanbrengen én breng een hydraterende foundation primer onder je foundation aan
– poeder je foundation niet met een matte poeder maar juist met een heel klein beetje transparante finishing powder af
– is het resultaat alsnog te droog/mat? Dan kan je als laatste stap een finishing spray of face mist erover aanbrengen (helemaal fijn als hier ook nog wat verzorgende ingrediënten in zitten).

Is de finish van een foundation juist te glanzend? Dan kan je bij bovenstaande tips nét de andere kant op denken; draag er een matterende dagcrème en/of matterende foundationprimer onder en/of poeder je foundation af met een matte gezichtspoeder. Met een beetje spelen met andere huidverzorgings- of make-upproducten die je vast nog hebt liggen kom je echt een heel eind!

En, omdat je er nog niet overal onderuit komt, met deze tips maak je je foundation mondkapjesproof én deel ik een aantal tips tegen ‘maskne’.

Clarins Everlasting Youth Fluid foundation review/ervaring 103 Ivory
IT Cosmetics CC Cream Illumination review/ervaring Fair

Mijn favoriete foundations van dit moment

Er gaan in een jaar tientallen foundations door mijn handen en ik test er voor mijn werk een heleboel. Maar toch zijn er maar een paar foundations waar ik telkens naar terug blijf gaan. De laatste paar maanden zijn dat eigenlijk deze twee producten:

Clarins Everlasting Youth Fluid Foundation (lees mijn uitgebreide review hier)
IT Cosmetics CC Cream Illumination (lees mijn uitgebreide review hier)

De één is meer een klassieke foundation en de ander is een CC Cream, maar beide geven een heel erg mooie dekking die de gehele dag mooi op z’n plek blijft zitten. De Clarins foundation geeft net een iets meer klassieke satijnen finish en de IT Cosmetics CC Cream geeft een bijzonder mooie en frisse glow. Ik breng ze beide het liefst met mijn vingers aan, direct ná het aanbrengen van mijn dagverzorging, waardoor ze mooi versmelten met de huid. Zo krijgen ze een medium dekking, al kan je beiden goed met een kwast opbouwen tot een hogere dekking als je daar behoefte aan hebt. Ze bevatten bovendien beide mooie skincare ingrediënten die zowel op korte termijn als lange termijn bijdragen aan huidverzorging en huidverbetering. Love it!

–> Wat is op dit moment jouw favoriete foundation? Of welke foundation zou je graag eens door mij getest zien worden in een uitgebreide review?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 juli 2021 at 06:50

  Zeer fijne tips en tricks!
  Ik zal er zeker een aantal van gaan testen ;-)
  Zoveel geweldige merken…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.