Beauty

Natural beauty | Witlof skincare

27 juli 2021

Witlof skincare ervaring/review
Witlof staat voor “clean Dutch skincare”, oftewel 100% natuurlijke en vegan verzorgingsproducten van eigen bodem. En laat ik als #skincarejunkie daar nou steeds meer een zwak voor hebben :) Het merk heeft een heel interessante achtergrond en visie en nadat ik enkele producten zelf heb kunnen ervaren is het tijd om dit merk in de spotlight te zetten. Maak kennis met Witlof Skincare!

‘Lees ook: Skincare | Abessijnse olie (een wondermiddel voor de droge huid).’

Witlof skincare ervaring/review

Witlof skincare

Witlof is een huidverzorgingsmerk dat gemaakt is van 100% natuurlijke ingrediënten met een flinke dosis liefde. Er wordt gekozen voor uitsluitend plantaardige ingrediënten zoals kalmerende bloemenwaters, herstellende oliën en plantenextracten vol met vitamines en antioxidanten die de huid voeden, verzachten, herstellen en verbeteren met een gezonde en stralende huid als resultaat.

Het merk werd opgericht door Caroline en Cis die elkaar al zo’n twintig jaar kennen.

Caroline kreeg op haar zeventiende last van allerlei allergische reacties waar via de reguliere wegen geen oorzaak voor gevonden kon worden. Hierdoor ging ze zich verdiepen in voeding, wellness en beweging en welke invloed dit heeft op een gezond lichaam en een gezonde huid. Ze verruilde haar baan als advocaat en opende C.cosmetics in Amsterdam, de eerste ecoluxury spa en beautywinkel in één.

Cis komt uit het bedrijfsleven en werkte voor verschillende internationale bedrijven, waaronder een levensmiddelenfabrikant. Na jarenlang nieuwe producten te hebben ontwikkeld, merkte ze dat ze steeds meer belang ging hechten aan verantwoord en gezond leven. In die tijd werd Cis moeder en stapte ze over op natuurlijke en biologische cosmetica.

In een gesprek tussen de twee vriendinnen over een veranderende wereld, hun bewuste levensstijl en de behoefte daar meer mee bezig te willen zijn, viel alles op z’n plek. Er miste duidelijk een mooi merk met schone producten dat binnen ieders budget moest liggen. Met het uitpreken van hun wens werd er een zaadje geplant.. Ze bundelden hun kennis en zo ontstond Witlof Skincare: natuurlijke huidverzorging met gezonde producten die effectief zijn, lekker ruiken, er leuk uitzien én met een toegankelijke prijs.

Witlof skincare ervaring/review

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Witlof Skincare liggen in een prijsrange van €29,95 tot €44,95, maar er zijn ook luxe travelsizes verkrijgbaar vanaf €13,95 om kennis te maken met het merk. Mocht je twijfelen welke producten voor jouw huid geschikt zijn, doe dan eerst de skintest. Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop.

–> Klik hier voor de website en webshop van Witlof voor het complete assortiment en meer informatie.

Witlof skincare ervaring/review

Mijn ervaring met Witlof skincare

Ik maakte alweer een tijdje geleden kennis met de huidverzorgingsproducten van Witlof door middel van de try and travel set. In een mooi herbruikbaar toilettasje van duurzaam katoen zitten de volgende travelsize producten:

Cleansing Mousse
Deze reinigingsmousse masseer je zachtjes in op je huid, laat je kort intrekken en spoel je daarna van je huid af. Er zit onder andere korenbloemwater, frangipane en rozenbottel extract, gemberolie en betaine in dat samen een zacht en romig schuim maakt. Het maakt je gezicht schoon en fris, zonder een droog of trekkerig gevoel achter te laten. Klaar voor de volgende stap!

Balancing Toner
Deze lotion kan je aanbrengen door hem op een (wasbaar) watje te sprayen en zachtjes over de huid te halen of door hem van een korte afstand over je huid te sprayen terwijl je je ogen gesloten houdt. Daarna wacht je totdat je huid droog is en kan je een crème aanbrengen. In deze lotion zit onder andere rozen- , hamamelis- en korenbloemwater, citroenmelisse en rozenbottel extract en appelazijn. Deze combinatie verfrist, verzacht en herstelt de huid, brengt haar weer in balans en heeft een hydraterende werking.

Nourishing Facial Cream
Als derde en laatste stap in deze set zit een heerlijke verzorgende crème. Hier zit onder andere hamamelis- en korenbloemwater, amandelolie, rozenbottelolie, abessijnse olie, hyaluronzuur, squalaan en vitamine E. Deze crème voelt aan als een lotion en trekt snel in, laat de huid heerlijk zacht en soepel aanvoelen en geeft direct een mooie glow. Fijn ook voor onder je make-up!

Niet alleen vind ik de verpakking heel mooi en fris in de badkamer staan, ook is het een verademing dat de trialsize verpakkingen fijn te doseren zijn door de pompjes. Ook is de inhoud erg royaal waardoor je hier al een tijdje mee vooruit kan en de producten écht goed kan uitproberen. De producten voelen zacht en mild aan op de huid en toch merk je dat ze effectief zijn en ze zitten vol mooie werkstoffen die ook daadwerkelijk wat voor je huid doen. En als we dan toch al zo positief bezig zijn: waar de meeste natuurlijke verzorgingsproducten vaak wat muffig of juist heel kruidig ruiken, heeft Witlof skincare een verrassend zachte en verzorgende ‘cleane’ geur. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 juli 2021 at 12:22

  Heel interessant….
  Heb toevallig witlof in huis.
  Ik had de test gedaan op hun site.
  Ik zou het zeker eens testen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.