Huis & interieur

Home | Binnenkijken in onze zomertuin

11 augustus 2021

binnenkijken in onze tuin make-over
In april vertelde ik in deze blog welke drie plannen we voor ons huis op de lijst hadden staan voor de lente/zomer. Dat was een Scandinavische stijl slaapzolder creëren, een nieuwe vloer op de gehele benedenverdieping en het afmaken van onze tuin. Inmiddels zijn we zo’n vier maanden verder en kunnen we zo’n beetje alles van deze lijst afstrepen én kwamen er links en rechts nog wel wat andere klusjes en veranderingen bij die we hebben uitgevoerd. Tijd om wat van de resultaten met je te delen, te beginnen met onze zomertuin!

‘Lees ook: Home | Tips om je tuin herfstproof te maken.’

binnenkijken in onze tuin make-over binnenkijken in onze tuin make-over binnenkijken in onze tuin make-over binnenkijken in onze tuin make-over

Zoals je ziet hebben we best wel een groene tuin en daar zijn we heel erg blij mee. Okee okee, het is misschien een beetje valsspelen met het kunstgras.. We hebben jarenlang geprobeerd een mooi grasveldje te kweken maar dat wilde met de combinatie van de ligging van de tuin en de ondergrond helaas echt niet lukken. In plaats van bestraten met tegels of kiezels hebben we gekozen voor een redelijk natuurlijk ogend kunstgras en daar zijn we nog steeds heel erg blij mee. Het oogt alsnog ‘groen’, het is relatief eenvoudig in onderhoud, laat regenwater goed door en is heel erg kindvriendelijk.

Maar verder hebben we dus voor lekker veel planten en levend groens en bloeiends in de tuin gekozen. Zoals de tuinafscheiding van klimop, een border met hortensia’s die net een spontane zomersnoei hebben gehad omdat ze enorm groot waren geworden, hanging baskets en potten met de zomerse Sundaville, een appelboompje, verticale kruidentuin, salie (heerlijk om zelf salieboter voor bij de vis mee te maken!), een pot met een bloemenmix voor bijen en vlinders én een vijgenboompje. En we zijn ook nog een mooie rozenboog aan het laten begroeien met jasmijn. Maar daarover meer als ik ons laatste tuinprojectje met jullie ga delen!

Tip: superhandig trouwens met de winkelregels en het hele ‘ik vermijd drukke en grote winkels liever nog even’ om de planten online uit te zoeken waardoor je rustig kan lezen of ze wel geschikt zijn voor in de tuin en de plekjes waar je ze bedacht had en welk onderhoud ze nodig hebben. Nieuwe planten kopen hebben wij dus vooral online gedaan bij Tuinplant.nl waar ze heel erg veel keuze hebben in allerlei soorten tuinplanten, kruiden en bomen.

binnenkijken in onze tuin make-over binnenkijken in onze tuin make-over binnenkijken in onze tuin make-over

Onze tuin is misschien niet heel erg groot, maar dat heb je al snel als je bij het centrum van een grote wijk in de stad woont. En eerlijk? Voor ons is onze groene postzegel stadstuin voor nu perfect van formaat. We hebben er een heerlijk grote loungebank/palletbank in staan om in onderuit te zakken, een picknicktafel om samen aan te kunnen eten, een ‘barbecue corner’ met een verticale kruidentuin, voldoende speelruimte voor de kinderen en om – zoals nu – een zwembadje neer te kunnen zetten. We hebben nu nog één hoek over waar we leuke plannen voor hebben voor de meiden waaraan we denk ik dit weekend gaan beginnen. Daarover later dus meer! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 12 augustus 2021 at 08:13

  Heel mooi!! Functioneel, rustgevend, groen en een speelplaats voor de meisjes 😍

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 augustus 2021 at 08:26

   Jaaa, precies dat :) Heel blij mee!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 augustus 2021 at 01:18

  Zo mooi….
  Prachtige tuinmeubelen.
  Leuk de hangingbaskets.
  De tafel is praktisch.
  Goed idee om er iets voor de kinderen te maken…
  Welke planten staan er rechts van de tafel?

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 augustus 2021 at 08:26

   Bedoel je naast de picknicktafel? Dat zijn hortensia’s en bij het insectenhotel Sundaville. Of bedoel je naast de ‘barbecue tafel’? Dan is het een bijen- en vlindermix, salie en een olijfboompje :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.