Beauty

Foundation Friday | Charlotte Tilbury Magic foundation

13 augustus 2021

Charlotte Tilbury Magic foundation review 2 Fair
Charlotte Tilbury
is het high-end skincare– en make-up merk van deze Britse visagiste die menig celebrity onder handen mag nemen. Inmiddels bestaat het merk al heel wat jaar en worden sommige producten flink gehyped onder (inter)nationale beauty influencers. Ik krijg de laatste tijd steeds vaker de vraag of ik ervaring heb met het merk Charlotte Tilbury, maar tot nu toe had ik er nog nooit wat van geprobeerd. Na wat uitzoekwerk kocht ik onder andere de Charlotte Tilbury Magic foundation om te kijken of het z’n naam eer aan doet..

‘Lees ook: Make-up | Tips voor het vinden van de perfecte foundation voor jouw huid.’

Charlotte Tilbury Magic foundation review 2 Fair

Charlotte Tilbury Magic foundation

De belofte

“Deze magische foundation is een wonder in een flesje dat de huid transformeert ongeacht jouw leeftijd, huidskleur of huidtype. Charlotte heeft vijf jaar lang samen met laboratoriums gewerkt om een “hyper-intelligente” formule te creëren, die je een volledige dekking geeft en gelijk gewichtloos aanvoelt en alle anti-huidverouderings en beschermende voordelen van een luxe crème bevat.

Magic Foundaiton verbergt imperfecties, is heerlijk uitsmeerbaar en voelt letterlijk aan als een tweede huid. Als jouw huid gewoon een klein beetje perfectie nodig heeft of worstelt met een huidklacht zoals acne, geeft de Magic Foundation jou elke dag een perfect uitziende huid!”

Kortom;  deze award-winning foundation belooft een dekking die op te bouwen, demi-matte finish, een longlasting resultaat, je huid te verzorgen en te verzachten en een blurring effect te hebben. Klinkt goed!

Ingrediënten

Deze foundation is op waterbasis met siliconen waaraan kleurpigmenten, hydraterende glycerine, SPF15, beschermende vitamine E, verhelderende vitamine C, hydraterend hyaluronzuur en een schimmel uit een paddenstoelsoort die een anti-age werking heeft en de huid helpt te verstrakken waardoor onder andere poriën verkleind worden. Interessant! Altijd fijn wanneer een make-upproduct ook net even wat meer doet voor je huid dan enkel egaler maken :)

Prijs en verkrijgbaarheid

De Charlotte Tilbury Magic foundation heeft een adviesprijs van €40,00/30ml en is in 20 kleuren te koop. De producten van Charlotte Tilbury zijn in Nederland verkrijgbaar bij onder andere de Bijenkorf, via ASOS en de eigen Europese Charlotte Tilbury webshop.

Persoonlijke kortingscode

Ik zag dat je je kon aanmelden voor een soort vriendenprogramma, waardoor ik een kortingscode met je mag delen van €20,- die je kan gebruiken op een bestelling van minimaal €100,-. Dat scheelt best wat, dus veel plezier ermee! –> Klik hier voor het ontvangen van jouw kortingscode.

Charlotte Tilbury Magic foundation review 2 Fair Charlotte Tilbury Magic foundation review 2 Fair

Review

Laten we bij de verpakking beginnen: wát een plaatje om te zien! Ja, dit merk oogt en voelt zeker als een luxe high-end merk wanneer je het in je handen hebt of tussen de rest van je beautyproducten hebt staan met de roségouden accenten. Verder is de foundation geurloos en heeft het een wat dikkere crèmetextuur en voelt het ook tijdens het aanbrengen wat ‘romig’ aan. Persoonlijk vind ik dat best wel prettig met mijn iets drogere huid.

Ik vind het altijd weer een uitdaging om de juiste kleur te kiezen wanneer je een foundation online shopt, maar met de online tool voor een kleurmatch op de website van Charlotte Tilbury (onder het kopje ‘Find your perfect shade’ bij de Magic foundation) kan je zelfs een selfie insturen en krijg je een kleurmatch aangeboden. Deze bleek bij mij de perfecte match te zijn! Ik draag kleur 2 Fair die een wat koele tot neutrale ondertoon heeft.

Charlotte Tilbury Magic foundation review 2 Fair Charlotte Tilbury Magic foundation review 2 Fair Charlotte Tilbury Magic foundation review 2 Fair

Ondanks de romige textuur en de verzorgende ingrediënten is het wel een foundation die redelijk snel opdroogt na het aanbrengen. Ik breng hem dan ook het liefste direct na mijn dagverzorging aan, wanneer de huid nog een beetje vochtig is en ik iets meer tijd heb om de foundation mooi te blenden en met de huid te laten versmelten. Op deze manier krijg ik een heel mooi en natuurlijk resultaat, zowel met mijn vingers (wat zorgt voor een medium dekking) als met een kwast (wat zorgt voor een dekking die richting full coverage gaat). De finish is wat aan de mattere kant, zonder té droog of ‘doods’ te zijn en afpoederen is voor mij eigenlijk niet eens nodig.

De Charlotte Tilbury Magic foundation kan iets de neiging hebben om in fijne lijntjes en rimpeltjes te trekken, maar wanneer je dan net even iets minder product gebruikt en echt goed blend heb je hier geen last van. Echt even mee spelen en oefenen dus, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn: een longlasting foundation, mooie dekking, natuurlijk resultaat, fijne huidverzorgende ingrediënten, een prettig huidgevoel..

Is it magic? Ach, laten we zeggen dat de benaming van deze foundation een lekker marketingsausje heeft gehad. Maar om eerlijk te zijn.. de foundation komt best in de buurt van het afvinken van een aantal eisen die ik persoonlijk aan een foundation stel. Dus yes, it’s pretty good!

–> Gebruik jij wel eens producten van Charlotte Tilbury? Zo ja, wat zijn aanraders? Zo nee, waar ben je benieuwd naar en zal ik eens gaan reviewen?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 10 december 2021 at 00:35

  Als je via de CT site bestelt, betaal je dan geen extra kosten zoals invoerrechten etc. achteraf?

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 29 augustus 2021 at 15:34

  Ziet er goed uit! Heb je deze via de eigen site van CT besteld? Ik ben benieuwd hoe lang het duurt met verzenden enzo!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 augustus 2021 at 16:28

   Yes, heb ik! Duurde een dag of vijf :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 13 augustus 2021 at 23:29

  Ik heb deze laatst ook gekocht en vind hem echt super mooi

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 13 augustus 2021 at 21:28

  Ik heb nog nooit een product gekocht van Charlotte Tilbury en ben heel benieuwd naar hun magic serum.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.