Carrière & Geld

Business | 3 tips om een financiële boost aan je bedrijf te geven

28 augustus 2021

financiële boost aan je bedrijf geven tips
September is voor veel ondernemers dé tijd om aan de slag te gaan met het oppakken van nieuwe plannen. De zomervakantie is achter de rug, er was meer tijd om na te denken en plannen uit te werken en nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. In veel van deze gevallen is er extra geld nodig om het één en ander te financieren en dat kan nog wel eens een uitdaging zijn. In dit artikel lees je 3 handige tips die je hierbij kunnen helpen, zodat je ook daadwerkelijk die extra boost aan je bedrijf kan geven om te gaan knallen met je nieuwe ideeën en plannen. Good luck!

‘Lees ook: Business | Zo zorg je voor een financieel vangnet als ZZP’er.’

financiële boost aan je bedrijf geven tips

Met deze tips geef je een financiële boost aan je bedrijf

Durf meer te vragen

Voor veel ondernemers is het overstappen naar een hoger tarief een hele stap, maar als je weet dat jij en je diensten en/of producten het waard zijn: go for it! Het is misschien wel de meest gemakkelijke manier om aan meer geld te komen als ondernemer zonder dat je er daadwerkelijk meer uren voor hoeft te gaan werken.

Kijk of je je aanbod in een ander jasje kan steken, stap af van het ‘uurtje factuurtje’ naar een projectprijs of pakketprijs, stel een duidelijke mail op naar partners en opdrachtgevers waar je op dit moment al mee samenwerkt dat je uurtarief of de prijs van je pakket omhoog zal gaan en vooral: durf te gaan staan voor wat je waard bent. Bereken je tarief dus zeker niet alleen door te kijken en te vergelijken met je concurrenten, maar zet hier ook je persoonlijke kwaliteiten en jouw onderscheidend vermogen naast.

Je hebt er misschien wat ballen voor nodig, maar het zal je bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen zonder dat je er een financiering van buitenaf bij nodig hebt waardoor je ook op lange termijn niet tegen een aflossing aan zit te hikken.

Een zakelijke lening afsluiten

Mocht je op korte termijn meer geld nodig hebben om bijvoorbeeld ergens in te investeren, dan kan je een zakelijke lening aanvragen in de vorm van een lening of een krediet. Met een lening ontvang je het hele leenbedrag in één keer op je rekening en dit betaal je in vaste maandelijkse termijnen af. Met een krediet kan je bij een financier zoals een bank geld opnemen of ‘rood staan’ tot een maximumbedrag, waarbij je enkel rente en aflossing betaalt over het opgenomen bedrag.

Bedenk echter wel waar je aan begint, want geld lenen kost geld en je betaalt rente om dit terug te betalen. Vergelijk voor het aangaan van een zakelijke financiering verschillende aanbieders, lees de kleine lettertjes, bekijk de rentepercentages en de voorwaarden zodat je een afgewogen keuze kan maken.

‘Lees ook: Tips en tricks van de experts voor ondernemen in crisistijd.’

financiële boost aan je bedrijf geven tips

Het opzetten van een crowdfunding

Met crowdfunding haal je kortgezegd geld voor je plannen binnen bij het grote publiek. Deze manier van het binnenhalen van extra financiën is heel erg interessant als je tegelijkertijd feedback op je product of dienst wil omdat je een crowdfundingcampagne ook als marktonderzoek in kan zetten. Het is daarnaast voor investeerders een redelijk laagdrempelige manier omdat ze vaak al voor een paar tientjes in kunnen stappen én er ontstaat een speciale band tussen je bedrijf en de mensen die er geld in steken.

Het voorbereiden en opzetten van een goede crowdfundingcampagne kost echter wel flink wat tijd en je bent hiermee ‘out in the open’ met jouw bedrijfsplan, cijfers en strategie voor de te lanceren dienst en/of product(en). Bedenk daarom goed of crowdfunding bij jou(w bedrijf) past en vergelijk ook hierbij goed de verschillende platformen waar je een crowdfundactie kan opzetten en welke voorwaarden ze stellen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Bobbie
    Reply Bobbie 23 september 2022 at 12:48

    Ga zo door met het goede werk, ik vond je artikel erg leuk.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.