Beauty

Foundation Friday | HEMA Skin Protecting Illuminating foundation

20 augustus 2021

HEMA Skin Protecting Illuminating foundation review/ervaring (Neutral 01)
Vandaag heb ik een heerlijke budget beauty aanrader voor je in deze Foundation Friday rubriek; namelijk de HEMA Skin Protecting Illuminating foundation. Zeker als je van een foundation met een lichte dekking en een fris, natuurlijk resultaat houdt moet je deze eens gaan proberen. In deze reviews lees je er alles over inclusief voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Beautynieuws | The Body Shop vegan haircare Moringa.’

HEMA Skin Protecting Illuminating foundation review/ervaring (Neutral 01)

HEMA Skin Protecting Illuminating foundation

De belofte

“Foundation met een zijdezachte structuur en lichtreflecterende pigmenten voor een stralend eindresultaat en een lichte tot gemiddelde dekking. Hyaluronzuur verbetert de vochtbalans van de huid en SPF30 helpt te huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.”

Ingrediënten

Dit is een foundation op waterbasis met daaraan toegevoegd onder andere glycerine, kokosextract, jojoba olie, vitamine E, algenextract, melkzuurextract, urea en hyaluronzuur. Er zit in vergelijking met veel foundations een heel laag percentage siliconen in, de foundation bevat geen parfum, is vegan en er is een zonbescherming SPF30 aan toegevoegd.

Kortom; een mooie ingrediëntenlijst met een goede combinatie van zowel kleurpigmenten voor dekking als huidverzachtende en verzorgende ingrediënten.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze foundation is in 9 kleuren verkrijgbaar met verschillende ondertonen voor €7,50/30ml in zowel de HEMA filialen als via de HEMA webwinkel.

HEMA Skin Protecting Illuminating foundation review/ervaring (Neutral 01) HEMA Skin Protecting Illuminating foundation review/ervaring (Neutral 01)

Review

De HEMA Skin Protecting Illuminating foundation komt in een transparante, iets matte, ronde verpakking met een zwart pompje waardoor je 1. goed kan zien hoeveel product er nog in de flacon zit en 2. het product hygiënisch en goed kan doseren. De foundation is parfumvrij en heeft hierdoor een heel neutrale geur en de textuur is iets voller dan de gemiddelde foundation.

Ik heb deze foundation in de kleur Neutral 01 en dit is een mooie lichte kleur met een redelijk neutrale tot koele ondertoon. Op de bodem staat 01 Ivory Neutral en dit verklaart denk ik dat net iets koelere (rozige) tintje erin, maar het resultaat is alsnog heel mooi en een goede kleurmatch.

HEMA Skin Protecting Illuminating foundation review/ervaring (Neutral 01) HEMA Skin Protecting Illuminating foundation review/ervaring (Neutral 01) HEMA Skin Protecting Illuminating foundation review/ervaring (Neutral 01)

Qua huidgevoel voelt deze foundation aan als een dagcrème en hij smeert heel prettig uit. Qua dekking kom je met de vingers op een lichtere dekking uit en met een kwast richting een medium dekking. En eerlijk? Voor de meeste dagen en gelegenheden is dat eigenlijk wel prima en het zorgt ervoor dat het een foolproof foundation is die al snel een heel natuurlijk resultaat geeft. Dat komt ook door de subtiele glowy finish. Mooi! Ik gebruikte onder mijn ogen en rond de neusvleugens op de ‘volledige make-up’-foto’s een beetje extra concealer voor het bedekken van pigmentvlekjes, roodheid en donkere kringen :)

Als ik een nadeel van deze foundation op moet noemen, dan is het dat hij wat minder longlasting is. Het is niet dat je ieder uur zou moeten bijwerken, maar zo halverwege de middag merk je vooral rondom de neus en de kin dat de foundation langzaam wegsmelt. Een primer onder je foundation en heel lichtjes afpoederen (en simpelweg niet zoveel aan je gezicht zitten) plakt er al snel een aantal uurtjes prima resultaat aan vast trouwens.

Het blijft leuk om weer eens bij andere winkels dan een standaard beauty webshop op drogisterij rond te kijken voor verrassende make-upproducten en zo een pareltje als deze foundation te ‘ontdekken’!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 23 augustus 2021 at 13:54

  Mooi hoor! :-)

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 22 augustus 2021 at 18:53

  Mooi hoor!
  Gisteren toevallig bij de Hema de compact 3 in 1 foundation gekocht. Ik had gewoon weer eens, na jaren, zin in een crème foundation. Lekker deppen met je kwast in zo’n doosje.
  Wou er niet meteen teveel geld aan besteden omdat ze ook nog wel eens cakey of uitdrogend werken. Maar voor nog geen €7 een verrassend mooi resultaat! Zonder parfum, altijd fijn. Goed bezig Hema!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.