Beauty

Vegan skincare | Junglück

25 augustus 2021

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck
Dat je echt niet hoeft in te leveren op resultaat en een luxe look & feel als je op zoek bent naar duurzame keuzes in je beautykastje, bewijst Junglück met hun vegan skincare. De afgelopen periode heb ik een aantal huidverzorgingsproducten uitgebreid kunnen testen en vandaag vertel ik je graag meer over het merk zelf én mijn ervaring met deze producten.

‘Lees ook: Skincare | Waarom antioxidanten een musthave zijn voor je huid.’

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Junglück

Junglück is een huidverzorgingsmerk van Duitse bodem dat in 2018 werd opgericht door Benedikt Klarmann. Toen nog eigenaar van een online drukkerij waarvoor hij regelmatig rond de wereld vloog.

In veelvuldige gesprekken met zijn moeder en vrouw was duidelijk geworden dat er een specifiek gemis was aan duurzame en groene cosmetica die wél effectief was. Nadat hij tijdens zijn reizen met eigen ogen had gezien hoe onzorgvuldig wij met de natuur en haar bronnen omgaan, werd hij er steeds bewuster van dat dit zo niet langer kon. Tijd voor een plan van aanpak voor een nieuw duurzaam cosmeticamerk.

De naam JUNGLÜCK geeft de Duitse oorsprong weer en staat voor het gevoel dat het moet uitdrukken: “jong en rondom gelukkig”. Benedikt verkocht zijn online drukkerij en wijdde zich samen met een team van experts volledig aan de ontwikkeling van dit merk met zuivere, duurzame en effectieve verzorgingsproducten. Inmiddels bestaat het assortiment uit meer dan 45 producten – van handzeep en shampoo tot uitgebreide skincare en zelfs babyproducten – en is het wereldwijd verkrijgbaar.

Good to know: voor ieder verkocht product plant Junglück een boom voor een groenere wereld.

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Ingrediënten

Alle producten van Junglück bevatten geen dierlijke ingrediënten en vallen daardoor onder de noemer vegan beauty, daarnaast zijn de producten vrij van geur- en kleurstoffen, onnodige vulmiddelen, parabenen, nanodeeltjes, (micro)plastics, ‘harde’ alcoholen, siliconen en chemische conserveringsmiddelen én worden de producten niet op dieren getest.

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Junglück kortingscode

In samenwerking met Junglück mag ik een mooie kortingscode van 15% delen. Vul eenvoudig de code CURVACIOUS in bij het bestelproces :)

–> Klik hier voor de Junglück webwinkel om het complete assortiment te bekijken.

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Mijn ervaring met Junglück

Toen er aan mij werd gevraagd of ik interesse zou hebben om de producten van Junglück te gaan testen, was ik door de filosofie achter het merk direct nieuwsgierig. En dat werd alleen maar meer geprikkeld toen ik zag dat er ook meer specifieke producten in het assortiment te vinden waren. Waar veel natuurlijke huidverzorgingsmerken vaak een redelijk basic assortiment hebben, kan je bij Junglück ook terecht voor de meer specifieke producten zoals peelings en huidverbeterende serums. Als #skincarejunkie besloot ik dan ook vooral met deze producten aan de slag te willen gaan voor een persoonlijke review!

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Junglück AHA peeling 100ml/€38,00
Deze milde fruitzuurpeeling bevat een mix van 5,1% AHA en 0,8% BHA en er zit onder andere glycerine, glycolzuur, arginine, melkzuur, appelzuur en salicylzuur in. Je gebruikt hem het liefst in de avond na het reinigen van je huid en eventueel na een lotion of toner door een paar druppels op je huid aan te brengen. Je hoeft deze peeling niet af te spoelen, maar wacht totdat je huid droog is en brengt daarna je serum en/of nachtcrème aan.

Een AHA (alpha hydroxy acid) werkt óp het huidoppervlak en werkt tegen zonschade, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en droogteplekjes. Let op! Het gebruik van een peeling maakt je huid gevoeliger voor de zon, gebruik daarom altijd een dagverzorging met minimaal SPF30.

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Junglück BHA peeling 100ml/€38,00
Deze milde salicylzuurpeeling heeft een BHA-concentratie van 2% en er zit onder andere aloë vera, glycerine, arginine, salicylzuur en melkzuur in. Je kan een BHA peeling in de ochtend of avond gebruiken op een gereinigde huid en eventueel na het gebruik van een lotion of toner. Je brengt een paar druppels aan, wacht tot je huid droog aanvoelt en brengt vervolgens een serum en dag- of nachtcrème aan.

Een BHA (beta hydroxy acid) werkt zowel óp het huidoppervlak als ín de poriën en heeft een werking tegen eczeem, een gevoelige huid, mee-eters, puistjes, onzuiverheden en roodheid. Let op! Het gebruik van een peeling maakt je huid gevoeliger voor de zon, gebruik daarom altijd een dagverzorging met minimaal SPF30.

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Junglück vitamine C serum 50ml/€30,00
Vitamine C is een sterke antioxidant die de huid verstevigt, verheldert en verfrist en heeft ook een positieve werking op onzuiverheden, acne, rimpels en pigmentvlekken. Omdat pure vitamine C redelijk zuur is en daardoor vaak voor huidirritatie zorgt, gebruikt Junglück een derivaat dat mild voor de huid is maar door biochemische processen in de huid wordt omgezet naar de effectieve vorm. Nog een voordeel: hierdoor is dit type vitamine C ook stabiel in een minder zure omgeving, waardoor je hem zelfs kan combineren met een retinolproduct. Heel interessant!

In dit vitamine C serum zit onder andere aloë vera, glycerine, extract van de konjacwortel en vitamine C in een percentage van 1,5%. Je brengt er in de ochtend óf avond enkele druppels van aan op een gereinigde huid en eventueel ná het gebruik van een lotion, toner en/of peeling. Breng hierna je dagverzorging met minimaal SPF30 aan of – als je hem in de avond gebruikt – een nachtcrème.

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Junglück Retinol serum 50ml/€30,00
Retinol (vitamine A) staat bekend om zijn effectieve werking tegen huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels, het helpt de huid strakker te worden en pakt onder andere onzuiverheden en pigmentvlekken aan. Daarnaast geeft het een boost aan de celvernieuwing en maakt het de huid gladder, egaler en zachter. Retinol heeft echter de vervelende bijwerking dat het de huid dunner, gevoeliger voor de zon en schilferig kan maken. Daarom gebruikt Junglück retinyl palmitaat (retinol ester) dat in het lichaam pas wordt omgezet in de actieve vorm retinol, dat zo een stuk milder is voor je huid zonder in te hoeven leveren op effectiviteit.

In dit retinol serum zit onder andere aloë vera, glycerine, rode bietenextract, retinol in omgerekende concentratie van 0,27%, vitamine E en zonnebloempitolie. Je gebruikt een retinolproduct het beste in de avond ná het reinigen van de huid, een eventuele toner, lotion en/of peeling. Een paar druppels zijn voldoende, klop deze zachtjes met je vingertoppen op je huid en breng als het ingetrokken is als laatste stap je nachtverzorging aan. Door het lagere percentage actieve stof is dit een heel erg mooi retinolproduct voor als je dit nog niet in je routine hebt zitten, om er op milde manier kennis mee te maken en je huid eraan te laten wennen.

Gebruik je nog geen retinolproduct in je skincare routine, bouw het gebruik ervan dan op. Gebruik het bijvoorbeeld eerst 1/2 keer per week voor een aantal weken waarna je dit opbouwt tot iedere avond. Gebruik overdag een dagcrème met minimaal SPF30 omdat retinol je huid gevoeliger maakt voor de zon (en omdat het simpelweg goed is tegen zonschade en huidveroudering).

Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck Jungluck review/ervaring (vegan skincare) junglück/junglueck

Review

Overall valt het me op dat de ingrediëntenlijsten van de producten in vergelijking met veel andere merken een heel stuk korter zijn. Fijn! Zo is er meer ruimte voor effectieve ingrediënten die ook écht daadwerkelijk wat voor je huid doen, er is hierdoor een betere verdraagzaamheid door de huid (omdat er geen ruimte is voor ‘nutteloze’ en irriterende vulstoffen) en het zorgt ervoor dat de producten zuiniger in gebruik zijn. De percentages werkzame bestanddelen vind ik – zeker voor natuurlijke producten – heel erg mooi en dat merk je zowel tijdens het gebruik als aan de resultaten op langere termijn.

De producten zijn effectief in gebruik; ondanks dat ik dit type producten reeds in mijn dagelijkse routine had zitten voelde ik aan het begin een lichte tinteling. Duidelijk het effect dat ze een boost geven en mijn huid aan het werk zetten. Samen met een reinigingsolie, lotion, nachtcrème (soms een huidolie) en een SPF30 dagcrème heb je hiermee een heel effectieve en complete skincare routine te pakken. Na zo’n vier weken testen merk ik duidelijk dat mijn huid een mooie frisse glow heeft gekregen en een stuk zachter aanvoelt. Daarnaast vind ik het heel erg fijn dat ik ook voor de meer specifieke huidverzorging die ook echt aan huidverbétering kunnen werken terecht kan bij een duurzaam huidverzorgingsmerk :)

Tip:  mocht je nieuwsgierig zijn naar deze producten, dan zijn er ook handige 5ml flesjes verkrijgbaar in de Junglück webshop waardoor je de producten toch ook al echt een tijdje kan uitproberen en testen voordat je de fullsize verpakkingen aanschaft.

En.. dan zien de producten er ook nog eens mooi uit. De minimalistische Apothekers-stijl spreekt mij persoonlijk heel erg aan en staat prachtig in de badkamer!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 augustus 2021 at 17:30

  Leuk om op de site waar men deze producten verkoopt jou foto te zien.
  Fijne review.
  Dit merk beautyproducten ken ik niet.
  Het klinkt heel goed.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 augustus 2021 at 19:09

   Jaaa, dat hebben ze leuk gedaan he? Zomaar mijn ‘eigen’ pagina op hun website! :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.