Lifestyle Media

Mental health tip | Mindgym Journal

18 augustus 2021

Mindgym Journal - Wouter de Jong (recensie/review)
Boeken over persoonlijke ontwikkeling horen zeker tussen mijn top drie van favoriete onderwerpen om over te lezen. Ik was dan ook direct heel nieuwsgierig toen ik een mailtje kreeg van Wouter de Jong over zijn nieuwste boek: de Mindgym Journal. Inmiddels ben ik er al een aantal weken in bezig en ben ik zó enthousiast geworden dat ik heb gevraagd of ik een aantal lezers ook blij mag maken met dit mooie persoonlijke invulboek. En yes, ik mag hem maar liefst 3x weg gaan geven!

Mindgym Journal – Wouter de Jong

“Journaling is de meest efficiënte manier om mentaal fit te worden. Door elke dag 5 minuten open en eerlijk over jezelf te schrijven krijg je meer focus, rust én energie. Daarom schreef bestsellerauteur Wouter de Jong deze prachtig geïllustreerde Mindgym Journal. Bomvol humoristische, uitdagende en verdiepende vragen die je meer daadkracht geven en inzicht bieden in je doelen, wensen en relaties.”

Mindgym Journal | Wouter de Jong | ISBN 9789493213159 | 224 pagina’s | Maven Publishing | €20,99 onder andere via bol.com

Mindgym Journal - Wouter de Jong (recensie/review)

Boekrecensie

Het is wetenschappelijk bewezen dat 5 minuten per dag in een persoonlijke journal werken je helpt om meer positieve emoties te ervaren, je doelen te realiseren, creatiever te zijn, je minder angstig en/of depressief te voelen en beter om te gaan met stress. Hoe interessant is dat?! Het mag dan misschien wel heel simpel lijken, het effect ervan op je persoonlijk welbevinden is behoorlijk groot!

Ik heb in het verleden meerdere malen geprobeerd om in een blanco dagboek te werken, waarbij ik vol enthousiasme een mooi notitieboek of journal aan heb geschaft en vol goede moed begon.. Waarna ik na een aantal weken toch weer afhaakte. Als het al een paar weken waren. En dat had er eigenlijk vooral mee te maken dat ik het soms lastig vond om uit mijzelf iets te beginnen te schrijven, niet wist hoe ik er het meeste uit kon halen en ik een soort leidraad miste.

Een invulboek zoals deze werkt dus duidelijk het beste voor mijzelf. Niet per se als een dagboek van wat je op die dag hebt gedaan, maar wél een journal die je aan het denken zet over jezelf en je leven en je weet te prikkelen en op die manier leermomenten en persoonlijke groei en ontwikkeling meegeeft.

In Mindgym Journal staan in totaal 150 vragen die je aan het denken zetten over je gedrag, doelen en gewoontjes waardoor het voelt als een soort meet & greet met jezelf. Niet alleen heel erg leerzaam en interessant, soms ook best even confronterend, hier en daar met een leuke knipoog én een fijn momentje voor jezelf. Oh, en daarnaast schrijft de journal ook nog eens fijn, is hij mooi vormgegeven én zijn de (niet opvolgende!) te-verbinden-nummers op de kaft een heel leuke toevoeging :)

Mindgym Journal - Wouter de Jong (recensie/review)Mindgym Journal - Wouter de Jong (recensie/review)

Winactie

Ben je door het lezen van mijn ervaring nieuwsgierig geworden naar dit boek en kan je niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan? Laat dan een reactie achter onder dit artikel en beantwoord de volgende feel good vraag:

–> Wat was het leukste moment van jouw dag vandaag?

Meedoen kan tot en met zondag 22 augustus 2021, 23.59u. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht. Good luck!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 23 augustus 2021 at 05:08

  Afacheidsshow van Klaasje van K3. Mooi moment met mijn kids beleefd.

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 22 augustus 2021 at 21:48

  Ik doe graag mee! Mijn leukste moment van vandaag was de serie Swanenburg afkijken. Ik heb er echt van genoten. Prachtige serie!

 • Avatar van Jojanneke
  Reply Jojanneke 22 augustus 2021 at 20:55

  Na een paar dagen weggeweest te zijn, thuis aankomen, en op straat tegemoet worden gelopen door je twee katten met staarten in de lucht: zo lieten ze heel duidelijk zien dat ze me gemist hadden 🥰

 • Avatar van Centine Blaakman
  Reply Centine Blaakman 22 augustus 2021 at 19:56

  Mijn ochtendwandeling! Vroeg uit bed, iedereen slaapt nog, snel mijn wandelschoenen aan en de deur uit om een wandeling door de natuur te maken. Elke zondag mijn moment :)

 • Avatar van Debby Koeman
  Reply Debby Koeman 22 augustus 2021 at 17:01

  Het is zondag, lekker rustig aan dag, één en al leuke momenten. Maar het leukst van vandaag, tussen de regenbuien door een lekker wandeling gemaakt en een Geocache gescoord.

 • Avatar van Oma Will
  Reply Oma Will 22 augustus 2021 at 16:17

  Het mooiste moment van deze dag was een gezellig lang telefoongesprek met mijn dochter.
  Vorige week weer , na lange coronatijd, bij haar thuis bezocht.
  Was een hele opluchting toen ik het weer durfde.

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 22 augustus 2021 at 11:24

  Heerlijk ontbijt vanmorgen met croissants 😊😊, erg gezellig 🤩🤩, ik doe erg graag mee aan de winactie, erg leuk, Groetjes Anneliese de Waal

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 22 augustus 2021 at 11:19

  Vroeg opstaan, zoon naar werk in zorgcentrum gebracht, met de hond een lange wandeling gemaakt, met rest van het gezin ontbeten met vers gekookt eitje, wat een heerlijke momenten om te koesteren. Ik zou dit wel winnen voor mijn dochter die zo hard werkt aan haar genezing na 2 keer corona (heeft long-covid), het valt voor haar niet mee om altijd positief te denken.

 • Avatar van Dino Neutel
  Reply Dino Neutel 22 augustus 2021 at 10:42

  Lekker uitslapen ! Wat een geweldig moment, dit gebeurd helaas niet vaak.

 • Avatar van Anouk Goedegebuur
  Reply Anouk Goedegebuur 21 augustus 2021 at 23:21

  Jeetje zeg! Wat je schrijft onder ‘boekrecensie’ maakt me heel nieuwsgierig naar het effect van even bewust de tijd nemen om een vraag over jezelf te beantwoorden. Ik geloof er namelijk wel in. Enfin, ik dwaal af! Mijn leukste moment van vandaag? Toen ik na lang zoeken de zonnebril die ik kwijt was weer vond!

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 21 augustus 2021 at 19:05

  Thuiskomen en dan begroet worden door een superblije enthousiaste hond. Dit moment mag ik gelukkig heel vaak beleven!

 • Avatar van Jennifer Hoogendoorn van Hoof
  Reply Jennifer Hoogendoorn van Hoof 21 augustus 2021 at 08:26

  Oei ben nu 22min wakker de dag is dus net begonnen. Maar het feit dat we nu al 5 lange weken in het ziekenhuis liggen met een prematuur/dysmatuur kindje en mijn man dan zegt dat ze eindelijk een volle fles op heeft bij hem vanochtend om 6uur maakt mijn dag want dat is 1 stap dichterbij dat we haar dan eindelijk mee mogen nemen naar huis!! Maar voor de komende weken die nog volgen in dit ziekenhuis is dit boek een leuke afleiding die niet teveel tijd per dag in beslag neemt!

 • Avatar van kwak1983
  Reply kwak1983 20 augustus 2021 at 23:40

  Voor het eerst sinds lange tijd weer auto gereden op de snelweg, mijn auto gewassen en een bestelling die erg lang duurde is binnengekomen, topdagje dus!

 • Avatar van L Kroon
  Reply L Kroon 20 augustus 2021 at 22:09

  Een bakje koffie drinken met mijn moeder en tante.

 • Avatar van Diana
  Reply Diana 20 augustus 2021 at 20:03

  Mijn kinderen die voor het eerst zeehonden in het wild (waddenzee) zagen!

 • Avatar van Tiny Hurkens
  Reply Tiny Hurkens 20 augustus 2021 at 15:56

  Mijn moment was vanmiddag na dat ik het bij het afwassen iets uit mijn nek probeerde te halen Het bleek een bij die me in mijn middel vinger prikte na de angel er uit gehaald hebben bleek dat ik na jaren geen allergische reactie meer er op had Dit was mijn gelukkigste moment geen Adrenaline-injectie meer nodig

 • Avatar van Yvette
  Reply Yvette 20 augustus 2021 at 11:04

  Toen ik wakker werd was het grauw en regende het en tegen de tijd dat ik jouw blog gelezen had scheen de zon door de wolken naar binnen. Heerlijk om zo de laatste dagen van de vakantie te beginnen

 • Avatar van Anja
  Reply Anja 20 augustus 2021 at 10:14

  Mijn favoriete geluksmomentje van de dag is als ik s’ochtends de deur naar de bijkeuken open doe, dan springt onze golden retriever pup dolenthousiast met een super blij koppie in mijn armen om me te begroeten. Elke dag weer 🥰

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 20 augustus 2021 at 09:43

  Wanneer mijn partner thuis komt van zijn werk, ik onze kopjes vers gezette thee maak en we samen met een ouderwets kaakje op de bank ploffen om de dag door te nemen

 • Avatar van Chanel
  Reply Chanel 19 augustus 2021 at 20:31

  Wat gaaf! Het mooiste moment van vandaag was dat ik in plaats van een blokje om na mijn werk nu een uitgebreidere wandeling door de buurt deed en mij bedacht hoe leuk het was om in zo’n bloemrijke en groene omgeving te wonen

 • Avatar van Lottie
  Reply Lottie 19 augustus 2021 at 16:53

  Dat een vriendin spontaan langskwam om bij te kletsen!

 • Avatar van Deborah
  Reply Deborah 19 augustus 2021 at 15:15

  Het leukste moment van vandaag… Nadat ik vannacht niet goed kon slapen (van de zenuwen denk) ben ik uiteindelijk toch in slaap gevallen en heb lekker kunnen uitslapen tot 09.00 uur. Mijn zoon is vannacht bij opa en oma wezen logeren en vandaag lekker aan het ravotten daar. Maar nog mooier en fijner is natuurlijk dat ik hem straks weer fijn kan knuffelen en zelfs zijn boeven streken mis ik toch wel op zo een dag ! Het lijkt mij heerlijk om elke dag even 5 minuten te kunnen schrijven en vragen te beantwoorden over mijzelf en wat mij bezig heeft gehouden !

 • Avatar van Ben
  Reply Ben 19 augustus 2021 at 14:52

  Het leukste moment van vandaag is, dat ik een collega kon helpen met haar hulpvraag, ik haal namelijk veel plezier uit om kennis over te dragen als ik een collega erdoor kan helpen.

 • Avatar van Suusgro Insta
  Reply Suusgro Insta 19 augustus 2021 at 14:33

  Vandaag? Dat mijn man eerder thuis kwam van zijn werk. Ik dacht ‘Laat ik eens gek doen’ en ik ren op hem af en spring vol
  enthousiasme in zijn armen van blijdschap. Zijn reactie “Ik ben benieuwd wat voor raak je voor me hebt”. Hahaha we hebben zo gelachen. Hij is overigens nu zakken met babykleding van de 1e naar beneden aan het halen zodat ik later kan uitzoeken wat ik voor de 2e wil hergebruiken! Ik win graag dit boekje. Ik kan wel 5 minuten per dag over mezelf schrijven.

 • Avatar van co
  Reply co 19 augustus 2021 at 13:25

  dat ik vandaag op mijn kleindochter mag passen. zoveel leuke dingen gedaan…. zo genieten!!!!

 • Avatar van sanne
  Reply sanne 19 augustus 2021 at 13:14

  Mijn leukste moment moet nog komen, dat is als ik straks klaar ben met werken en weer naar huis mag waar 2 hele blije kindjes op mij aan het wachten zijn :-)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 augustus 2021 at 13:09

  Naar het tuincentrum gaan en kijken of de hanstoel flink afgeprijsd was maar zoals verwacht is doe nog veel te duur dus niets uitgegeven ;-)

  Xoxo

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 19 augustus 2021 at 11:43

  Dat ik vandaag jarig ben helaas niet zulk mooi weer. Misschien win ik dit fantastische cadeau wel.

 • Avatar van Inge
  Reply Inge 19 augustus 2021 at 10:53

  Super fijn! Mijn momentje was gister toen ik na 6 uur de slowcooker opende en de heerlijke rendang proefde!

 • Avatar van Aryenne
  Reply Aryenne 19 augustus 2021 at 10:14

  Wat leuk! Ik heb het boek al en dit zou een pracht aanvulling zijn!

 • Avatar van Jacqueline de Waal
  Reply Jacqueline de Waal 19 augustus 2021 at 10:04

  Wat leuk wat een leuke actie doe heel graag mee aan deze loting

 • Avatar van Syl
  Reply Syl 19 augustus 2021 at 09:59

  Mijn eerste vakantiedag beginnen met urenlang Netflix kijken in pyjama!

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 19 augustus 2021 at 09:53

  Gisteren gezellig bijgekletst en geluncht met twee vriendinnen die ik al 1,5 jaar niet meer had gezien. Dat was echt genieten.

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 19 augustus 2021 at 08:55

  Beginnen met de krant en een kopje koffie.

 • Avatar van A.
  Reply A. 19 augustus 2021 at 07:19

  Rustig wakker worden en een nacht goed geslapen 😂

 • Avatar van Myriam
  Reply Myriam 19 augustus 2021 at 03:39

  Het leukste moment en belevenis vandaag was de bevestiging dat onze geestkracht het meest waardevolle geschenk is dat ons gegeven is

 • Avatar van Jildou van der Heide
  Reply Jildou van der Heide 19 augustus 2021 at 00:50

  Vandaag was mijn mooiste moment dat ene bakje koffie dat we samen dronken, mijn man en ik en dat mijn onzekere gevoel wegging toen ik erachter kwam dat mensen toch niet zo slecht over ons dachten en ze ons toch wel meer mogen dan ik dacht.

 • Avatar van Charissa
  Reply Charissa 19 augustus 2021 at 00:34

  Het mooiste moment van vandaag was dat ik een vastgeroest patroon van mezelf ontdekte en dit kon verwoorden in een gedicht. Zo’n moment waar je al lange tijd veel te hard je best voor doet, maar vanzelf gaat wanneer je het even loslaat! Alsof het automatisch gaat en je weer met beide benen op de wereld staat. Heel bijzonder!

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 19 augustus 2021 at 00:24

  Het bericht van vandaag met een hele grote financiële tegenvaller heb ik goed kunnen verwerken zonder in de negatieve emoties te schieten zoals bijvoorbeeld af te reageren op mijn partner met boosheid. Ik ben hier heel blij mee en maakt daarmee het mooiste moment van de dag voor mij (niet de financiële tegenvaller maar hoe ik ermee om ben gegaan is het mooiste moment van de dag).

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 18 augustus 2021 at 23:56

  Dat ik een klant letterlijk huppelend de winkel uit zag gaan.
  Blij en tevreden.

 • Avatar van Wendy Koopmans
  Reply Wendy Koopmans 18 augustus 2021 at 23:56

  Super, even een moment voor jezelf en je ordent er je gedachtes mee. Mindfulness, zelfinzicht en een dagboek in 1. Lijkt me heel gaaf om dit te winnen, een extra handvat om even te ontsnappen uit de drukte van de dag.

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 18 augustus 2021 at 23:48

  Ik ontving vandaag mijn vaste contract na 2,5 jaar keihard werken! :) beter happy moment dan dat krijg je niet!

 • Avatar van Jes
  Reply Jes 18 augustus 2021 at 22:53

  Heerlijke kop koffie die ik van een collega kreeg

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 18 augustus 2021 at 22:16

  Poe, goede vraag… Ben vandaag de hele dag in mijn nieuwe huis aan het verven geweest. Dat was meer een ‘moet’ dan dat ik het leuk vond.. Hm. Ik denk dat het leukste moment van de dag was dat de kleur van de keuken (de kastjes zijn ook geverfd) echt super mooi uitgepakt is! IS toch altijd maar afwachten als je een kleur kaartje uit zoekt bij de bouwmarkt.. :)

 • Avatar van Jordan
  Reply Jordan 18 augustus 2021 at 22:09

  Vanavond naar zware dag werken heerlijk kunnen gamen met goede vriend

 • Avatar van Annelies van Hurne
  Reply Annelies van Hurne 18 augustus 2021 at 22:06

  Vandaag heb ik quality time gehad met mijn jongste dochter van 13 jaar. Dat was echt wel leuk.

 • Avatar van Lydwien
  Reply Lydwien 18 augustus 2021 at 22:06

  Oe jaaaa, deze grijze dag Italiaans gekookt intussen heerlijk keihard Italiaanse zomerhits afgespeeld van Spotify list en de zon ging toch weer schijnen en het eten smaakte goed, (Zin in dit Mindgym journal heb vorig jaar geluksboekje bijgehouden tijdens het eerste jaar van mijn studie daar werd ik ook happy van)

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 18 augustus 2021 at 21:59

  Spontaan lachen met mijn collega en mijn kinderen zien na mijn werkdag.

 • Avatar van Marije
  Reply Marije 18 augustus 2021 at 21:56

  Vandaag heb ik heerlijk met mijn moeder een uur aan de telefoon gesproken. Ondanks dat mijn ouders aan de andere kant van het land wonen zijn ze met een telefoon gesprek toch heel dichtbij 😊

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 18 augustus 2021 at 21:44

  Lekker weer een ommetje maken met mijn partner die net weer terug was van zijn werk.

 • Avatar van Nanda
  Reply Nanda 18 augustus 2021 at 21:23

  Gisteren 17 e , was ik jarig en probeer zolang mogelijk in de flow te blijven.
  Vandaag fietste ik naar m n zoon en zag onderweg een veer uit een boom vallen. Spiraal achtig viel het op de grond. Zoets heb ik nog nooit gezien. Heel bijzonder. Ik het boek schrijf ik deze belevenissen graag op om ze nooit te vergeten hoe mooi het leven kan zijn.

 • Avatar van Isabel
  Reply Isabel 18 augustus 2021 at 21:15

  Vanochtend wakker worden en horen dat mijn zoontje en dochter bij elkaar in bed zijn gekropen en mijn zoontje mijn dochter voorleest, dan ben ik trots op mijn Kids

 • Avatar van Diny Gijsberts
  Reply Diny Gijsberts 18 augustus 2021 at 20:57

  De afwas gedaan ,afgedroogt en weggeruimd . Aanrecht ziet er weer netjes opgeruimd uit . Is eigenlijk een fluitje van een cent maar waarom doen wij er soms zó moeilijk over ?

 • Avatar van Diny Gijsberts
  Reply Diny Gijsberts 18 augustus 2021 at 20:47

  Wat meer positiviteit in mijn leven brengen want de laatste tijd ben ik omringd door negatieve vibes en dit wil ik héél graag doorbreken

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 18 augustus 2021 at 19:53

  Bijkletsen met een collega die ik al een tijdje niet had gezien.

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 18 augustus 2021 at 19:53

  Dat ik met mijn jongens heerlijk naar de dierentuin ben geweesr

 • Avatar van Monique Hilverdink
  Reply Monique Hilverdink 18 augustus 2021 at 19:53

  Mijn mooiste moment van vandaag was dat ik het koud afdouchen voor het eerst echt lekker vond!

 • Avatar van Marjan
  Reply Marjan 18 augustus 2021 at 19:36

  Mijn leukste moment van vandaag is dat de wasmand 30 minuten leeg was…daar geniet ik van..

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 18 augustus 2021 at 19:33

  Dat ik met 1 van de kinderen naar de bioscoop was, altijd fijn zo 1 op 1 aandacht en gezellig!
  Lijkt mij interessant om in te vullen dit boek om je aan het denken te zetten over je gedrag etc

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 18 augustus 2021 at 19:31

  Het moment dat ik dit artikel las en helemaal enthousiast werd van het (invul)boek van Wouter de Jong. Zin om ermee aan de slag te gaan!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.