Beauty

Foundation Friday | Morphe Filter Effect soft-focus foundation

27 augustus 2021

Morphe Filter Effect soft-focus foundation ervaring/review Light 6
Een match made in heaven.. als ik een ander huidtype had gehad. Zo jammer als je een heel erg mooie foundation hebt ontdekt, maar er op de één of andere manier toch geen vriendjes mee kan worden. Dit heb ik helaas met deze Morphe Filter Effect soft-focus foundation. Waarom? Dat lees je in deze uitgebreide review met voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Make-up tips voor het vinden van de perfecte foundation.’

Morphe Filter Effect soft-focus foundation ervaring/review Light 6

Morphe Filter Effect soft-focus foundation

De belofte

“Deze langhoudende foundation is ontwikkeld voor een natuurlijke finish die oneffenheden vervaagt en biedt daarnaast intense voeding en hydratatie van de huid met krachtige ingrediënten, zoals hyaluronzuur en vitamine E.

Gemaakt in Italië, voor de ultieme soft-focus look met filtereffect en gebaseerd op hoogwaardige, perfectionerende ingrediënten. De zijdezachte formule voor gemiddelde tot volledige dekking is goed op te bouwen en ontwikkeld in 40 tinten om rekening te houden met een breed scala aan huidtinten en ondertonen.

Bovendien is het gemaakt om u bij te kunnen benen, dankzij de zweetbestendige, waterproof formule die niet afgeeft en 12 uur lang meegaat. Het is het beste filter dat u ooit zult gebruiken.”

Ingrediënten

Dit is een foundation op waterbasis waaraan siliconen, kleurpigmenten en huidverzorgende ingrediënten zoals glycerine, hyaluronzuur en vitamine E aan zijn toegevoegd. Goed om te weten: deze foundation is olievrij en dierproefvrij.

Voor mij persoonlijk was de tekst op de website van Morphe een grote trigger, hier staat namelijk dat dit een “skincare-infused, hydrating foundation” is. En met mijn drogere huid klinkt dit als muziek in mijn oren. Na de foundation getest en de ingrediëntenlijst uitgebreid bekeken te hebben, bleek dat het percentage huidverzorging in de foundation best wel laag is. Jammer! Hierover lees je in de review hieronder meer..

Prijs en verkrijgbaarheid

De Morphe Filter Effect soft-focus foundation is verkrijgbaar in 40 (!) kleuren met verschillende ondertonen waardoor eigenlijk iedereen wel een goede match moet kunnen vinden. Top gedaan van Morphe! De foundation is in Nederland voor €22,00/28ml verkrijgbaar via de Europese Morhpe webwinkel, Douglas en The Make Up Spot.

Morphe Filter Effect soft-focus foundation ervaring/review Light 6

Review

Een foundation die de huidtextuur en poriën fijner laat ogen, langhoudend is, een semi-matte finish heeft en een medium opbouwbare dekking belooft klinkt eerlijk gezegd perfect. Zeker wanneer daar dan ook nog huidverzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn, iets dat mijn drogere huid goed kan gebruiken. Maar, zoals je onder het ‘Ingrediënten’-kopje al hebt kunnen lezen bleek het onderdeel skincare in deze foundation meer een marketingpraatje dan waarheid te zijn. De huidverzorgende ingrediënten zijn redelijk onderaan de ingrediëntenlijst terug te vinden en dat maakt deze semi-matte foundation duidelijk minder geschikt voor de droge(re) huidtypes.

Morphe Filter Effect soft-focus foundation ervaring/review Light 6 Morphe Filter Effect soft-focus foundation ervaring/review Light 6 Morphe Filter Effect soft-focus foundation ervaring/review Light 6

Ik heb deze foundation op veel verschillende manieren getest; met verschillende dagcrème- en primer-combinaties, met mijn vingertoppen of een kwast, meer of minder product gebruiken, wel of niet afpoederen, aanbrengen wanneer de dagverzorging nog vochtig is en/of gecombineerd met een facial mist.. maar helaas zijn de Morphe Filter Effect soft-focus foundation en ik geen goede match. Hij blijft duidelijk te ‘droog’ voor mijn huid en accentueert daardoor fijne lijntjes en rimpeltjes (zoals onder mijn ogen en bij mijn mondhoekjes goed te zien is). Pas halverwege de dag – wanneer de natuurlijke oliën van de huid iets omhoog komen en zich gaan vermengen met de make-up – oogt de foundation zoals ik hem vanaf minuut één had gehoopt te zien.

En dat is behoorlijk jammer. Want op het ‘droge’ aspect na is dit zeker een heel erg mooie foundation! De kleurmatch van Light 6 (licht met neutrale ondertoon) is perfect voor mijn huid, de dekking is medium en goed op te bouwen tot bijna full coverage, de finish is mooi semi-mat, hij blijft gedurende de hele dag mooi op z’n plek zitten én geeft inderdaad een mooi blurring/soft focus effect.

Ik denk dat deze foundation voor de wat vettere tot normale huidtypes wel eens de perfecte match kan zijn, want de te vinden reviews van mensen met dit huidtype zijn wél heel enthousiast :) Ohhhh, wat kan ik er van balen als een product niet alle beloftes waar maakt. Zeker omdat ‘skincare in make-up’ echt een grote hype is en ze dan wel willen meeliften op deze trend, maar het niet waar kunnen maken..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.