Beauty

Foundation Friday | Pupa Wonder Me foundation

6 augustus 2021

Pupa Wonder Me foundation review/test 010 Porcelain
Iedereen kent de Estée Lauder Double Wear foundation wel en het is een enorm geliefde foundation als je op zoek bent naar een longwearing foundation met een hoge dekking. Toen ik de specificaties van deze nieuwe Pupa Wonder Me foundation doorlas moest ik gelijk denken aan deze klassieker en vroeg ik me af of het een beetje een te vergelijken foundation zou zijn. Maar, eerlijk? I think this one wins the game.. Je leest er alles over in deze review!

‘Lees ook: Make-up | Alle foundation hacks op een rij!’

Pupa Wonder Me foundation review/test 010 Porcelain

Pupa Wonder Me foundation

De belofte

“Na jaren van onderzoek en dankzij de modernste technologie lanceert Pupa Milano de Wonder Me foundation die lichtheid en een natuurlijke uitstraling combineert met een buitengewoon perfectionerend effect. Het geheim is het speciale micronetwerk van ultraflexibele filmvormers dat een lichtgewicht film creëert die lijkt op de huid. Deze innovatie zorgt ervoor dat de textuur zich aanpast aan de expressieve bewegingen van het gezicht, zonder rimpels te accentueren, waardoor deze geschikt is voor meerdere leeftijdsgroepen.

Het resultaat is een geperfectioneerde en egale huid met een volledig natuurlijke en frisse uitstraling. Wonder Me blijft ongelooflijk lang zitten: het is perfect bestand tegen water en vocht voor een vlekkeloze, lichtgewicht make-up gedurende de hele dag.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op water- en siliconenbasis waaraan kleurpigmenten, glycerine, vitamine E en soja-extract is toegevoegd. Verder is de foundation vrij van parabenen, alcohol en olie. Een longwearing foundation heeft vaak niet veel ruimte voor verzorgende ingrediënten, omdat oliën en voedende bestanddelen juist zorgen dat een foundation sneller vervaagt. Kortom; deze foundation koop je niet als je op zoek bent naar een skincare & make-upproduct in één, maar echt wanneer je een foundation zoekt die de hele dag op z’n plek moet blijven zitten en waar je de hele dag van op aan moet kunnen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Pupa Wonder Me foundation is in Nederland in zes kleuren met verschillende ondertonen verkrijgbaar:

– 010 Porcelain met neutrale ondertoon
– 020 Light Beige met warme ondertoon
– 030 Medium Beige met neutrale ondertoon
– 040 Honey met warme ondertoon
– 050 Deep Sand met warme ondertoon
– 060 Biscuit met warme ondertoon.

De Pupa Milano Wonder Me foundation is verkrijgbaar bij de Nederlandse Pupa webshop, Bella Milan, Studio Make-Up en Make-up4All voor €25,95/30ml.

Pupa Wonder Me foundation review/test 010 Porcelain Pupa Wonder Me foundation review/test 010 Porcelain

Review

De Pupa Wonder Me foundation komt in een transparante glazen verpakking met een zwarte opdruk en een zwart deksel met daaronder een pompje zodat je de foundation goed kan doseren. En dat is wel nodig, want het is een foundation met een iets dunnere textuur. Dus even schudden voor gebruik en het pompje niet te enthousiast indrukken, waardoor je in één keer voldoende product hebt voor je gehele gezicht.

Deze foundation is zo goed als geurloos en heeft een bijzondere textuur als je hem tussen twee vingers voelt, waardoor je het woordje ‘film’ uit de omschrijving zeker snapt. Ik was dan ook heel benieuwd hoe dit aan zou gaan voelen op de huid. Ik draag trouwens de lichtste kleur 010 Porcelain en merkte dat de kleur heel iets oxideert (lees: na het aanbrengen een klein beetje donkerder wordt als hij opdroogt). Mijn tip is dus zeker om bij twijfel tussen twee tinten voor de lichte kleur te kiezen.

Pupa Wonder Me foundation review/test 010 Porcelain Pupa Wonder Me foundation review/test 010 Porcelain Pupa Wonder Me foundation review/test 010 Porcelain

De foundation geeft met één pompje en uitwerken met de vingertoppen een goede medium dekking en met een kwast kom je al meer richting een full coverage dekking. Daarnaast is de foundation goed op te bouwen en kan je er een heel erg mooi clean canvas mee creëren. Door deze hoge dekking heb je na het aanbrengen wel wat bronzer en blush nodig om je gezicht wat vorm en kleur terug te geven en het resultaat natuurlijker te maken. Maar dan.. heb je een foundation die de hele dag op z’n plek blijft zitten. Zelfs met een klamme dag naar een pretpark met verschillende attracties waarbij je ook water over je heen krijgt. Yes, ik spreek uit ervaring :)

De Pupa Wonder Me foundation accentueert bij een mooi dun laagje niet je fijne lijntjes of rimpeltjes, maar droge plekjes kunnen een uitdaging zijn. Zorg er dus voor dat je goed exfolieert en er een hydraterende dagcrème onder draagt. In vergelijking met de bekende Estée Lauder Double Wear voelt deze foundation duidelijk minder droog, minder ‘dik’ en meer comfortabel aan op de huid. Maar dan wel met het zeer vergelijkbare longwearing effect en ook een mooie semi-matte finish. I’m impressed!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 augustus 2021 at 08:41

  Wat een prachtige foto´s…..
  Fijne review.
  Ik hou zoveel van dit fijne make/up merk en zal eens kijken of er ook een teint voor mij van dit merk te koop is…

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.