Beauty

Skincare | Quenza Emblica Serum

5 augustus 2021

Quenza Emblica Serum review (Quenza Cosmetics)
Een nieuw skincaremerk van Nederlandse bodem: Quenza Cosmetics! Het was de droom van Shiwa om haar eigen luxe huidverzorgingslijn met botanische ingrediënten te ontwikkelen en eindelijk is het zover. Ik maakte kennis met het Quenza Emblica Serum en vertel je er in dit artikel alles over!

‘Lees ook: Skincare | Abessijnse olie als wondermiddel tegen een droge huid.’

Quenza Emblica Serum review (Quenza Cosmetics) Quenza Emblica Serum review (Quenza Cosmetics)

Quenza Emblica Serum

De belofte

“Het Emblica serum Brightening and Anti-Aging biedt de huid alle essentiële elementen om actief te strijden tegen huidveroudering. Na verloop van tijd heeft het serum met natuurlijke en botanische ingrediënten een positief effect op de stevigheid en jeugdigheid van de huid.”

Ingrediënten

Als skincarejunkie word ik heel erg blij van huidverzorging met mooie werkzame ingrediënten zoals in dit serum. Er zit onder andere arganolie, soja extract, bisabolol, vitamine E en hopextract in dat samen een krachtige werking heeft tegen huidveroudering. Zo werkt het huidverstevigend, geeft het de huid een mooie gloed, werkt het tegen fijne lijntjes en rimpeltjes en heeft het een voedende en beschermende werking.

Het ster-ingrediënt waar het product ook zijn naam aan ontleend is Phyllanthus Emblica, in het Nederlands Indiase kruisbes genoemd. Het extract hiervan is rijk aan antioxidanten en wordt in de Indiase cultuur al duizenden jaren gebruikt in zowel de Ayurveda geneeswijze als in huidverzorgingsproducten. Het heeft als voornaamste werking dat het de huid hydrateert, de collageenaanmaak bevordert en zowel roodheid als ontstekingen vermindert, maar daarnaast pakt het ook op milde wijze pigmentvlekken aan.

Goed om te weten: de producten van Quenza Cosmetics bevatten geen minerale oliën, parabenen en synthetische parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Quenza Emblica Serum is verkrijgbaar via de webshop van Quenza voor €49,95/30ml en je krijgt er tijdelijk een face roller bij cadeau.

Quenza Emblica Serum review (Quenza Cosmetics) Quenza Emblica Serum review (Quenza Cosmetics)

Mijn ervaring

Allereerst vind ik het supertof dat iemand de stap durft te nemen om een eigen beautymerk op de markt te brengen, daarnaast kom je er met een product als deze achter dat je als ingrediëntenlijstjesuitpluizer nooit uitgeleerd bent. Want ik had persoonlijk nog geen ervaring met emblica als ingrediënt en heb er tijdens mijn research heel veel moois en veelbelovends over gelezen.

Het Quenza Emblica Serum komt in een zwart glazen flesje met een pompflacon die een goede dosering per keer geeft. Het serum heeft een dunne textuur die richting een gel gaat, waardoor het heel eenvoudig over de huid smeert en één a twee pompjes voldoende zijn voor zowel je gezicht als hals. Het serum heeft een iets kruidige en tegelijkertijd frisse geur en breng je voor het beste resultaat in de ochtend én in de avond op een gereinigde huid aan. Als je huid droog aanvoelt kan je er altijd nog je favoriete dag- of nachtverzorging over aanbrengen.

Het serum voelt heerlijk fris aan en trekt snel in, rult niet en zorgt direct voor een soepele en gehydrateerde huid. Het laat zich hierdoor heel erg gemakkelijk als extra stap toevoegen in de gezichtsroutine die je op dit moment al hebt. Het is fijn dat dit serum overdag onder mijn dagcrème met SPF50 heel mooi werkt met make-up, alsof het een soort primer-achtige werking heeft. Geen specifieke belofte van het product, maar wel een heel fijne eigenschap. Mijn 35+ huid die redelijk reactief is reageert er in ieder geval heel erg goed op, dus dit is voorlopig een blijvertje in mijn routine. Op weg naar zo graceful mogelijk oud worden! ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 5 augustus 2021 at 08:45

    Klinkt goed, altijd leuk om iets over een nieuw merk te lezen 😊

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.