Lifestyle Media

Gadgets | Tips voor het beveiligen van je smartphone

9 augustus 2021

beveiligen smartphone tips
We kunnen tegenwoordig niet meer zonder en eerlijk is eerlijk: ook ik ben redelijk vergroeid met mijn smartphone. Dat kan natuurlijk ook bijna niet anders vanwege mijn werk, maar ook privé breng ik er heel wat tijd op door.. We doen van alles op onze mobiele telefoon, van mails checken tot surfen op het internet en van het regelen van onze geldzaken tot aan social media. Hoe veilig is jouw telefoon eigenlijk? In dit artikel deel ik een aantal tips voor het beveiligen van je smartphone, zodat je hem goed beschermd kan gebruiken.

Klein inkoppertje: een smartphone is een dure aanschaf en die wil je natuurlijk ook van de buitenkant goed beschermen tegen krassen en schade die bijvoorbeeld veroorzaakt wordt wanneer je telefoon valt. Denk hieraan bijvoorbeeld aan een screenprotector om het scherm te beschermen, een slingrip/handygrip zodat hij minder snel uit je handen valt en een hoesje voor je telefoon.

Mijn voorkeur voor een hoesje is het type siliconen hoesje, omdat dit iets ‘bouncy’ meegeeft en helemaal rondom aansluit zodat hij ook op de hoeken rondom beschermd is tijdens een val. Ik bestel de hoesjes voor mijn smartphone al jaren via www.smartphonehoesjes.nl en ben daar heel tevreden over; ze hebben veel keuze, vriendelijke prijzen, je betaalt geen verzendkosten en het hoesje is altijd de dag erna al in huis. Zo zie je op de foto’s mijn nieuwste Samsung Galaxy A72 hoesje waar ik heel blij mee ben. Een groen marmerprintje met een subtiel goudkleurig accent. Weer eens wat anders :)

beveiligen smartphone tipsbeveiligen smartphone tips

7 tips voor het beveiligen van je smartphone

Nu je telefoon vanaf de buitenkant beschermd is tegen een ongelukje en er leuk uitziet met een nieuw hoesje, is het tijd om de binnenkant van je telefoon te beveiligen. Er staat immers een heleboel waardevolle informatie op die je niet in vreemde handen wil zien.

Denk bij het veilig gebruik van je telefoon aan de volgende dingen:

1. Stel altijd een wachtwoord in en kies voor een sterke combinatie van hoofdletters, kleine letters, leestekens en cijfers. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord (extra tip: gebruik een kluis voor je wachtwoorden met een app als 1Password, Keeper en LasPass)
2. Hou je telefoon up to date door altijd de nieuwste updates te installeren, zeker wanneer het op software updates aankomt
3. Check de apps die je gebruikt op veiligheid, reviews en waar je ze toestemming voor geeft als je akkoord gaat met de voorwaarden (kies voor apps via officiële winkels als iOS App Store, Android Google Play en Windows Store
4. Stel tweestapsverificatie in voor apps, hierdoor is enkel een wachtwoord niet voldoende om toegang te krijgen tot jouw apps maar bijvoorbeeld ook een unieke SMS-code
5. Pas op voor het gebruiken van openbare WiFi-netwerken, deze zijn namelijk een stuk gemakkelijker te hacken. Wil je op zo’n openbare plek je bankzaken checken of bijvoorbeeld inloggen op je (zakelijke) mail, zet de openbare WiFi dan uit en schakel over naar 4G
6. Maak regelmatig een back-up van je telefoon, zodat je bij het verliezen, stelen of hacken van je telefoon alle bestanden zo recent mogelijk ergens anders op hebt geslagen en niet kwijt bent
7. Ruim je telefoon regelmatig op, loop je apps na en kijk welke je niet meer gebruikt of al lange tijd inactief zijn en niet meer worden ge-update en scan af en toe je telefoon met een (gratis) virusscan

Lees ook:
Tips om je telefoon op te schonen
Digitale detox | Zó kom je van je smartphone verslaving af
Gratis digitale agenda app (handig voor gezinnen!)
Slimme tips om je iPhone sneller te maken
Zo verleng je de batterijduur van je telefoon

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 9 augustus 2021 at 20:37

    Zo een goed artikel…
    Laat ik dit nu net onder handen genomen hebben.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.