Beauty

Love it! | The Body Shop Moringa haarproducten

19 augustus 2021

The Body Shop vegan haircare Moringa shampoo conditioner hair mist review/ervaring
Mooi nieuws: The Body Shop heeft een compleet nieuwe vegan haircare lijn gelanceerd voor verschillende haartypes en haarwensen. Eén daarvan is de Moringa haarlijn voor droog en pluizig haar. Een schot in de roos voor mijn haren! In deze review vertel ik je meer over de shampoo, conditioner en hair mist die ook nog eens heerlijk ruiken..

‘Lees ook: Beauty tips & tricks voor mooi en gezond haar.’

The Body Shop vegan haircare Moringa shampoo conditioner hair mist review/ervaring

The Body Shop Moringa haarverzorging (vegan haircare)

De nieuwe The Body Shop haarverzorgingsproducten zijn vegan, bestaan voor minimaal 90% van ingrediënten uit natuurlijke oorsprong en komen in Community Fair Trade gerecycled verpakkingen. Hiermee pakt The Body Shop niet alleen het plasticprobleem aan, maar steunt het bedrijf ook zo’n 2.500 gemarginaliseerde afvalverzamelaars in India die op deze manier hygiënischere werkomstandigheden hebben en een eerlijke prijs krijgen voor het plastic dat ze verzamelen.

In The Body Shop Moringa haarlijn zit op dit moment een shampoo, conditioner en een leave-in hair mist.

The Body Shop vegan haircare Moringa shampoo conditioner hair mist review/ervaring

The Body Shop Moringa shampoo 250ml/€8,00
De shampoo bevat helaas wel SLES, een reinigend ingrediënt waar mijn hoofdhuid geen fan van is, maar.. ik moet eerlijk toegeven dat mijn hoofdhuid er nu na een paar weken gebruik nog geen vervelende reactie op heeft gegeven. Verder zit er onder andere moringa extract, zijde-proteïne, glycerine en vitamine E in, schuimt het met een klein beetje product al heerlijk op tot een romig schuim en maakt het de haren squeeky clean.

The Body Shop Moringa conditioner 250ml/€8,00
De conditioner heeft een textuur die me doet denken aan een bodylotion en zit bomvol fijne ingrediënten zoals shea boter, moringa olie, moringa extract, lecithine, kokosolie, zijde-proteïne , panthenol en glycerine. Door de dunnere textuur was ik benieuwd of het wel voldoende voedend zou zijn, maar tijdens het inmasseren begin je al een fijne slip te voelen en tijdens het uitspoelen merk je al dat je vingers er heel gemakkelijk doorheen komen.

The Body Shop Moringa hair mist 100ml/€15,00
Dit leave-in product gebruik je op handdoekdroog haar en kan je aanbrengen door van een afstandje over je haar te sprayen, of wat in je hand te sprayen en dit door je haren te verdelen. Er zit onder andere glycerine, panthenol, zijde-proteïne en moringa extract in en je hebt er maar een paar spraytjes voor nodig. Ook fijn trouwens om te gebruiken wanneer je je haren wil opsteken om losse haartjes onder controle te houden én je haren heerlijk te laten ruiken tussen twee wasbeurten in.

In deze lijn zit onder andere 100% vegan zijdeproteïne, een plantaardig eiwit dat je haren hydrateert, stevigheid geeft, de haarstructuur verbetert en je haren meer glans geeft. Een musthave dus voor droog, beschadigd, geverfd en breekbaar haar en/of wanneer je regelmatig een föhn of stijltang gebruikt. Daarnaast zit er moringa olie in en moringa extract in dat bomvol aminozuren, vetzuren, vitamines en antioxidanten zit. En daar worden je lokken heel erg blij van! Zo ondersteunen deze ingrediënten de haargroei, kalmeert het de hoofdhuid, zorgt het voor glanzend haar en heeft het een algemeen verzorgend effect.

Mijn haren zijn na deze drie stappen heerlijk zacht, makkelijk doorkambaar en glanzend, zónder dat het plat valt (juist lekker ‘luchtig’). En ohhhh, wat ruikt deze lijn toch lekker zomers, zacht en bloemig.. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 23 augustus 2021 at 00:40

    Oh die mist wil ik zeker eens proberen! Schampoo en conditioner heb ik nog even genoeg 🙈

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.