Mama & Kind Reizen & vrije tijd

Kidstalk | Leuke uitjes voor de zomervakantie

14 augustus 2021

uitjes voor de zomervakantie tips kinderen
Aangezien we in de meivakantie een week weg zijn geweest en voor de herfstvakantie ook een week Italië in het vooruitzicht hebben, besloten we in de zomervakantie thuis te blijven. Maar.. dan wel een rondje Nederland te gaan doen om mooie plekjes te bewonderen en leuke dingen te gaan doen. Inmiddels zitten we op de helft van de zomervakantie en deel ik graag een aantal leuke uitjes voor de zomervakantie met je, voor als je nog een beetje inspiratie of tips zoekt én om mijn enthousiasme te delen :)

‘Lees ook: Reizen | Tips voor een coronaproof vakantie in eigen land.’

uitjes voor de zomervakantie tips kinderen

Leuke uitjes voor de zomer

Legoland, Scheveningen, foodhall en Madurodam

Okee, misschien namen we op deze dag iets teveel hooi op onze vork.. Maar als je dan toch al een flinke autorit maakt dan kan je maar beter een paar dingen met elkaar combineren! Zo vertrokken wij direct na het ontbijt naar Scheveningen. We waren namelijk uitgenodigd om samen met de kinderen een kijkje te nemen bij het LEGOLAND Discovery Centre en dat was een schot in de roos! We zijn hier in huis namelijk behoorlijke LEGO-fans; van Duplo tot aan Lego Friends, Lego Technic en Lego Creator Expert.

Het LEGOLAND Discovery Centre is een indoor uitje en dus ook goed te doen als het slechter weer is. Op dit moment krijg je er 2 uur toegang in tijdsloten waar je je kan onderdompelen in verschillende werelden om te bouwen, spelen en klimmen, als een Ninjago door een donkere ruimte te manoeuvreren, je kan een creatieve workshop volgen, er is een 4D bioscoop waar je een korte LEGO film kan kijken vol leuke verrassingen, er staan prachtige iconische bouwwerken van Den Haag van LEGO-steentjes die deels interactief te bekijken zijn, je kan een attractie in waarin je met toverstafjes de strijd om punten met elkaar aan kan gaan, er is een heuse bouw&test hoek waarin je auto’s kan bouwen en tegen elkaar kan laten racen.. Kortom, teveel om op te noemen en die twee uur van het tijdslot vlogen voorbij. De meiden kregen tot slot van ons in de LEGO shop nog een leuke herinnering aan dit uitje om mee naar huis te nemen. Klaar voor de rest van het dagprogramma :)

uitjes voor de zomervakantie tips kinderen

Na een wandelingetje over de boulevard gingen we de Pier van Scheveningen op voor een rondje in het meer dan 50 meter hoge reuzenrad (mooi uitzicht!) en begonnen onze maagjes te rammelen. Wederom op loopafstand heb je hier de nieuwe Foodhall Scheveningen waar we heerlijk hebben gesmuld van sushi, dim sum en poffertjes voor Cate. Ik heb echt een zwak voor eetgelegenheden als deze, omdat je er kennis kan maken met verschillende keukens, het een informele sfeer heeft, de kinderen kunnen er ook altijd wat lekkers vinden en Paul en ik doen graag aan shared dining.

Met gevulde buikjes reden we door naar Madurodam voor een rondje ‘Nederland in het klein’. Ik ben er als kind ooit eens geweest en heb er leuke herinneringen aan, dus wilde het ook graag eens met mijn eigen kinderen bezoeken. Ondanks dat Cate best wel moe was (normaal gesproken doet ze nog een middagdutje en die sloegen we vandaag over..) heeft ze het heel goed volgehouden. Madurodam is niet heel groot en daardoor lekker overzichtelijk, het is in de buitenlucht, met een paar attracties tussendoor en interactieve onderdelen bij de bouwwerken is het voor zowel jong als oud een leuk middagje uit. Aan het eind van de middag reden we er weg waarbij de meiden al snel in slaap vielen. Wat een heerlijke dag samen!

uitjes voor de zomervakantie tips kinderen

Met je kinderen naar een museum

We twijfelen al een aantal jaar over de aanschaf van een museumkaart, maar wisten niet of het echt iets voor ons zou zijn, of we er wel voldoende gebruik van gaan maken en of er ook voldoende leuks voor de kinderen tussen zou zitten. Met een actie van een loterij waar we aan meespelen (hey, you never know..!) kan je nu tijdelijk gratis naar een aantal musea en we besloten de proef op de som te nemen.

Zo zijn we onder andere naar het Openluchtmuseum en het Spoorwegmuseum geweest. Beide uitjes waren verrassend leuk en je leert er van alles over je eigen land, treinen, er zijn wat leuke attracties tussendoor te vinden, een speurtocht voor iets oudere kindjes.. Beide uitjes zijn ons heel goed bevallen, dus die museumkaart gaat er zeker komen als Cate nog ietsje ouder is. We merken namelijk dat zo’n uitje met de rit heen en terug vaak nog nét iets teveel voor haar is, dus wachten nog een half jaartje tot het middagdutje er waarschijnlijk vanaf is.

Verder doen we deze zomer vooral rustig aan, maken we wandelingetjes, gaan we naar de speeltuin en kinderboerderij, proberen we Shae te leren fietsen (die meid is dól op achtbanen, maar vindt fietsen serieus heel eng dus dit is een enorme uitdaging..), gaan we best regelmatig lekker uit eten nu het weer kan, hebben we nog wat kleine klusjes in huis op de planning zoals een kleine kamermake-over voor Shae (nu al benieuwd naar haar snoetje!), ging ik met Shae op date naar de nieuwste Spirit bioscoopfilm.. Love it! ♥

uitjes voor de zomervakantie tips kinderen uitjes voor de zomervakantie tips kinderen

Nog meer leuke tips

Om nog meer leuke tips en uitjes voor de zomervakantie met je te delen, kwam ik bij een aantal collegabloggers ook heel erg leuke lijstjes tegen. Sharing is caring, right?!

Zo heeft Sabine van foodblog OhMyFoodness een heel erg leuke lijst met uitjes met kinderen in alle provincies online staan. Even de provincie waar je woont of waar je op vakantie bent opzoeken en er zit vast wat leuks tussen.

Ook Renée van financieel platform PorteRenee heeft een leuk lijstje online staan met gratis uitjes voor deze zomer waarin echt een aantal heel erg leuke tips staan. Zo zie je maar dat een leuke dag quality time niet veel hoeft te kosten.

–> Heb jij nog leuke tips, aanraders en must do’s voor de zomervakantie? Wellicht kunnen we elkaar in de reacties onder dit artikel inspireren met leuke tips :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 17 augustus 2021 at 09:44

  Tuurlijk is een museummjaarkaart leuk voor je! Eigenlijk zouden wij er ook een aan moeten schaffen maar ik vergeet het steeds. Maar met z’n tweetjes is het niet zo’n heel grote uitgave om een museum te bezoeken. Wat denk je van Nemo of of het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam? Ook heel leuk en interactief. En het Tropenmuseum, of het Museum van de 20ste eeuw (dat is in Hoorn, geloof ik): ook heel leuk. En hoe spannend is het om het Paleis op de Dam te bezoeken? Gewoon doen, hartstikke leuk met kinderen.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 augustus 2021 at 12:41

  Mooie plannen in het vooruitzicht.
  Fijne tips.
  Als men naar Scheveningen wil gaan ga dan ook naar Madurodam ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.