Beauty

Love it! | Aveda Botanical Repair (vegan haircare)

26 september 2021

Aveda Botanical Repair review
De bestselling Aveda Botanical Repair haarverzorgingslijn vierde onlangs haar eerste verjaardag en om dit te vieren mocht ik een heel fijn pakket ontvangen met deze producten. Om er zelf kennis mee maken en te ervaren waarom dit zulke populaire producten zijn kreeg ik een mooi pakket toegestuurd. Inmiddels heb ik deze producten een paar weken in gebruik en merk ik bijna een transformatie in zowel mijn haar als hoofdhuid. In dit artikel en uitgebreide review lees je er alles over!

‘Lees ook: Skincare |  Comme Ҫa le mini glow collection.’

Aveda Botanical Repair

Nu de zomer ten einde is kunnen je haren wel een fijne oppepper gebruiken door bijvoorbeeld opgelopen schade door de zon en chloor- en/of zout zeewater. Daarnaast zorgt de wisseling van de seizoenen vaak ook voor wat meer statisch en droog haar. De Aveda Botanical Repair lijn is samengesteld met een unieke bond-building technologie voor;

– het herstellen van de cortex om het haar van binnenuit te verstevigen en te herstellen
– het verzachten van de haarschubben om klitten en het afbreken van haren te voorkomen.

Ingrediënten

In de producten zit onder andere – variërend per product – avocado olie, sacha inchi olie, groene thee olie, zonnebloemolie, vitamine E, glycerine, squalaan en moerasbloemextract. De producten zijn verder 100% vegan, 100% cruelty free en 100% vrij van siliconen, parabenen, minerale oliën en synthetische geurstoffen. Daarnaast zijn de producten ook nog eens volledig vervaardigd met 100% duurzame energie door de kracht van wind en zon.

Aveda Botanical Repair review

Prijs en verkrijgbaarheid

De volledige Aveda Botanical Repair collectie bestaat uit de volgende vijf producten:

– Aveda Botanical Repair shampoo, 200ml/€34,00
– Aveda Botanical Repair conditioner, 200ml/€36,50
– Aveda Botanical Repair masker light, 150ml/€44,00
– Aveda Botanical Repair rich, 200ml/€52,00
– Aveda Botanical Repair leave-in treatment, 100ml/€36,50

Ook zijn er een aantal handige sets te koop met een ruime trialsize shampoo, conditioner en masker (light of rich) of met een shampoo, conditioner en de leave-in treatment voor €21,50 per set.

–> Klik hier voor de website van Aveda voor meer informatie en om te producten aan te kunnen schaffen. Tipje: schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt 20% korting op je eerste bestelling.

Aveda Botanical Repair review

Review

Laat ik maar eerst beginnen met een omschrijving van mijn haartype: ik heb schouderlang en fijn maar veel haar, (laat) het regelmatig verven met permanente kleuring en heb stijl haar, maar gek genoeg kan ik er met de Curly Girl Methode ook een mooie wavy slag/lichte krul in krijgen zonder gebruik van een krultang. Ik draag mijn haar vaak in een staart, föhn mijn haar regelmatig, gebruik weleens een stijltang en heb hierdoor – zeker in de lengtes – last van wat beschadigd en droger haar. Daarnaast heb ik een best gevoelige hoofdhuid die in tijden van stress of bij het gebruik van haarproducten met de verkeerde ingrediënten heel oncomfortabel strak en jeukerig aanvoelt en/of schilfertjes produceert.

Zoals je kan begrijpen pluis ik vanwege mijn hoofdhuid en haarconditie graag ingrediëntenlijstjes uit en die zien er van deze producten heel erg goed uit. Geen irriterende en uitdrogende sulfaten, geen parabenen, geen siliconen.. yes, daar word ik blij van!

Ondanks dat de shampoo geen SLS en SLES bevat schuimt hij goed, iets dat ik toch wel fijn vind in een shampoo en de conditioner doet voelbaar zijn werk in het gladder en zachter maken van de haren. Het haarmasker – vanwege mijn fijne haren gebruik ik de light-variant – gaat nog een stapje verder en geeft een heerlijke slip en de leave-in treatment maakt de routine helemaal af. En dat zorgt voor makkelijk doorkambaar haar, een prachtige glans, haren die aanvoelen alsof ze een intensieve behandeling hebben gehad, puntjes die gezond aanvoelen alsof ze net geknipt zijn (je kent het gevoel vast wel) en het valt goed in model zonder dat het te plat is maar eerder lekker bouncy. Oh, en veel minder statisch haar waardoor het mooi in model blijft zitten in plaats van die losse ‘babyhaartjes’ die alle kanten op gaan.

Ik kan met deze lijn heel goed uit met twee keer per week mijn haren wassen en merk nu na een paar weken nog een aantal veranderingen; veel minder klitten en knopen tijdens het uitborstelen, een comfortabele hoofdhuid en opvallend minder haaruitval terwijl ik verder niks aan mijn voedingspatroon of iets dergelijks heb veranderd. En dan is er ook nog de heerlijke geur van de producten die tijdens het gebruik voor een ultieme wellnesservaring zorgt en af en toe met een windje, bepaalde beweging of tijdens het sporten voorbij komt.. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van lelie
    Reply lelie 28 september 2021 at 23:31

    Oh jaaa ik ken de producten van Aveda, heb ze gisteren toevallig weer besteld, ook voor het eerst het masker van deze botanical repair lijn, ben erg benieuwd. De Shampure gebruikte ik al eerder, ook heel fijn.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 30 september 2021 at 11:47

      Wat enorm leuk om te horen dat jij ook zo’n Aveda-fan bent. Leuk dat je het masker mee besteld hebt, ben nu al benieuwd naar jouw ervaring ermee!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 26 september 2021 at 09:36

    Wat mijn kapsel betrefd heb ik erg veel last van haaruitval door medicatie en weet niet goed wat de perfecte haarverzogingsproducten zijn voor mijn kapsel.
    De producten die jij hier laat zien zou ik heel graag kopen en testen.
    Hou van dierproefvrij…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.