Beauty

Beautytalk | Avene, Africa Organics, Eleven Australia, RoC & Florena

29 september 2021

Beautytalk | Avene, Africa Organics, Eleven Australia, RoC & Florena
In de Beautytalk-rubriek deel ik een aantal beautynieuwtjes met je die vers-van-de-pers zijn óf die ik de afgelopen tijd heb leren kennen en waar ik echt heel enthousiast over ben. Zo ben je op de hoogte van het laatste beautynieuws inclusief een aantal mini-reviews en first impressions bij elkaar. Deze keer deel ik graag een aantal mooie nieuwtjes van Avene, Africa Organics, Eleven Australia, RoC & Florena met je. Enjoy!

‘Lees ook: Beautytalk | The Body Shop, L’Occitane, Paula’s Choice, Keune & HEMA.’

Beautytalk | Avene, Africa Organics, Eleven Australia, RoC & Florena

Avene Clearance

Avene Cleanance Comedomed spot treatment

Tijdens een heel interessant online event werd vanuit Eau Thermale Avène meer verteld over dit nieuwe product: de Cleanance Comedomed ‘uitdrogende verzorging’. Een SOS spot treatment om heel lokaal een onzuiverheid/puistje mee uit te kunnen drogen zonder dat het de huid beschadigt, zodat het zelfs gebruikt kan worden door mensen met een zeer gevoelige huid. Er zit onder andere het kalmerende en hydraterende Avène bronwater, glycolzuur, vitamine E, 0,1% retinol en mariadistelextract in. Deze combinatie zorgt ervoor dat een puistje uitdroogt, de onzuiverheid verkleint en weggaat, dat littekens worden beperkt en de huid zelf niet uitdroogt.

Je brengt deze gel twee tot drie keer per dag aan op de gereinigde huid, door het betreffende puistje/onzuiverheid aan te stippen met de gel. That’s it! Ik heb zelf tijdens de maandelijkse periode wel eens last van een puistje bij mijn kin en kon dit product daarom direct uitproberen. Ik merkte duidelijk verschil, als in het puistje werd minder groot, droogde sneller uit én het liet als een soort schilfertje los op dag drie waarna er amper een rood plekje achter bleef. Een aanradertje dus!

–> Avène Cleanance Comedomed SOS Puistjes 15ml/€15,50 bij o.a. 24Pharma.

Africa Organics Baobab clay wash

Africa Organics Baobab clay wash

Ik zeg het wel eens vaker: door van alledaagse momenten kleine me-time-momentjes te maken, worden heel veel dingen er net even leuker en fijner door. En yes, dat zorgt voor heel wat extra feel good momenten en draagt bij aan een gelukkiger gevoel :) Door bijvoorbeeld net even wat luxere producten met mooie ingrediënten en een fijne wellnessgeur onder de douche te gebruiken bijvoorbeeld.

De nieuwe Baobab clay wash gebruik je als een douchegel, maar dan eentje waar reinigend bentonklei in verwerkt zit dat de huid tegelijkertijd zachtjes polijst. Een heel milde kleiscrub die lichtjes schuimt en heerlijk ruikt, zónder dat je huid droog of trekkerig aanvoelt. En dat komt dan weer door de toegevoegde hydraterende aloë vera, baobab-extract, marula olie, zonnebloemolie en vitamine E.

–> Africa Organics Baobab clay wash 210ml/€12,00. Africa Organis is een EcoCert geaccrediteerd merk, de producten bevatten geen nasties, is vegan en dierproefvrij.

Eleven Australia Miracle Hair Mask

Eleven Australia Miracle Hair Mask

Eleven Australia is een haarverzorgingsmerk dat in 2011 door hairdresser Joey Scandizzo en topfotograaf Andew O’Toole werd opgericht met als motto: ‘Australian. Simple. Effective’. Het begon met één product, het Miracle Hair Treatment, maar inmiddels bestaat het assortiment uit zo’n 35 producten. Het Miracle Hair Mask is de nieuwste lancering die zowel de haren als de hoofdhuid voedt en verzorgt.

Er zit onder andere panthenol, extracten van rozemarijn, lotus, moerbei, bamboe, waterlelie en gefermenteerde granaatappel, zoete amandel olie, jojoba olie, arganolie en gehydrolyseerd keratine in. Een mooie mix die verzorgt, voedt, beschermt, herstelt en verstevigend werkt. Daarnaast maakt het de haren makkelijk doorkambaar, helpt het bij kleurbehoud van geverfd haar en gaat je haar er prachtig van glanzen.

Oeh, en dan mag ik de heerlijke geur ervan natuurlijk niet vergeten te vermelden. Die is namelijk lekker zomers en tropisch met een flinke vleug kokos. Perfect om die zomer nog even in huis te houden! Pssst, het Miracle Hair Treatment doet het hier bij de dochters heel goed voor makkelijk doorkambaar haar na het douchen én maakt de baard van Paul heerlijk zacht :)

–> Eleven Australia Miracle Hair Mask 200ml/€23,50.

RoC Multi Correction Hydrate + Plump night serum capsules

RoC Multi Correction Hydrate + Plump night serum capsules

Hyaluronzuur is een krachtpatser als het aankomt op de huid hydrateren en het geven van een mooie plump; oftewel meer volume en elasticiteit waardoor de huid er minder droog en jonger uitziet. Nieuw in het assortiment van RoC zijn deze night serum capsules die verpakt zijn in handige (biologisch afbreekbare!) doseringen zodat je weet dat je voldoende product gebruikt per keer. Er zit 3% hyaluronzuur in, wat een behoorlijk percentage is in skincareproducten. Je gebruikt het in de avond nadat je je huid hebt gereinigd en voordat je een nachtcrème aanbrengt. Het helpt de hydratatie en elasticiteit te herstellen gedurende de nacht, helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen, laat de huid er ‘voller’ en jonger uitzien en zorgt voor een stevigere huid.

Mijn tip: een product als dit is perfect om te gebruiken als een kuurproduct om in een x aantal weken je huid een flinke oppepper te geven. Bijvoorbeeld als je huid wat droger aanvoelt of wel wat extra’s kan gebruiken bij het wisselen van de seizoenen, na een periode van veel stress, als je ziek bent geweest of gewoon wanneer je net even wat extra’s voor jezelf wil doen.

–> RoC Multi Correction Hydrate + Plump night serum capsules 30st/€34,99 zijn onder andere bij Douglas, de RoC webshop en Plein.nl.

Florena Fermented Skincare

Florena skincare

Nog niet zo heel erg lang geleden werd in Nederland Florena skincare gelanceerd. Internationaal heeft het merk al flink wat liefhebbers en nu is het dan ook eindelijk hier verkrijgbaar. Leuk, want ik was er al wat langer nieuwsgierig naar. Dit merk is namelijk vegan, natuurlijk en maakt gebruik van gefermenteerde ingrediënten. En dit laatste kom je nog niet zo heel erg vaak tegen! Het fermentatieproces zorgt ervoor dat bepaalde ingrediënten krachtiger worden en dit versterkt de positieve werking op de huid.

In iedere formule van Florena Fermented Skincare zitten extracten van bloemen en oliën die door toevoeging van fermentatiestoffen worden getransformeerd waarbij de gefermenteerde actieve ingrediënten worden toegevoegd aan de natuurlijke formules van het product. Met een krachtiger eindproduct als resultaat. Als voorbeeld: gefermenteerde olijfolie bevat op deze manier minstens 10 keer meer essentiële vrije vetzuren en zelfs 50 keer meer Omega 6 en Omega 9!

Mijn eerste indruk over dit merk en de producten is zeker positief. Vooral de Radiance Face Oil met onder andere macadamia olie, avocado olie, saffloer olie, abrikozenpitolie, zoete amandelolie, zonnebloemolie, strobloemblad en vitamine E is een enorme aanrader voor de normale tot (zeer) droge huidjes om deze weer heerlijk zacht en soepel te maken. Daarnaast ruikt het heerlijk zacht en fris én geeft deze huidolie ook nog eens een heel mooie glow :)

–> De producten van Florena Fermented skincare zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Tipje: hou de acties in de gaten, want er is regelmatig een 1+1 of 50% korting op dit merk.

Wil je van een specifiek product uit deze beautytalk een uitgebreide review zien of heb je vragen, just ask! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 september 2021 at 13:52

  Fijn beauty news ;-)
  Ik ken deze merken niet.
  Goed dat jij jou volgers op de hoogte houdt van nieuwe producten in beautyland.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2021 at 11:43

   Leuk om te horen dat ik kan inspireren met dit prachtige beautynieuws! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.