Huis & interieur

Binnenkijken | Nieuwe raamdecoratie & meer kleur

1 september 2021

raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's
Als je mij volgt via Instagram, dan heb je vast het één en ander over onze nieuwe raambekleding voor de benedenverdieping meegekregen. We waren namelijk op zoek naar ‘wat anders’ en kwamen al snel uit op houten jaloezieën in plaats van de stoffen gordijnen die we hadden hangen. Inmiddels is alles klaar (en konden we het ook niet laten om nog een paar andere dingen aan te passen..) In deze blog alle info over de nieuwe raamdecoratie met een heleboel voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Home | Het resultaat van onze tuin make-over.’

raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's

Raamdecoratie.com

Alweer een paar maanden geleden kreeg ik een mailtje vanuit Raamdecoratie.com met de vraag of we wellicht iets voor elkaar konden betekenen. Met alle veranderingen die we door hadden gevoerd waren we al aan het oriënteren naar andere raambekleding en was ons oog op dit bedrijf gevallen.. Dus dat kwam zeker mooi uit! Eerlijkheidshalve: we hebben een fijne korting gekregen voor onze nieuwe raambekleding als ik er ook wat over wilde schrijven op de blog :)

Je kan via de website van Raamdecoratie.com heel handig een aantal kleurstalen bestellen om te bepalen welke kleur en/of materiaal raambekleding goed aansluit bij je vloer, muurkleur en meubels en of dit gedurende de dag door lichtinval eventueel verandert. Hierdoor waren we er al snel uit dat we voor grafietzwarte jaloezieën zouden gaan; dit past goed bij onze meubels en het kleurgebruik op de benedenverdieping.

Omdat de houten jaloezieën ‘in de dag’ gemonteerd moesten worden in holle wanden kozen we voor bamboe. Dit is namelijk een stuk lichter qua gewicht, maar heeft alsnog die mooie zichtbare houtnerf en een matte uitstraling. Tijdens de afspraak van de meetservice gaven we zo de kleur, het materiaal en de keuze voor 50mm brede lamellen met zwart ladderband aan en werd de bestelling geplaatst. Een aantal weken later werden de houten jaloezieën exact op maat geleverd en gemonteerd. Dit klusje was in een uurtje gedaan en alles hing er in no time niet alleen heel stevig maar ook superstrak passend in.

Hieronder de voor- en nafoto’s, je ziet telkens eerst de voorfoto en daaronder of ernaast de nafoto:

Keuken

raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's

Woonkamer

raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's raamdecoratie.com bamboe houten jaloezieën zwart/grafietzwart ervaring foto's

Het resultaat

Je kan er niet omheen: wát een enorm verschil! Natuurlijk ook door een andere wandkleur in zowel de woonkamer als in de keuken, maar de nieuwe raambekleding maakt het wel echt helemaal af. Het geheel heeft een luxe uitstraling, het staat heel warm en stijlvol, je kan heel fijn ‘spelen’ met de lichtinval of het juist goed verduisteren en het maakte onze make-over van de benedenverdieping helemaal af. We zijn er ontiegelijk blij mee!

Om eventuele vragen voor te zijn nog even wat info over deze binnenkijker bij elkaar:
– bamboe jaloezieën in de kleur grafietzwart, 50mm lamellen met zwarte ladderband
– de kleur op de wand van de raambekleding in de woonkamer is Flexa Copper Orange
– de kleur op de wand van de raambekleding in de keuken is Farrow & Ball Rangwali.

Stukje bij beetje krijgen we alle plannen die we voor dit jaar op het lijstje hadden staan af en tot nu toe zijn we heel erg blij met het resultaat. Het kleurenpalet bij elkaar brengen was even een uitdaging of het uit zou pakken zoals ik in m’n hoofd had, maar we vinden het prachtig warm en knus geworden zo. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 3 september 2021 at 14:04

  Wat spannend lijkt me dat om te kiezen voor toch wel gewaagde kleuren. Het resultaat vind ik warm en sfeervol.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 september 2021 at 15:04

   Dankjewel! We vonden het ook best spannend hoor, om er toch nog die oranje (Copper Orange) aan toe te voegen. Maar zijn er uiteindelijk heel blij mee :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 september 2021 at 23:12

  Prachtig resultaat.
  Dit is heeft nu een zeer luxe uitstraling…
  Maar hoe af te nemen qau stof……

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2021 at 23:17

   Dankjewel, we zijn er heel blij mee! En qua stof is een Swiffertje en een vochtig doekje de uitkomst.

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 1 september 2021 at 20:15

  Prachtig, hoor! We zijn ook aan het kijken voor een raamdecoratie in de keuken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2021 at 20:22

   Dankje! Zo leuk om mee bezig te zijn he, nieuwe dingen in huis :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 1 september 2021 at 19:23

  Heel mooi geworden 👌🏻😊

 • Avatar van Sonja Eding
  Reply Sonja Eding 1 september 2021 at 19:23

  Wauw erg mooi Desirée, ziet er chique uit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 september 2021 at 20:03

   Dankjewel! Echt zo blij mee :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.