Beauty

Foundation Friday | Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation

24 september 2021

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory
Een matte, full cover foundation met de belofte skinlike en niet als een masker aan te voelen. Dat zie ik als een uitdaging! Okee, misschien een extra uitdaging omdat matte foundations en een drogere huid niet echt hand in hand gaan met elkaar maar ik was té nieuwsgierig hiernaar. In deze uitgebreide review lees je alles over de Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation!

‘Lees ook: Foundation Friday | Bobbi Brown Intensive Skin Serum foundation (review).’

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation

De belofte

“Maak kennis met de huid-trouwe matte foundation die meer doet. Deze 16 uur houdbare formule corrigeert de ondertonen van de huid voor de meest natuurlijk ogende dekking en is ontworpen om er net zo goed uit te zien als hij aanvoelt – en levert een multidimensionale, levensechte huidfinish die comfortabel, ademend en gewichtloos is. Gecreëerd door make-up artiesten, geperfectioneerd door echte vrouwen. Ontwikkeld op basis van onderzoek naar meer dan 7.000 huidtinten, voor het perfectioneren van ondertoon-correcte tinten om zo een foundation te ontwikkelen die echt huid-trouw is.”

Ingrediënten

Dit is een foundation op water- en siliconenbasis waaraan een hoge dosering kleurpigmenten (vandaar de hogere dekking) en een aantal verzorgende ingrediënten zijn toegevoegd, zoals glycerine, algenextract, shea boter, vitamine C en vitamine E. Ook zit er een zonbeschermingsfactor SPF15 in. Mocht je er op letten: dit is een olievrije foundation.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation is in Nederland verkrijgbaar in 28 verschillende kleuren en ondertonen en heeft een adviesprijs van €44,00/30ml.

Deze foundation is de koop bij onder andere Parfumerie Douglas, Zalando en ICI Paris XL. Tipje! Ik bestelde hem zelf via Wehkamp omdat hij hier op dit moment met 40% korting te koop is.

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory

Review

De Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation komt in een ronde glazen flacon met een zwarte dop waaronder een pompdispenser zit. Deze doseert in kleine ‘erwtjes’ per keer, waardoor je niet snel teveel product pakt en dus goed en hygiënisch kan doseren. De foundation heeft een gemiddelde dikte qua textuur en zodra je hem aanbrengt merk je dat er parfum in zit: iets om rekening mee te houden als je huid hier gevoelig voor is. De geur is te omschrijven als fris en verzorgend met lavendel en een tikkeltje citrus-achtig.

Ik gebruik deze foundation zelf in de kleur C-026 Cool Ivory, een beetje een wilde gok met het online bestellen maar hij kan nét. Doordat de kleur oxideert (donkerder wordt als hij opdroogt) kan je hem dus beter een half tot heel tintje lichter pakken, naar mijn persoonlijke mening. Dit vind ik zelf een nadeel en is helaas iets dat vaak bij foundations met een hoge dekking en matte finish voorkomt. Iets om rekening mee te houden als je hem aan wil schaffen!

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless foundation review Cool Ivory

Qua huidgevoel voelt hij verrassend comfortabel aan, niet zo droog en ‘stug’ als veel foundations in deze categorie. Hij brengt hierdoor heel erg prettig en soepel aan en het geeft je wat tijd om hem mooi te blenden voordat hij opdroogt. Eenmaal gedroogd heeft deze foundation zéker een matte finish en is de dekking medium tot full coverage te noemen. Je ziet op de foto’s goed hoe hij een onzuiverheidje op mijn kin, wallen, roodheid en pigmentvlekken egaliseert. Er is amper nog concealer nodig verder en afpoederen is niet eens nodig om deze foundation de hele dag op z’n plek te laten.

Is deze foundation aan te raden als je een drogere huid hebt? Mmmwah, jawel. Míts je je huid regelmatig exfolieert zodat er geen losse velletjes aanwezig zijn én je hem aanbrengt op een goed gehydrateerde huid en het liefst met een verzorgende primer eronder. Zo kan je er ook met een drogere huid een natuurlijke finish mee krijgen en heb je er door de longwearing eigenschappen de hele dag geen omkijken meer naar.

Door de hogere dekking en matte finish niet een foundation voor iedere dag – voor mij persoonlijk – maar wel eentje voor lange dagen vol afspraken buiten de deur, een event of bijvoorbeeld een etentje.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 24 september 2021 at 10:31

    Dit ziet er heel goed!
    Fijn merk ;-)

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.