Beauty

In the mix! | Boots No7 en Soap & Glory

2 september 2021

Boots No7 skincare review
Wat mij betreft zouden de Boots apotheken echt wel wat meer aandacht mogen krijgen, want ze verkopen hier een aantal heel fijne merken. Zo hebben ze niet alleen het eigen Boots No7 merk (met héél fijne skincare) in het assortiment, maar ook merken zoals Soap & Glory, Champneys, La Roche Posay, Indeed Laboraties en Eucerin. Ik laat je vandaag een aantal aanraders van zowel hun eigen merk als van het Engelse Soap&Glory zien!

Boots No7 skincare review

Soap & Glory

Dit Engelse merk staat sinds de lancering in 2006 voor effectieve en betaalbare beautyproducten met een knipoog. En dat laatste zie je goed terug in de leuke vormgeving en de namen ervan. Denk maar aan de Sexy Mother Pucker lipgloss, om een voorbeeldje te noemen.

Boots No7 skincare review

Soap & Glory Summer Scrubbin’ cooling summer scrub 300ml/€8,99
Deze scrub voor het lichaam bevat onder andere scrubdeeltjes van kokosnoot en jojoba-bolletjes die dode huidcellen verwijderen en de bloedcirculatie een oppepper geven. Daarnaast maken ingrediënten als glycerine, jojoba en vitamine E de huid lekker zacht en soepel. Je maakt je huid vochtig onder de douche, brengt wat van de scrub aan met ronddraaiende bewegingen en vervolgens spoel je het goed af. Heel fijn: de scrubdeeltjes zijn niet te grof of hard!

Boots No7 skincare review

Soap & Glory Paradise Glossed moisturising body oil 150ml/€8,49
Met mijn droge huid ben ik een enorm liefhebber van een huidolie – voor zowel mijn gezicht als lichaam – alleen dan niet eentje die té vettig is dat het een laagje achterlaat. Gelukkig zit je met deze lichaamsolie helemaal goed!

Er zit onder andere amandelolie, zonnebloemolie, kokosextract, jojoba olie, glycerine, kokosolie, avocado olie, panthenol, shea boter en vitamine E in. En ja, dat zijn een heleboel voedende, beschermende, verzorgende, verzachtende en hydraterende ingrediënten bij elkaar. Wat dat betreft niet echt een aanrader voor als je een vettere huid hebt, maar zeker een must try voor diegenen met een drogere huid. Schudden voor gebruik, aanbrengen in een dun laagje (tip: direct na het douchen wanneer de huid nog wat vochtig is zorgt voor een extra snelle absorptie) en het maakt de huid zacht, soepel en het geeft een mooie glow. Zo kan je extra lang nagenieten van je zomerse tintje.

Deze twee producten hebben beide de fruitige en exotische Call of Fruity geur die bestaat uit de geurnoten van vioolblaadjes, bergamot, sinaasappel, meloen, gardenia, kersen, cederhout en muskus. Ja, de geur is zoet en fruitig, maar dan wel met een frisse, bloemige en subtiel warme ondertoon. Perfect om de zomer in huis te houden.

Boots No7 skincare review Boots No7 skincare review

Boots No7 HydraLuminous hydrating face mist 100ml/€12,99
Deze Boots No7 HydraLuminous face mist bevat onder andere propanediol dat een hydraterende en verzachtende werking heeft, niacinamide (mijn enthousiasme over dit ingrediënt is in dit artikel uitgebreid te lezen), hydraterende glycerine, verzachtende en herstellende allantoine en davidiep-extract dat een sterk hydraterende,  verzachtende en huidbeschermende functie heeft. De facemist is zo goed als geurloos en vernevelt heel fijn zonder te druppelen.

Een face mist vind ik een fijn product omdat het niet alleen heel erg gemakkelijk in gebruik is en het je huid nét even wat extra’s geeft, maar ook omdat je het op meerdere manieren kan gebruiken. Zo kan je hem als extra stap in je huidverzorgingsroutine gebruiken voor extra hydratatie, als oppepper gedurende de dag om je even op te frissen of bijvoorbeeld als laatste stap van je make-uproutine om het geheel minder ‘poederig’ en net even wat frisser te maken.

Boots No7 skincare review Boots No7 skincare review

Boots No7 Radiance+ illuminating hydrogel eye mask 5st/€16,99
In deze oogmaskers zit onder andere glycerine, algenextract, vitamine E, vitamine C en peptiden die samen een verkoelende werking hebben, ervoor zorgen dat wallen verminderen en je een frissere blik krijgt. Je gebruikt ze op een gereinigde huid, laat ze vervolgens een kwartier zitten en masseert daarna het overgebleven serum in op de huid rondom je ogen.

Ik kan oogmaskers als deze steeds meer waarderen, zeker wanneer je ze in de koelkast hebt liggen en ze zo een extra verkoelend effect hebben. Ze zijn ideaal na een lange dag met veel computerwerk of simpelweg gewoon even mee tot rust te komen en een momentje voor jezelf te creëren. En dan hebben ze ook nog een fijne werking op je huid. Win-win!

Tip! Heel fijn aan Boots is dat je er ook terecht kan voor leuke giftsets en omdat de merken en producten die bij Boots verkrijgbaar zijn net even wat minder bekend zijn, is dat juist zo leuk om een ander mee te verrassen. Niet alleen leuk om cadeau te geven trouwens, maar ook handig omdat je hiermee op een leuke manier kennis kan maken met de producten. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook betaalbare skincare gifts met travelsize producten zoals je ook op de foto’s kan zien :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 september 2021 at 07:32

  Dit zijn mijn favoriete merken ;-)
  Heb andere producten van hun van jaren geleden.
  Leuk artikel.

  Xoxo

 • Avatar van Inge Van den Bempt
  Reply Inge Van den Bempt 2 september 2021 at 19:47

  Kan je online bestellen aub?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 september 2021 at 20:42

   Ja, je kan op de website van Boots.eu ook gewoon online bestellen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.