Beauty

Skincare | Comme Ҫa Le Mini Glow collection

8 september 2021

Comme Ca skincare review/ervaring huidverzorging vegan
Een high-end beautymerk van Nederlandse bodem met Franse roots dat een drietal skincare game changers in het assortiment heeft. Dat belooft wat! Té tof dat Comme Ҫa nu ook deze producten in handige travelsizes verkrijgbaar heeft, zowel los of als een mooie Le Mini Glow collection set. In dit artikel lees je alles over dit vegan skincare merk en de producten!

‘Lees ook: Skincare | Backuchiol, dé vervanger van retinol (vitamine A)?

Comme Ca skincare review/ervaring huidverzorging vegan

Comme Ҫa | Het merk

Comme Ҫa is een Nederlands merk met Franse roots en is zo’n drie jaar geleden opgericht door Charlotte Seijerlin. Nadat ze van verschillende merken en producten steeds allergische reacties bleef krijgen besloot ze dat dit anders moest kunnen. Charlotte begon zich te verdiepen in ingrediënten en begon haar eigen alternatieven te gaan ontwikkelen om als huidverzorging te gaan gebruiken. Haar huid reageerde er goed op en er ontstond meer en meer aandacht voor het scheikundige deel achter huidverzorging. Dit betekende het einde van haar toenmalige baan en ze stortte zich volledig op het ontwikkelen, creëren, testen en verbeteren van haar eigen producten. Inmiddels bestaat het assortiment van Comme Ҫa uit een drietal verschillende effectieve skincare game changers.

Comme Ca skincare review/ervaring huidverzorging vegan

Ingrediënten

Het is goed om te weten dat de producten van Comme Ҫa 100% natuurlijk, vegan en dierproefvrij zijn en geen ‘nasties’ zoals parabenen, SLS, kunstmatige geur- en kleurstoffen of synthetische ingrediënten bevatten. En dat levert per product korte ingrediëntenlijstjes op, waardoor er meer ruimte in het flesje over is voor hoger geconcentreerde werkzame bestanddelen die ook daadwerkelijk wat voor je huid doen en geschikt zijn voor ieder huidtype.

Er wordt gewerkt met natuurlijke, biologische en in het wild geoogste ingrediënten in de hoogste kwaliteit en van over de hele wereld. Deze zitten bomvol vitamines, antioxidanten, vetzuren en mineralen om de huid te voeden en te beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering.

Comme Ҫa Le Mini Glow collection

In deze prachtige cadeauset zitten de drie producten van het merk, in royale travelsizes. Fijn om eerst de producten uit te kunnen proberen voordat je de fullsize verpakkingen aanschaft, of handig om als handzame flesjes met je mee te nemen tijdens een weekendje weg of op vakantie. In de set zit een duidelijke gebruiksaanwijzing per product zodat je gelijk weet hoe je er het maximale uit kan halen.

Comme Ca skincare review/ervaring huidverzorging vegan Comme Ca skincare review/ervaring huidverzorging vegan

Comme Ҫa La Vitamine C Powder

Vitamine C is een onmisbare antioxidant in je skincare routine en heeft heel fijne eigenschappen. Zo herstelt het de huidelasticiteit en geeft het een boost aan de vorming van collageen waardoor het een krachtpatser tegen huidveroudering is. Daarnaast helpt het ook om pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen, egaliseert het de huid en geeft het een mooie glow. Er is alleen één ‘maar’: vitamine C is een instabiel ingrediënt dat in een vloeibaar product haar werking al snel verliest wanneer het in aanraking komt met licht en zuurstof.

Superslim dan ook dat Comme Ҫa ervoor gekozen heeft om vitamine C als poeder aan te bieden. Zo profiteer je bij ieder gebruik van een ‘vers shotje’ vitamine C voor je huid. Je voegt heel eenvoudig een heel kleine hoeveelheid toe aan een heel klein beetje water en je favoriete serum, olie of crème. Even mengen met je vingertoppen en vervolgens breng je het aan op je huid.

In dit product zit enkel vitamine C en een kleine hoeveelheid ferulinezuur; een krachtige antioxidant die helpt om de vitamine C te stabiliseren. Mocht je nog geen vitamine C in je skincare routine hebben zitten, dan raad ik je aan om het gebruik langzaam op te bouwen van bijvoorbeeld twee keer per week maar je kan het gerust iedere dag gebruiken. Mijn favoriete moment in mijn skincare routine is in de ochtend voor een flinke oppepper van de huid en ónder de dagcrème met SPF voor een nog betere bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

Comme Ca skincare review/ervaring huidverzorging vegan

Comme Ҫa Le Youth Sérum

Dit serum bevat een mooie mix van camellia olie, zonnebloemolie, kokosextract, kukui olie, squalaan, vitamine E, algenextract, champagnebladextract en vanille-orchidee extract. Het is een krachtig anti-age (al heeft age-well mijn voorkeur qua benaming) serum dat de huid verstevigt, hydrateert, de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels vermindert en de huid beschermt.

Je kan dit serum zowel in de ochtend als in de avond gebruiken, maar vanwege de hogere concentratie aan oliën vind ik het fijner om dit product in de avond als laatste stap in mijn skincare routine te gebruiken. Het serum heeft een heerlijke warme en subtiele vanille geur, trekt snel in en geeft direct een mooie glow aan de huid. Ik denk dat hij het in de winter (wanneer mijn huid nog iets droger is dan normaal) ook goed zal doen overdag ónder de foundation voor een mooie glowy finish!

Comme Ca skincare review/ervaring huidverzorging vegan

Comme Ҫa La Prickly Pear Seed Oil

Dit product doet z’n naam eer aan: geen verwachtingen scheppen en de effectieve werkstof uit de naam ergens onderaan de ingrediëntenlijst tegenkomen. Nee, dit product bestaat puur en alleen voor 100% uit prickly pear (vijgcactus) olie uit Madagaskar.

Wat mij betreft is dit zo’n ingrediënt dat echt meer aandacht verdient. Het is namelijk een soort alleskunner voor ieder huidtype. Deze olie staat er namelijk om bekend een krachtige antioxidant te zijn, werkt tegen huidverkleuringen zoals pigmentvlekken en roodheid, kalmeert huidirritatie, bevat een hoge concentratie linol-, amino- en vetzuren die de huid hydrateren en voeden en versterkt de huidbarrière.

Ook deze huidolie kan je zowel in de ochtend als in de avond gebruiken, al raad ik voor de normale tot onzuivere/vettere huidtypes eerder het gebruik in de avond aan en voor de drogere huidtypes kan hij ook goed onder de dagcrème gebruikt worden. Een paar druppels zijn genoeg om de huid direct comfortabel en soepel aan te laten voelen. Ik ben er heel erg enthousiast over. Niet alleen is de geur heel zacht en ‘comforting’ ook reageert mijn huid er goed op; de ‘eeuwige droogtelijntjes’ zijn duidelijk minder opvallend en mijn huid lijkt ook rustiger te zijn zoals minder rode vlekken/wangen én het geeft een mooie glow. Love it!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Comme Ҫa Le Mini Glow collection is via de Nederlandse Comme Ҫa webwinkel verkrijgbaar voor €115,00 (10ml, 10ml & 2,5g). De drie producten zijn ook als fullsize producten of als losse travelsizes te koop. Tip: schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt een kortingscode voor 10% op je bestelling.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.