Lifestyle Media

Mindstyle | Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn (boekentip)

28 september 2021

Holistisch Leven Marjolein Berendsen boek
Het is alweer even geleden dat er een Girlboss Interview met de inspirerende Marjolein Berendsen van ZoMa Opleidingen online stond. Sindsdien maakt Marjolein heel erg mooie stappen met haar missie om bij te dragen aan een meer liefdevolle wereld, waaronder de boeklancering van het handboek en werkboek ‘Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn’. Ik vertel je hier graag iets meer over én mag 2x zo’n prachtige boekenset weggeven ♥

‘Lees ook: Mindstyle | 3 Tips voor een positieve mindset.’

Marjolein Berendsen Holistisch Leven boek

“Voor mijn bedrijf spreek ik al jaren regelmatig mensen die met zichzelf in de knoop zitten, op wat voor manier dan ook. Sinds de coronapandemie worstelen we bijna allemaal met het leven. Sommigen maar een beetje, anderen wat meer, maar dit zijn geen makkelijke tijden.

Holistisch leven heeft voor mij veel gedaan en ik ben ervan overtuigd dat het anderen, juist nu, ook veel kan brengen. In deze boeken vertel ik hoe iedereen kan leven vanuit zijn of haar essentie. Elk mens wordt zuiver geboren, maar als je ouder wordt maak je steeds meer mee. Ook negatieve dingen. Daardoor ontwikkel je bepaalde overlevingsmechanismen, die een soort laagjes vormen om wie je écht bent. Holistisch Leven is een hulpmiddel om die laagjes langzaam maar zeker af te pellen, zodat jij helemaal op jouw eigen manier thuis kunt komen bij jezelf om te leven vanuit jouw ware essentie. En misschien kom je erachter dat dat mooier en dichter bij is dan je had kunnen bedenken.”

In liefde,
Marjolein

Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn | Marjolein Berendsen | Uitgeverij Gopher | Handboek ISBN 9789493230354 248 pagina’s | Werkboek ISBN 9789493230361 228 pagina’s | Set €45,00

Marjolein Berendsen Holistisch Leven boek Marjolein Berendsen Holistisch Leven boek

Recensie | Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn

Het mag duidelijk zijn dat de afgelopen anderhalf jaar voor veel mensen meer uitdagingen met zich mee heeft gebracht dan we ooit hadden kunnen voorspellen. Ook hier in huis was dat te merken; zo was het als zelfstandig ondernemer best even spannend hoe één en ander zou gaan lopen en of mijn bedrijf hier grote hinder van zal ondervinden of niet, zo werkt Paul nog steeds ‘ineens’ fulltime vanuit huis in plaats van op kantoor en ook dit maakten de lockdowns met het sluiten van opvang en school een behoorlijke uitdaging. Samen met de gebroken nachten vanwege Cate die met haar ruim twee jaar nog steeds niet doorslaapt, hakt(e) deze periode er flink in.

Mede hierdoor zijn er duidelijk enkele veranderingen gekomen waar we bewust mee bezig zijn. Om – gek genoeg – de voordelen ervan in te gaan zien en er zo het beste van te kunnen maken. Onder andere sociaal een stapje terug (moeten) doen bracht ons als gezin juist dichter naar elkaar toe. Een stukje soulsearching hoort hier voor mij zeker bij en ik heb de afgelopen anderhalf jaar meer boeken verslonden dan ik had verwacht. Het meer lezen over mindset, persoonlijke ontwikkeling en groei leerden me meer over mijzelf, brachten me rust en hernieuwde energie.

De boeken van Marjolein Berendsen hebben hier ook zeker aan bijgedragen. ‘Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn’ valt voor mij onder de noemer Zen Zonder Zweverigheid. Gelukkig. Want ik sta zéker open voor heel veel, maar krijg jeuk van zweverige toestanden. De boeken zijn op een heel toegankelijke en nuchtere manier geschreven en nodigen je uit naar een stukje zelfonderzoek en reflectie. Heel interessant en leerzaam hoe je door middel van de informatie, oefeningen en opdrachten jezelf beter leert kennen en bewust gaat nadenken over bepaalde situaties.

Ik geloof persoonlijk al jaren dat jezelf op nummer één zetten, de beste keuze is die je kan maken. Misschien niet altijd even gemakkelijk – zeker wanneer je moeder bent – maar door goed voor jezelf te zorgen en jezelf te bewaken zal je niet alleen lekkerder in je vel zitten, maar kan je ook juíst een leukere vrouw, vriendin en/of moeder zijn. De afgelopen anderhalf jaar brachten echter zoveel uitdagingen met zich mee, dat dit gevoel wat weg-ebde en ik mijzelf weer wat voorbij begon te lopen hier en daar. Maar deze boeken kwamen precies op het juiste moment binnen (toeval bestaat niet..) en gaven mooie inzichten en lessen waar ik veel rust én kracht uit heb kunnen halen. Daarnaast voelden de momenten waarbij ik bewust aan de slag ging met deze boeken bijna als een persoonlijke therapiesessie en een welkom moment voor mijzelf. Fijn!

Marjolein Berendsen Holistisch Leven boek

Winactie

In samenwerking met Marjolein mag ik maar liefst 2x de mooie boekenset van ‘Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn’ weggeven. Hoe maak je kans?

–> Vertel in een reactie onder dit artikel wat jij het liefste doet om helemaal tot rust te komen, als klein besef dat je dat wellicht iets vaker zou moeten doen ;) én als tip aan de andere lezers.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Meedoen kan tot en met zondag 3 oktober 2021, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 4 oktober 2021 at 20:47

  Wat bij mij goed werkt is een kopje thee en een goede film of serie. Ook een middagdutje vind ik fijn! Daarna voel ik me helemaal zen. Hopelijk heeft iemand er iets aan. Ik doe graag mee.

 • Avatar van Wendy Koopmans
  Reply Wendy Koopmans 3 oktober 2021 at 21:08

  Zou dit zo graag willen winnen.
  Mijn rust moment vind ik wanneer ik naar de sauna ga. Dit probeer ik eens per 2 maanden te doen. Zit ontzettend veel in mijn hoofd en put mezelf daarmee uit. Kan dus wel wat extra handvaten gebruiken.

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 3 oktober 2021 at 15:48

  Ik mag graag lezen, daar kom ik helemaal van tot rust :-)

 • Avatar van Erika van koert
  Reply Erika van koert 3 oktober 2021 at 15:39

  Klinkt als een mooie set boeken waar ik veel aan kan hebben .
  Ik ben sinds kort begonnen met yoga. Even bewust een momentje stil staan bij mezelf tussen alle hectiek van het dagelijks leven

 • Avatar van L. Kroon
  Reply L. Kroon 3 oktober 2021 at 15:26

  Met een mooi muziekje creatief bezig zijn of lekker mediteren met natuurgeluiden op de achtergrond

 • Avatar van Chan Wit
  Reply Chan Wit 2 oktober 2021 at 18:08

  In de buurt een ‘groen ommetje’ zoeken en deze minstens 2x in de week lopen, terwijl ik naar een podcast of luisterboek luister

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 2 oktober 2021 at 17:04

  Ik kijk graag voor de rust een romantische film, erg gezellig 😊😊.
  Ik doe erg graag mee, zou het boek graag willen lezen en willen uit proberen, ben er erg benieuwd naar.
  Groetjes van Anneliese de Waal

 • Avatar van René
  Reply René 1 oktober 2021 at 21:20

  Een serie bingewatchen…

 • Avatar van Michelle van Doremalen
  Reply Michelle van Doremalen 1 oktober 2021 at 20:29

  Ik ben hoogsensetief en heb daar calmers voor :) deze werken tegen overprikkeling van geluid. Ook mediteer ik weleens al zou ik dat wel vaker moeten doen haha! Ook een boek lezen en kaarsjes aansteken werkt erg goed voor mij. Ik zag dit boek bij de boekenwinkel liggen toen ik op zoek was naar een boek die me zou helpen bij omgaan met mijn hoogsensitiviteit. Uiteindelijk heb ik voor een werkboek over hoogsensitiviteit gekozen maar deze staat ook nogsteeds erg hoog op mijn verlanglijstje dus ik ga alvast duimen!

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 1 oktober 2021 at 19:56

  Momenteel kan ik de rust niet vinden om te lezen, dus ben ik begonnen met een nieuwe legpuzzel. Mijn gedachten dwalen nog steeds alle kanten op, maar met een puzzel is dat niet zo erg.

 • Avatar van Jeanne
  Reply Jeanne 1 oktober 2021 at 17:47

  Lekker mijn ogen dicht en naar mijn favoriete muziek luisteren.

 • Avatar van Bea
  Reply Bea 1 oktober 2021 at 17:30

  Met amigurumi haken kom ik lekker tot rust ;-)

 • Avatar van Margo
  Reply Margo 1 oktober 2021 at 15:25

  Lekker een warm bad nemen, met kaarsjes, drankje en hapje en een leuk tijdschrift.

 • Avatar van Anne D
  Reply Anne D 1 oktober 2021 at 13:47

  Van de week naar de huisarts met voor de 3e keer op rij een holteontsteking, 3 vragen verder en tranen met tuiten gehuild, overspannen, overprikkeld en oververmoeid, de vicieuze cirkel mag nu doorbroken worden, even een pas op de plaats… ontspannen is in mijn huidige staat echt een opgave. Eerder lukte mij dat door een lekker stuk te mtb-en en helemaal kapot te gaan… en nu? Veel leuke tips al in de reactie gelezen, even een tijdje niets en wie weet pak ik wel een bovenstaande tip om te proberen

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 1 oktober 2021 at 11:09

  wow wat een leuke winactie, ik doe graag mee!
  Ik moet zeggen dat ik niet zo heel goed kan ontspannen, maar ik ben recentelijk gestart met opletten dat ik wat meer ontspan omdat ik opmerkingen kreeg dat mijn ademhaling te hoog zit en te gejaagd is.
  Ik ben begonnen met wandelen buiten om te ontspannen, soms met een klassieke muziek aan of soms zonder muziek. Ook ben ik gestart met een kwartiertje yoga in de ochtend als ik thuiswerk, meteen een goed gevoel in de ochtend!

  Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat ik afgelopen jaar een soort heb stilgestaan, door de hoge werkdruk kwam ik niet toe aan mijn eigen werkdoelen en kon ik verder ook niet nadenken over de lange termijn. Ik wil graag bezig om dit gevoel van afgelopen jaar niet meer te hebben want het heeft een behoorlijke impact achtergelaten.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 30 september 2021 at 23:17

  Één warme douche of languit in de zetel een boekje lezen

 • Avatar van Yvette
  Reply Yvette 30 september 2021 at 18:01

  Een warm bad met kokosolie en lavendelolie en ik word helemaal zen

 • Avatar van Maureen
  Reply Maureen 30 september 2021 at 10:17

  Heel erg bedankt Desirée!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2021 at 11:42

   Heel graag gedaan! Heel blij met de mooie boeken <3

 • Avatar van Joyce Luiten
  Reply Joyce Luiten 30 september 2021 at 08:30

  Wandelen in het bos met mijn lieve puppy :-)

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 29 september 2021 at 23:36

  Mijn vormen van een moment ontspanning zijn;
  – een lekker warm bad met een fijne aromatherapie badolie en kopje kruidenthee
  – een wandeling in de natuur in stilte
  – een momentje voor meditatie

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 29 september 2021 at 21:54

  Laats begon ik te kleuren in een kleurboek en vond dit ook zeer relaxt.
  Had muziek op de achtergrond en was heel zen.

 • Avatar van Marja
  Reply Marja 29 september 2021 at 21:32

  Wandelen met de hond brengt me helemaal tot rust

 • Avatar van Annemarijn van Ommen
  Reply Annemarijn van Ommen 29 september 2021 at 19:49

  Om tot rust te komen wandel ik graag of lees ik heerlijk een boekje 😊

 • Avatar van kwak1983
  Reply kwak1983 29 september 2021 at 18:40

  Vooral op je ademhaling letten (vanuit de buik) en muziek blijft altijd heerlijk om op te relaxen….

 • Avatar van Lottie
  Reply Lottie 29 september 2021 at 18:05

  Een calcudoku maken (een sudoku met wiskundige opgaven), het klinkt niet rustgevend, maar het is het zeker!

 • Avatar van Wessel
  Reply Wessel 29 september 2021 at 14:39

  Zen zonder zweverigheid… Dat klinkt goed!

 • Avatar van Johan
  Reply Johan 29 september 2021 at 14:33

  Op een yoga retreat gaan in Portugal, lekker aan zee met een warme bries mediteren in alle rust.
  Helaas is dat niet elk moment mogelijk. ;)
  In het dagelijks leven zijn mijn vaste rustmomenten voor mijzelf altijd ’s ochtends uit bed en ’s avonds voor het slapen gaan.
  Door op die momenten even tien tot vijftien minuten te nemen om te mediteren, te ademen, positieve affirmaties en dankbaarheid uit te spreken begin en eindig je dag goed. Door het regelmatig te doen kun je de oefeningen ook heel goed overdag inzetten als je stress ervaart of even rust nodig hebt. Dan is je lichaam en geest er aan gewend en werken ze sneller en beter.

  Mijn tips daarbij:
  Een goede koptelefoon met noice-canceling, dan kun je overal en waar je ook maar bent je even lekker afsluiten en eventueel naar fijne muziek luisteren.
  Met de 4-7-8 ademhaling (4 seconden in, 7 seconden vasthouden en 8 seconden uitblazen) neemt je stress en onrust in 3 tot 5 herhalingen al af omdat het je centrale zenuwstelsel in een rust stand brengt(heel fijn voor het slapen gaan en als je bijv. stress hebt overdag).
  Een air diffuser (apparaat wat lekkere geurtjes verspreid in huis) met een lekkere etherische olie die je fijn vindt of kies bijv. lavendel, kamille, cederhout voor een rustgevend effect.

 • Avatar van Nina Haven
  Reply Nina Haven 29 september 2021 at 14:19

  Het doet mij altijd heel goed om een eind te gaan wandelen…

 • Avatar van Sharon
  Reply Sharon 29 september 2021 at 14:01

  Wat een mooie winactie, ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ lijkt mij een prachtig boek vol nieuwe inzichten. Mijn rustmomentjes probeer ik echt tussen de drukte door te pakken. Even tijd voor mezelf door af en toe een goed boek erbij te pakken, het andere moment 15 minuten te mediteren en het andere moment naar buiten te gaan en weer in contact te zijn met mezelf. Ik probeer deze kleine momentjes zoveel mogelijk op een dag te pakken, zodat ik vervolgens weer genoeg energie heb. Het lijkt me heel mooi om het boek over holistisch leven te lezen om weer terug te gaan naar wie ik echt ben en die laagjes of manieren die je jezelf hebt aangeleerd af te pellen;)

 • Avatar van Marjolein van der Sluis
  Reply Marjolein van der Sluis 29 september 2021 at 13:49

  En uiteraard vind ik het heeeeeeeel leuk dat de schrijfster van de boeken ook Marjolein heet. Hahah dat wilde ik toch nog even vermelden ;-)

 • Avatar van Marjolein van der Sluis
  Reply Marjolein van der Sluis 29 september 2021 at 13:48

  Interessant en fijn om op jouw site terecht te komen. Met alle eerlijkheid kende ik jouw site nog niet. Maar meestal gebeuren deze dingen niet zomaar. Bedankt dat ik een kijkje mag nemen.

  Wat ik zelf het liefste doe om helemaal tot rust te komen? Ik ga voor mijn spiegel zitten en praat tegen mijzelf. Misschien is dat een beetje raar, maar het helpt mij om mijzelf gerust te stellen als ik veel angst voel. Ik kijk mijzelf dan aan en vertel hardop dat ik er mag zijn. Meestal huil ik dan veel en dat lucht vaak al wel wat op. Ik houd emoties lang vast waardoor het vaak wel een week duurt voordat ik weer voel wat ik graag wil voelen. Althans het mag er natuurlijk zijn, maar daar ligt voor mij nog wel een uitdaging. Vaak wil ik het niet voelen, maar ja het is er wel.

  Graag doe ik mee met de winactie in de hoop dat ik er wat praktische tools uit kan halen. Vooral om bewust te zijn van mijzelf en mijn handelen.

  Succes met je site.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2021 at 11:44

   Wat een lieve woorden erbij, dankjewel! En nee, toeval bestaat niet (geloof ik zeker ;)

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 29 september 2021 at 10:32

  Een plaatsje in de duinen tegen zonsondergang samen met mijn partner opzoeken …….

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 29 september 2021 at 10:21

  Even lekker netflixen of een boek lezen!

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 29 september 2021 at 10:03

  Wat een gulle winkans, dank jullie wel..! Heel graag zou ik tot rust komen met tips uit dit boek. Tot nu toe lukt het mij vaak door gewoon lekker te liggen, ogen dicht, en oortjes in met fijne muziek.

 • Avatar van Lydia
  Reply Lydia 29 september 2021 at 09:59

  vogelvoer in de tuin strooien en kijken naar alle activiteit

 • Avatar van janneke
  Reply janneke 29 september 2021 at 09:56

  een boek lezen

 • Avatar van Linda tromp
  Reply Linda tromp 29 september 2021 at 09:07

  ademhalings oefeningen doen dit werkt altijd bij mij omdat ik heel snel in de stress zit

 • Avatar van Centine Blaakman
  Reply Centine Blaakman 29 september 2021 at 09:00

  Iedere dag een wandeling, weer of geen weer. Even helemaal een met de natuur en back to basic.

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 29 september 2021 at 08:27

  Mijn favoriete klassieke muziek opzetten en een half uurtje helemaal niks doen en genieten.

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 29 september 2021 at 08:16

  Heerlijk een lange wandeling in het bos maken!!

 • Avatar van Katrien
  Reply Katrien 29 september 2021 at 08:15

  Ik ben zo enthousiast en benieuwd naar deze boeken. Zeker omdat er ook een werkboek bij is, want je mag nog honderd boeken lezen,als je het niet leert toepassen en integreren in de praktijk blijft het “passieve” kennis. Na een jarenlange burn-out, overlevingsmodus waarin ik plots ook alleenstaande mama werd, en voltijds moest werken, want ja wat moet je anders, wordt toch van je verwacht, hoe red je het anders? Ben ik gaan zoeken naar rust, eerst buiten mezelf en dan in mezelf. En ik heb geleerd dat wat je nidig hebt op dat moment erg kan verschillen van dat moment, in welke fase je zit… Soms is de rust die je nodig hebt slapen, soms kan dit zijn een wandeling in de buitenlucht, soms lekker vers koken, een afspraak met een vriendin, je lekker omringen met warmte in een bad, soms is dit mediteren, een reinigingsritueel,… Wat je op dat moment nodig hebt om rust te kunnen creëren in jezelf kan zo verschillend zijn. Het enige wat je moet doen is dúrven luisteren naar jezelf: wat is het dat ik NU echt nodig heb…

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 29 september 2021 at 08:11

  Om tot rust te komen ga ik in mijn relaxstoel zitten en kijk ik naar de prachtige bomen, dat geeft mij veel ontspanning en rust in mijn hoofd.

 • Avatar van Anna wienen
  Reply Anna wienen 29 september 2021 at 07:53

  Een rondje wandelen of rennen helpt mij wel echt.
  Maar eigenlijk wat ik nog niet doe en zou moeten doen is gewoon gaan zitten en voor mij uit staren.. schijnt heel gezond te zijn om te doen elke dag voor 10 minuten

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 29 september 2021 at 07:47

  Wat een leuke winactie! Om tot rust te komen ga ik heel vaak ’s morgens vroeg (als iedereen nog in bed ligt) een rondje wandelen of hardlopen. Heerlijk om de vogels om me heen te horen, de bomen die ritselen, de wind door mijn haren! Even mijn hoofd leegmaken!

 • Avatar van Tanja de Vos
  Reply Tanja de Vos 29 september 2021 at 07:35

  Wauw wat een leuke winactie waar ik heel graag aan meedoen.
  Sinds april dit jaar ben ik thuisgekomen met een burnout dus ik heb enorm moeten zoeken wat voor mij helpt.
  Muziek helpt enorm en dan vooral keihard meezingen (sorry buren). Ademhalingsoefeningen hebben mij afgelopen maanden ook enorm geholpen. Klinkt ingewikkeld maar de tijd nemen om bewust je ademhaling tot rust te brengen, doet enorm veel. Als ik meer energie heb, een lekkere maaltijd koken met veel verse groentes, vooral leuk als het dan eruit als plaatje in het kookboek of een eigen zelfbedachte creatie is.
  Of met een boek heerlijk op de bank of buiten in de tuin. En als het regent heerlijk onder de overkapping met een deken en grote kop thee. Deze boeken zouden mij vooral nu enorm kunnen helpen dus ik ga zeker duimen🍀🍀🍀

 • Avatar van Jacquelinexxs@outlook.com
  Reply Jacquelinexxs@outlook.com 29 september 2021 at 07:19

  Geweldig boek om veel uit te leren

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 29 september 2021 at 06:48

  Ik loot graag mee

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 29 september 2021 at 00:32

  Legpuzzels maken, knutselen of potten bakken: net als vroeger! Uit het hoofd..

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 28 september 2021 at 23:46

  Bezoek aan de sauna!

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 28 september 2021 at 23:31

  Een heerlijke wandeling door de natuur, bij thuiskomst een lekker kopje thee met wat rustige muziek om vervolgens weer verder te gaan.

 • Avatar van lelie
  Reply lelie 28 september 2021 at 23:25

  Ik laad mezelf op met muziek die me helemaal blij maakt en energie geeft, bijvoorbeeld “mul mantra” tijdens deze muziek maak ik soms kleine mandala’s, tekeningen of collages dat geeft me ruimte in mijn hoofd en kom ik meer in verbinding met mezelf. Benieuwd naar deze holistische boeken, want ik lees ook graag.

 • Avatar van Nasje
  Reply Nasje 28 september 2021 at 22:00

  Even zitten of liggen, diep ademen en met een zucht uitademen en dit een paar keer herhalen met mijn ogen dicht. Alle gedachten die er zijn, voorbij laten gaan en focussen op het hier en nu door te denken: en ik lig hier, nu, op de bank met mijn ogen dicht.. etc etc. meestal val ik even in slaap en soms lukt het niet maar dan blijf ik gewoon 15 min liggen tot dat ik wat rustiger ben. Als ik niet kan liggen doe ik dit zittend. Wandelen in de natuur en even zitten met mijn blote voeten met mijn voeten in het gras of het zand, om goed te kunnen aarden helpt ook vaak. Tot slot: remember this shall pass too. We hebben allemaal ups & downs, that’s life maar het is belangrijk om zelf rust te zoeken en deze te vinden. Ik hoop oprecht dat ik dit boek kan winnen 😍

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 28 september 2021 at 21:56

  Op,de bank met katten op,m’n schoot die ik dan heerlijk kan aaien

 • Avatar van Marianne
  Reply Marianne 28 september 2021 at 21:35

  Een fietstocht door de natuur en luisteren naar de stilte om mij heen. Weg uit de drukke randstad en genieten van de rust.

 • Avatar van Noortje
  Reply Noortje 28 september 2021 at 21:31

  Even lekker in de tuin zitten met m’n ogen dicht (Bij slecht weer op zolder voor het raam). Muziek luisteren, met noisecancelling headphone wanneer man en kind er ook zijn ;)

  Leuke winactie, ook tof om al die tips te lezen ter inspiratie!

 • Avatar van Bien
  Reply Bien 28 september 2021 at 21:30

  Ik hou wel eens een cacao ceremonie thuis om helemaal tot rust te komen. Dan voel ik me weer verbonden met mezelf. Hele bijzondere ervaring!

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 28 september 2021 at 21:17

  Ik ga wandelen in de natuur of in bad met een goed boek en een kop thee en chocola. Even weg van man en kinderen en alle drukte van het werk en thuis. Erg benieuwd naar dit boek.

 • Avatar van Leo
  Reply Leo 28 september 2021 at 16:24

  Rustig een boek lezen op de bank, kop thee erbij en door niets of niemand gestoord worden. Dat vind ik heerlijk en zou ik echt vaker moeten doen.

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 28 september 2021 at 11:22

  Het lijken me geweldige boeken om te lezen en van te leren. Ik luister graag naar muziek om tot rust te komen, en lezen vind ik ook fijn. Gewoon verder even helemaal niks moeten op zo’n moment is gewoon al heerlijk.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 28 september 2021 at 11:05

  Zo fijn.
  Ik geloof hier zeker in.
  Het liefste wat ik doe is naar rustige muziek luisteren en dat ik nog veel te weinig.
  Jazz is mijn favoriete genre.
  Dit geef ik graag als tip aan lezers van jou blog.
  Graag doe ik mee aan deze winactie.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.