Media

Gadgets | Toffe fotografiesnufjes van de iPhone 13

23 september 2021

iPhone 13 fotografie tips
De nieuwe iPhone 13 werd onlangs door Apple aangekondigd en deze zal vanaf 24 september verkrijgbaar zijn. Qua ontwerp lijkt deze telefoon heel erg op haar voorganger, maar er zitten duidelijk een aantal toffe vernieuwingen in verwerkt. Vooral als het aankomt op de fotografieskills. In dit artikel lees je hier meer over, inclusief een aantal toffe nieuwtjes die misschien nog niet zo bekend waren!

Wat is er nieuw aan de Apple iPhone 13?

Deze nieuw te lanceren Apple smartphone heeft zeker een aantal mooie nieuwtjes ingebouwd. Zo heeft de iPhone 13 het meest geavanceerde dual-camera systeem ooit, is het nieuwe model van rand tot rand ongekend sterk door het Ceramic Shield met vlakke randen, zit er een razendsnelle A15 Bionic Chip in die de concurrentie ver achter zich laat, gaat de batterij tot wel 2,5 keer zo lang mee en zien animaties er dankzij de ProMotion techniek vloeiender uit.

iPhone 13 | Fotografie tips & nieuwtjes

Als je graag mooie foto’s maakt zonder dat je met een losse camera hoeft te slepen, dan word je heel erg blij van de nieuwe Apple iPhone 13. In dit model zijn de lenzen 45 graden gedraaid waardoor er een dual camera in geplaatst kon worden, compleet met groothoekcamera met Apple’s grootste en snelste sensor tot nu toe. De voordelen hiervan? Door de nieuwe groothoekcamera kan er tot 47% meer licht vastgelegd worden, de ultragroothoek laat meer detail zien in de donkere delen van je foto’s en door de nieuwe optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving heb je minder last van bewogen foto’s.

De slimme HDR 4 functie zorgt er bovendien voor dat er tot vier personen op een foto herkent kunnen worden, waarbij per persoon de belichting en het contrast worden aangepast zodat de hele groep er in één keer goed op staat.

De belangrijkse camera specificaties op een rij:
– 12-MP dual camera-systeem: groot­hoek- en ultra­groothoek­camera
– Groothoek: diafragma ƒ/1.6
– Ultragroothoek: diafragma ƒ/2.4 en beeldhoek 120°
– 2x optisch uitzoomen
– Tot 5x digitale zoom
– Portret­belichting met zes effecten (natuurlijk, studio, contour, toneel, toneel mono, high‑key mono)
– Optische beeld­stabilisatie met sensor­verschuiving (groothoek).

‘Lees ook: Gadgets | Smartphone fotografie tips.’

iPhone 13 fotografie tips

Ook voor het opnemen van video’s zijn er mooie nieuwe snufjes in de iPhone 13 te vinden. Zo kan je Dolby Vision HDR filmen in de Filmmodus (Cinematic Modus), waarbij er mooie scherptediepte-effecten gemaakt kunnen worden doordat de focus automatisch verlegt wordt. En deze scherptediepte is samen met de focus zelfs achteraf aan te passen in een paar swipes en klikken. Het mag misschien aan de buitenkant lijken alsof er weinig nieuws is aan de iPhone 13, maar er zitten duidelijk enkele mooie vernieuwingen in verwerkt waardoor het zeker een stap vooruit zal zijn ten opzichte van haar voorganger.

Natuurlijk wil je jouw nieuwe telefoon maximaal beschermen, daarvoor is een passend hoesje onmisbaar. Gelukkig is er erg veel keuze als je op zoek bent naar een mooi iPhone 13 Pro hoesje; van een mirror flip case en siliconen hoesjes tot aan een lederen bookcase of een slide case met ruimte voor een bankpasje. Handig!

iPhone 13 | Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Apple iPhone 13 is in 5 kleuren verkrijgbaar zonder abonnement vanaf €909,00/128GB. Ook zullen er een Apple iPhone 13 Mini en Apple iPhone 13 Pro verkrijgbaar zijn. Check ook zeker de aanbiedingen in combinatie met een abonnement, zoals (tijdelijk) gratis Apple TV+.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 23 september 2021 at 12:49

    Leuke snufjes.
    Mooie phone.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.