Beauty Huis & interieur

Wellness | De voordelen van een jacuzzi in je tuin

25 september 2021

jacuzzi in je tuin tips
Het is misschien heel erg decadent, maar toch wordt het steeds populairder: een jacuzzi in je tuin. De verkoop hiervan is het afgelopen jaar flink omhoog gegaan en dat is natuurlijk niet voor niets. Natuurlijk is het een fijne manier om in volledige privacy heerlijk tot rust te kunnen komen van alle dagelijkse stress, maar er zitten nog een aantal fijne voordelen aan. In dit artikel lees je hier meer over én een aantal praktische tips waar je rekening mee moet houden als je denkt aan de aanschaf van een bubbelbad voor in je tuin..

‘Lees ook: Health | 5 tekenen dat je een sterk immuunsysteem hebt.’

jacuzzi in je tuin tips

Wellness @ home met een jacuzzi in je tuin

De therapeutische voordelen van een jacuzzi

Het is niet voor niks dat een dagje naar de spa gaan een mens enorm goed kan doen. Maar, wat als je die positieve effecten ook gewoon in het comfort van je eigen thuis kan ervaren? Baden in een jacuzzi zorgt voor een algehele ontspanning van zowel je lichaam als geest, zeker wanneer het om een combinatie van warmte, bubbels en massage(jets) gaat.

Het warme water doet je lijf goed; het voelt niet alleen heel comfortabel, maar zorgt ook voor een betere bloedsomloop waardoor de spieren meer zuurstof en voedingsstoffen kunnen aanvoeren en dat zorgt er dan ook weer voor dat je bijvoorbeeld sneller herstelt van een blessure. Daarnaast zorgt het voor een heerlijk ontspannen moment, waardoor je je hoofd leeg kan maken en minder stress ervaart. Zeker wanneer je zo’n wellnessmoment voor het slapen toepast zal je een diepere en betere nachtrust ervaren.

Praktische zaken

Maar.. hoe leuk een jacuzzi in je eigen tuin dan ook kan zijn, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Baden als deze zijn er in veel verschillende vormen te vinden, van opblaasbaar tot in te bouwen geheel, en daardoor verschillen ze ook erg in prijs. Toch loopt de aanschaf ervan al snel op, zeker met alle accessoires erbij blijft het een uitgave. Het is daarom slim om te checken of je verzekerd bent bij bijvoorbeeld diefstal van je jacuzzi. Okee, een geheel bad met water is niet zo snel mee te nemen maar er kunnen bijvoorbeeld wel onderdelen gestolen worden. Of het bad kan door een flinke storm beschadigd worden. Als de jacuzzi niet vastzit aan het huis (of tuin) valt het niet zomaar standaard onder de opstalverzekering. Het is dus slim om je inboedelverzekering erop na te lopen en/of aan te gaan passen.

Geniet!

Ben je eenmaal om en heb je een jacuzzi in je tuin, maak er dan ook echt een sfeervolle plek van. Door te werken met een overkapping met schaduwdoek of een natuurlijk begroeide pergola gecombineerd met bijvoorbeeld een heater, (solar) lampjes en een tafeltje voor wat hapjes en drankjes binnen handbereik kan je er het hele jaar door van genieten. Heerlijk om na een lange dag werken in tot rust te komen wanneer de kinderen ’s avonds in bed liggen. Laat je lijf na het sporten er goed mee herstellen om blessures te voorkomen of ze juist te verminderen. Of om als gezin in op te warmen na een lange winterse wandeling en een fijn moment samen te ervaren. Kortom.. Enjoy!

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 25 september 2021 at 21:12

    Lijkt me zo fijn en dan nooit meer naar een welnesscentre…..

    Xixo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.