Beauty

Foundation Friday | Maybelline SuperStay Active Wear foundation

17 september 2021

Maybelline SuperStay Active Wear foundation (review 03 True Ivory)
Ondanks dat een foundation met een hoge dekking niet mijn voorkeur heeft, is het wél het type foundation waar ik het vaakst naar grijp in het schap. Dit type foundations heeft namelijk het voordeel dat ze vaak heel mooie longlasting-eigenschappen hebben waardoor je de hele dag geen omkijken meer hoeft te hebben naar je make-up. Zoals met deze Maybelline SuperStay Active Wear foundation. Je leest er alles over in deze review!

‘Lees ook: Beauty | De voordelen voor je huid én haren door het slapen op een satijnen kussensloop.’

Maybelline SuperStay Active Wear foundation (review 03 True Ivory)

Maybelline SuperStay Active Wear foundation

De belofte

“De SuperStay 30H Active Wear foundation (voorheen SuperStay 24H) is een volledig dekkende foundation zonder maskereffect. De luchtige formule voelt comfortabel en ademend aan en geeft een natuurlijk ogende matte finish. De foundation vlekt niet, geeft niet af en is daarnaast waterproof en sweatproof voor een langhoudend resultaat. De luchtige formule verstopt de poriën niet en voelt comfortabel aan.”

Ingrediënten

Qua ingrediënten moet je bij een longlasting foundation niet teveel verwachten aan voedende en verzorgende bestanddelen, omdat de formule zich echt richt op het ‘aan de huid hechten’ van de foundation. Voedende en verzorgende ingrediënten hebben vaak juist een tegenovergesteld effect dan wat ze hiermee specifiek willen bereiken. Deze foundation is er eentje op waterbasis met siliconen waaraan kleurpigmenten, hyaluronzuur, glycerine en vitamine E is toegevoegd. Mocht je erop letten: deze foundation is olievrij.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Maybelline SuperStay Active Wear foundation is verkrijgbaar in 12 kleuren met een adviesprijs van €16,99/30ml bij onder andere bol.com, Zalando, Notino en Etos. Let op: de prijzen lopen trouwens erg uiteen: van €9,90 per flesje tot een mooie 1+1 aanbieding :)

Maybelline SuperStay Active Wear foundation (review 03 True Ivory) Maybelline SuperStay Active Wear foundation (review 03 True Ivory)

Review

De Maybelline SuperStay Active Wear foundation komt in een vierkante en glazen verpakking met een witte dop waaronder een pompflacon verstopt zit; handig om te doseren en hygiënisch om mee te werken. De foundation heeft een neutrale geur en een wat dunnere textuur en dat laatste verbaasde me enigszins omdat een high-coverage foundation vaak net even een wat dikkere textuur heeft.

Als je echt op zoek bent naar een high-coverage foundation, dan zit je met deze misschien niet helemaal goed. Ik vind de dekking namelijk eerder medium en op te bouwen naar iets dat richting high-coverage gaat en persoonlijk vind ik het eindresultaat dan niet meer heel erg mooi.. Máár als je fan bent van een gemiddelde dekking die dus goed egaliseert, waarbij extra plekjes een klein beetje concealer nodig hebben maar het geheel een mooie en alsnog natuurlijke basis geeft: dan is deze foundation een goede match voor jou.

Deze Maybelline SuperStay Active Wear foundation draag ik in de kleur 03 True Ivory. De kleur is misschien nét ietsje te licht voor nu, maar een goede kleur voor wat verder in de herfst en straks voor de winter. Voor een Ivory-tint vind ik de kleur wel net een klein beetje ‘gelig’ maar niets dat opvalt als je klaar bent met poeder, bronzer en/of een blush. Zodra de foundation eenmaal is opgedroogd heeft hij een semi-matte finish; niet te ‘doods’ maar mooi subtiel mat waardoor een natuurlijke gloed er nog iets doorheen komt.

Maybelline SuperStay Active Wear foundation (review 03 True Ivory) Maybelline SuperStay Active Wear foundation (review 03 True Ivory) Maybelline SuperStay Active Wear foundation (review 03 True Ivory)

Ja, ik draag zo’n beetje dagelijks make-up en dan ook inclusief foundation. Maar ik ben dan wel iemand die het in de ochtend lekker vlot erop wil hebben zitten én er de hele dag geen omkijken meer naar wil hebben. En dat is dus precies de reden waarom ik toch vaak in de hoek van de foundations met een hoge dekking blijf kijken. Je kan hier namelijk heel goed alsnog een natuurlijk resultaat creëren (dat is echt een kwestie van er mee ‘spelen’, niet teveel gebruiken en vooral op een goed gehydrateerde huid aanbrengen en mooi blenden) met als grootste voordeel dat het vaak lang goed op z’n plek blijft zitten.

En daarmee heb je dan ook misschien wel het grootste pluspunt van deze Maybelline SuperStay Active Wear foundation te pakken: het is denk ik wel de beste longlasting foundation die ik ken. Zolang je even goed de tijd hebt genomen voor het blenden zodat hij echt versmelt met de huid en hem heel lichtjes afpoedert, blijft deze foundation de hele dag op z’n plek. Een mondkapje op en af, een klamme dag met hier en daar een zweetmomentje, je hoofd ondersteunen tijdens leeswerk, knuffelen.. allemaal geen probleem. Ik bleef gedurende de dag maar verbaasd in de spiegel kijken dat het er nog steeds zo mooi op bleef zitten. Wow!

Je hebt voor het verwijderen van een foundation als deze dus wel een goede make-upreiniger nodig. Een oliereiniger is aan te raden om de make-up echt goed van je huid te reinigen en daarna nog even een watje met een lotion voor de laatste restjes. Die extra moeite voor het reinigen vind ik zelf geen enkel probleem dus, als dat betekent dat ik als ondernemende moeder met volle agenda in ieder geval niét aan m’n make-up hoef te denken tussen alles door :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van verdwalennl
    Reply verdwalennl 18 september 2021 at 09:26

    Ziet er heel mooi en natuurlijk uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.