Beauty

Foundation Friday | Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation

3 september 2021

Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation review
De bekende Rimmel Lasting Finish 25HR foundation kreeg een nieuw jasje én werd opnieuw gelanceerd in flink wat meer kleuren zodat er voor iedereen een kleurmatch te maken moet zijn. De belofte? Een foundation met een hoge dekking die alsnog comfortabel en licht aanvoelt op de huid. In deze uitgebreide review lees je er alles over, inclusief voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Foundation Friday | Welke foundationkwast gebruik je voor welk resultaat?

Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation review

Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation

De belofte

“Lasting Finish Foundation is een perfect dekkende, langhoudende en huidperfectionerende foundation verrijkt met een comfortserum, waardoor de huid er tot 25 uur lang perfect uitziet én comfortabel aanvoelt! Daarnaast beschermt de foundation uw huid met een SPF20.”

Kortom; een longlasting en full coverage foundation verrijkt met hydraterende ingrediënten voor een comfortabel huidgevoel.

Ingrediënten

De Rimmel Lasting Finish 25HR  foundation is op waterbasis waaraan siliconen en kleurpigmenten zijn toegevoegd, plus een aantal hydraterende ingrediënten waaronder vitamine E, glycerine, urea, allantoine en hyaluronzuur. Ook fijn: de foundation bevat een SPF20 als extra bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon en tegen huidveroudering.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Rimmel Lasting Finish 25HR foundation is geen nieuwe foundation in het assortiment van Rimmel, maar de verpakking heeft wel een nieuwe look gekregen én de kleurenrange is flink uitgebreid waardoor deze foundation nu in 22 kleuren verkrijgbaar is.

Deze Rimmel foundation is te koop voor €14,99/30ml via onder andere Wehkamp, Etos, bol.com en Douglas.

Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation review Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation review

Review

Ik vind de nieuwe verpakking van de Rimmel Lasting Finish 25HR foundation heel fris en herkenbaar voor dit merk en vind het prettig dat het een transparante flacon is, zodat je goed kan zien hoeveel product er nog in de verpakking zit. Daarnaast komt deze foundation met een pompje zodat je hygiënisch en goed kan doseren. De foundation heeft een heel erg zachte en subtiele frisse geur en de textuur is een beetje zoals die van een bodylotion; niet te dik maar ook zeker niet te dun.

Ik draag deze foundation in de kleur 001 Pearl, de allerlichtste kleur die er nu van verkrijgbaar is. En ja: dat is ook écht een heel erg lichte kleur met een mooie neutrale ondertoon. Voor mij op dit moment (zo aan het eind van de zomer) zelfs wat te licht, maar niks dat een beetje bronzer en blush niet kan corrigeren om er alsnog goed mee te kunnen werken.

Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation review Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation review Rimmel Lasting Finish 25HR full coverage foundation review

Zodra je de foundation aanbrengt merk je dat hij zich goed laat verdelen, zonder al teveel moeite mooi wegsmelt op de huid en weinig blending skills nodig heeft. Maar, doordat de finish semi-mat is droogt de foundation wel redelijk snel op en moet je een beetje snel werken tijdens het aanbrengen. Voor een high coverage foundation is het huidgevoel bijzonder comfortabel en ‘soepel’, vaak zijn de foundations met een hogere dekking namelijk wat stugger en droger op de huid. Zeker een groot pluspunt wat mij betreft! Wanneer je de foundation met de vingers aanbrengt is de dekking een goede medium te noemen en wanneer je kiest voor het aanbrengen met een foundationkwast kom je qua dekking zeker richting een volledige dekking uit. Je kan er dus een beetje mee spelen tot het effect wat je zelf het mooiste vindt. En in tegenstelling tot veel andere mattere foundations met een hogere dekking valt het me op dat droge plekjes en (lach)rimpeltjes niét tot amper geaccentueerd worden.

Is deze foundation longlasting? Yes! Eenmaal in de ochtend aangebracht en licht afgepoederd blijft hij de hele dag op z’n plek en – zeker van een afstandje – krijgt je huid er ook een soft focus effect bij cadeau. Als ik toch één nadeel op moet noemen dan is het dat ik deze foundation qua finish net even te matte vind. Dit is natuurlijk heel persoonlijk, ik vind het met mijn drogere huid simpelweg mooier om te kiezen voor een iets meer glowy look :) Maar overall vind ik dit een heel erg mooie, goed betaalbare en fijne foundation. Zeker wanneer je een normale tot iets vettere huid hebt of wanneer je de mattere finish juist mooi vindt!

En ook even een klein beetje enthousiasme voor de nieuwe Mádara Velvet Wear lipstick in Cool Nude die ik hier op de foto’s draag. Een perfecte kleur voor de herfst..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.