Beauty

Mijn top 5 | Foundation primers voor de droge huid

22 oktober 2021

foundation primers droge huid tips
Vandaag een Foundation Friday in een ander jasje, want een goede basis is het begin van een mooie make-up. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede skincare routine, maar ook een foundation primer kan een wereld van verschil maken. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke favoriete foundation primers voor de droge huid met je!

‘Lees ook: Foundation Friday | Foundation tips voor de getinte en donkere huid.’

foundation primers droge huid tipsfoundation primers droge huid tips

Wat is de functie van een foundation primer?

Een foundation primer legt een laagje over je huid waardoor je huid gladder en zachter aanvoelt en waar foundation beter aan hecht. Het zorgt dus voor een perfecte basis onder je make-up! Daarnaast vullen veel primers fijne lijntjes en rimpeltjes op, laten ze grove poriën minder opvallen en kunnen ze ook huidspecifieke functies hebben zoals een extra glow toevoegen of juist een vette huid matteren. Vaak zal je merken dat je door het gebruik van een primer ook minder foundation nodig hebt omdat er een gladder ‘canvas’ is ontstaan om mee te werken. Bedenk je dat je van een primer echt maar een erwtje aan product nodig hebt, dus je kan heel lang vooruit met een product als dit.

Gebruik je een foundation primer iedere dag?

Voor mij is een foundation primer niet een product dat ik iedere dag gebruik. Dit heeft er vooral mee te maken dat ik een voorkeur heb voor een longlasting foundation en deze hebben vaak al bepaalde ingrediënten in zich waardoor de foundation ‘beter aan de huid hecht’ en dan is een primer eronder eigenlijk een overbodige stap. Maar zeker wanneer de seizoenen wisselen en de temperaturen dalen, kan mijn huid wat droger aanvoelen en komt een hydraterende primer heel erg goed van pas. En wanneer ik een hele dag door afspraken buiten de deur heb of naar een feestje ga gebruik ik ook altijd wel een foundationprimer. Voor nét dat beetje meer zekerheid dat mijn make-up op z’n plek blijft zitten en ik er geen omkijken meer naar heb.

foundation primers droge huid tips

Fijne foundation primers voor een droge huid

Zoals je van mij als #skincarejunkie kan verwachten, ben ik ook in een primer eigenlijk altijd op zoek naar net dat beetje extra als het aankomt op huidverzorgende ingrediënten die eraan toegevoegd zijn :)

Tarte Cosmetics base tape hydrating primer 30ml/€34,00
Dit is misschien wel de meest hydraterende primer in dit lijstje en geeft echt zo’n mooie dewy & moist look aan de huid. Voelt superfris aan op de huid en heeft een heerlijke tropische kokosgeur. Er zit onder andere kokosextract, jojoba olie en vitamine E in en bevat geen siliconen.

Charlotte Tilbury Brightening Youth Glow primer 40ml/€49,00
Ondanks dat er in de volledige naam van dit product en bij het lijstje met eigenschappen wordt gesproken over ‘colour correcting’ eigenschappen, kan ik hier tijdens het gebruik helaas niks van merken. Maar verder is het alsnog een heel erg fijne primer! Er zitten lichtreflecterende deeltjes in die je huid prachtig laten stralen zonder zichtbare glitterdeeltjes en bevat heel mooie huidverzorgende ingrediënten zoals niacinamide, haverextract, vitamine E, aloë vera, hyaluronzuur, peptiden, algenextract en rozenolie.

Paula’s Choice Smoothing Primer Serum SPF30 30ml/€35,00
Inmiddels heeft deze primer een nieuwe verpakking gekregen, maar als het goed is is de inhoud hetzelfde. Een transparant product dat een primer, serum en SPF in één is met onder andere kamille-extract, bisabolol, cafeïne extract, retinol, aloë vera en groene thee extract. Voelt misschien op het eerste gezicht niet opvallend hydraterend aan en is wat matter in gebruik, maar je voelt en merkt duidelijk het verschil gedurende de dag én de SPF30 is toch ook wel een heel fijne extra.

philosophy miracle worker primer 27ml/€36,90
Naast dat er in deze foundation mooie skincare ingrediënten zitten, is dit toch ook wel dé topper uit dit lijstje als het aankomt op het minder laten opvallen van lijntjes en rimpeltjes. Die worden als het ware subtiel opgevuld waardoor ze zachter lijken. Nice! Qua ingrediënten word ik er ook heel blij van, zo zit er onder andere kokosextract, vitamine E, vitamine C, hyaluronzuur, gentiaan extract en peptiden in.

Clarins SOS Primer UV primer met SPF30 30ml/€35,71
Een heerlijk fris aanvoelende primer met een SPF30 waar onder andere glycerine, vitamine E, kokosextract, rode algenextract, lelie-extract en groene thee extract in zit. Deze ingrediënten zorgen voor een mooie basis met antioxidanten om je huid een boost te geven. Deze primer is trouwens ook heel erg fijn in de zomermaanden als SPF voor je gezicht, hij geeft namelijk een heel mooi soft focus effect óók wanneer je geen make-up eroverheen draagt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 29 oktober 2021 at 14:52

  Oeh, fijne tips. Ik gebruik nu wel dagelijks foundation maar merk heel erg dat ik vaak lijntjes krijg op mijn wangen, droogt het toch steeds uit blijkbaar.

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 25 oktober 2021 at 13:05

  ik ben recentelijk gestart met het gebruik van primers! Maar om een andere reden: mijn zonnebrandcreme is zo shiny dat ik een matterende primer gebruik om die shine tegen te gaan, dat werkt goed! Omdat deze gericht zijn op de glowy huid, sla ik deze dan juist over :-)

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 22 oktober 2021 at 13:41

  Nooit aan gedacht eigenlijk aan een primer. Mijn make up is altijd het eerst aan het bewegen op mij kin en neus. Daarvoor zou een primer misschien een oplossing kunnen zijn, of idd voor een feestje en bij een frisse wind zoals vandaag.
  Die van tarte trekt mijn aandacht.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 oktober 2021 at 07:51

  Dit klinkt heel goed.
  Die van Paula’s Choise zou ik zeker kopen omdat het een SPF factor heeft en qua prijs de goedkoopste is.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.