Beauty

Frownies testpanel #2 | De resultaten!

6 oktober 2021

Frownies patches ervaring/review/test
Alweer zo’n twee maandjes geleden vertelde ik je meer over het merk Frownies, die onder andere facial patches verkoopt waarmee je rimpels en fijne lijntjes aan kan pakken. Heel interessant! De afgelopen weken ben ik samen met een testpanelteam van trouwe lezeressen aan de slag gegaan met dit product. In dit artikel meer informatie over het gebruik ervan én onze meningen over dit product. Let’s go!

‘Lees ook: Frownies testpanel #1 | Facial patches tegen rimpels?

Frownies patches ervaring/review/test Frownies patches ervaring/review/test

Over Frownies

Mocht je het eerdere artikel niet gelezen hebben, dan hierbij een korte samenvatting over het merk en dit bestseller product. Frownies is jaren geleden in Amerika ontstaan toen oprichter Margaret haar dochter tijdens het pianospelen steeds de gezichtsspieren zag aanspannen en zich bedacht dat die steeds veranderende expressie voor vroegtijdige en versnelde rimpelvorming tot gevolg zal hebben. Ze bedacht hier het bestseller product, de Frownies facial patches, voor en inmiddels zijn we vijf generaties verder en wordt het merk wereldwijd verkocht.

Frownies patches ervaring/review/test Frownies patches ervaring/review/test Frownies patches ervaring/review/test

Hoe werken de Frownies facial patches?

De facial patches gebruik je tijdens je slaap en ze zorgen ervoor dat de huid onder de patches niet kan bewegen. Op deze manier worden de spieren eronder compleet tot rust gebracht, waardoor rimpels minder diep en ‘zachter’ zullen ogen. Dit effect zal gedurende de dag aanhouden en zo een natuurlijk alternatief voor botox en fillers zijn. Doordat je je gezichtsspieren op deze manier conditioneert qua aanspanning en ontspanning, werkt het ook nog eens preventief mee voor minder (diepe) rimpels op lange termijn.

Je brengt de Frownies facial patches heel eenvoudig aan:

1. Zorg dat je huid goed gereinigd en droog is
2. Scheur de patch af in de grootte en/of het patroontje wat je nodig hebt af (kraaienpootjes, voorhoofdrimpel of bijvoorbeeld voor de neuslippenplooi)
3. Maak de patch licht vochtig met water of – nog beter – het milde Frownies rozenwater, masseer dit lichtjes in en zorg dat de patch niet te nat is
4. Trek de huid waar je de patch wil plakken lichtjes strak, breng de patch aan en wacht kort totdat de patch goed ‘vastgeplakt’ zit
5. Laat de patch(es) minimaal drie uur zitten, maar het wordt aangeraden ze de gehele nacht te laten zitten
6. Verwijder de facial patch in de ochtend en vervolg je normale ochtend skincare routine.

Frownies patches ervaring/review/test

Frownies | De resultaten van het testpanel

Er hebben heel veel mensen enthousiast gereageerd op het oproepje voor het testpanel. Heel erg leuk om eens op te zetten en zo meer dan één mening over een product te kunnen delen! Samen met Karin, Nicole en Carmen ben ik met dit product aan de slag gegaan. Dit zijn onze ervaringen:

Frownies patches tegen rimpels, ervaring/review/testpanel/test

Karin, 40 jaar, normaal huidtype, focus: rimpels voorhoofd
Naast de rimpels op mijn voorhoofd was ik voor dit product ook heel nieuwsgierig naar het effect op de rimpeltjes bij de bovenlip, de bekende rokerslijntjes (ook al heb ik nog nooit gerookt). Ik heb per dag drie plakkertjes op mijn voorhoofd en één doormidden geknipt plakkertje bij mijn bovenlip gebruikt.

Na een dag of 14 merkte ik overdag hoe vaak en erg ik mijn gezicht aanspan en het gaf een vreemd gevoel als ik op een bepaalde manier keek. Alsof het een soort van verdoofd was. Een heel gek gevoel maar aan de andere kant voelde het ook goed, want het was precies op de plek waar de rimpels zitten. Best confronterend! Het heeft me in ieder geval geholpen bewust te raken van deze aanspanningen en gedurende de dag vaker mijn gezicht te ontspannen. En zo oogt mijn gezicht ook vriendelijker :)

De plakkers zijn redelijk gebruiksvriendelijk. Ik maakte deze eerst te nat waardoor er een soort ‘goedje’ achterbleef op mijn gezicht, maar bij minder nat maken is dat niet meer zo en plakken ze ook beter vast. Het moet gezegd worden: het is wel een seksloos product dat je niet onopvallend kan gebruiken, dus niet zo geschikt voor een prille relatie ;) Ook voelt het niet zo heel comfortabel en werd ik er wel eens van wakker, omdat je de plakkers echt op de huid voelt zitten en erop liggen onprettig voelt. Geen slapeloze nachten, want ik viel snel weer in slaap, maar wel een aandachtspuntje.

Direct na de eerste nacht was ik al flink verbaasd. Eerlijk is eerlijk: wat een verschil! Ik heb het gevoel dat er tussen de eerste en de laatste foto zo’n 5 jaar verschil zou kunnen zitten met het aanzicht van mijn voorhoofd. Wel jammer dat het effect in de ochtend het meest sterk is en dit gedurende de dag weer afneemt. Maar misschien is dat een gevoel, want op 19 september heb ik in de avond een foto genomen en toch lijkt het resultaat daar nog steeds zichtbaar. Ook bij de rokerslijntjes merkte ik een positief effect, al zouden daar rondere patches fijner zijn.

Ik zal dit product niet iedere dag blijven gebruiken, maar eerder in korte kuurvorm zo voor een feestje, Kerst of als ik merk dat ik weer veel frons. Samengevat ben ik zeer tevreden over het product. Als ik een cijfer mag geven: een dikke 8!

Frownies patches tegen rimpels, ervaring/review/testpanel/test

Carmen, 45 jaar, gecombineerd huidtype, focus: diepe rimpels tussen de wenkbrauwen
Ik heb 6 weken lang heel trouw iedere avond een Frownie op mijn fronsrimpel geplakt en moet zeggen met wisselend succes qua kleefkracht. Als de Frownie goed blijft zitten zie je ’s ochtends inderdaad dat de frons volledig weg is, maar na een tijdje komt deze wel weer terug. Echter, werd ik ook regelmatig wakker en was ik de Frownie kwijtgeraakt gedurende de nacht. Het komt er dus best precies op aan hoe vochtig je de Frownie maakt; te nat plakt ‘ie niet maar te droog ook niet. Mijn tip: van een centimeter of 15 afstand twee spuitjes rozenwater erover en direct opplakken en goed aandrukken werkt het beste.

Ook moet ik de patch een stukje bijknippen om hem goed van formaat te krijgen en vond ik het een boel gefrunnik om steeds een pad van de strip te scheuren. Dit heb ik opgelost door ze in één keer allemaal los te scheuren en ze in een waterdicht doosje te bewaren, zodat ik er ’s avonds telkens ééntje uit kan halen.

Werkt het? De rimpel is even weg, maar is ook redelijk snel weer zichtbaar. Het werkt dus niet voor een blijvend resultaat. Ik zie het zelf eerlijk gezegd niet, maar mijn vriendinnen menen dat de rimpel minder diep oogt. Op de voor- en nafoto’s zie ik zelf geen verschil na zes weken plakken. Voor mij persoonlijk een boel gedoe voor geen tot weinig resultaat. Jammer!

Frownies patches tegen rimpels, ervaring/review/testpanel/test

Nicole, 51 jaar, vochtarme huid, focus: diepe fronsrimpel
Bedankt voor het testen van dit product! Ik ben gezegend met weinig rimpels, maar wel een diepe frons. Dat is dan ook de plek waar ik de Frownie geplakt heb. Het gebruik ervan vond ik heel erg makkelijk, maar de geur vond ik wel wat apart. Niet heel vies, maar ook niet lekker. Gelukkig maakte het rozenwater dat meer dan goed. Even wat erop sprayen zodat de patch vochtig is, aanbrengen en terwijl ik de huid nog iets straktrok zachtjes aanduwen totdat hij goed plakte.

In principe kon ik een halve Frownie per keer gebruiken en dan kan je met één verpakking heel lang vooruit, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je probleemzone. Ik had er tijdens het slapen in ieder geval geen last van en trok in de ochtend de strip er makkelijk af.

Het resultaat is wel echt op korte termijn: de frons was direct een heel stuk minder diep en minder aanwezig en dit bleef ongeveer een uur aanhouden. Dus als je een fotoshoot of iets dergelijks hebt is dit ideaal! Maar ik plak nu al een tijdje en op de lange termijn vind ik het resultaat toch tegenvallen. Ik voel en zie eigenlijk geen verschil, helaas. Meer iets voor de korte termijn met een feestje wel top!

Karin, Carmen en Nicole: dankjulliewel voor jullie inzet voor het meedoen aan dit testpanel! Heel erg interessant om jullie ervaringen te lezen en hier en daar herken ik ook wel een aantal punten :)

Frownies patches tegen rimpels, ervaring/review/testpanel/test

Mijn ervaring met Frownies

‘Hi, ik ben Desirée, 37 jaar en ik heb een wat drogere huid…’ Ik ben al heel wat jaren heel gepassioneerd over goede huidverzorging en ben gezegend met best weinig rimpels en lijntjes *afkloppen* maar heb het product alsnog zelf getest om in ieder geval de ervaring van het product in gebruik te hebben.

Ik herken het aandachtspuntje met betrekking tot het aanbrengen van de patches zeker, je moet er echt eventjes een handigheidje in krijgen. Na een aantal avonden zit dat er wel in; huid schoon, patch van een afstandje insprayen met het rozenwater, de huid strak houden tijdens het aanbrengen en even lichtjes aandrukken totdat de patch goed op z’n plek blijft zitten. Comfortabel is anders, maar onprettig is het ook weer niet. Het gevoel went vanzelf en als je eenmaal slaapt heb je natuurlijk geen enkele last meer van de patch. In de ochtend pluk je hem zo van je huid af en vervolg je gewoon je normale routine.

Ik heb me voornamelijk gefocust op de rimpeltjes op mijn voorhoofd die een combinatie van huidveroudering en droogtelijntjes zijn en kan hier zeker iets van verschil in merken. Op de foto zie je – vind ik dan – duidelijk een zachtere uitstraling en vermindering in de diepte van de voorhoofdrimpeltjes. Fijn!

Maar, wat de patches na een aantal weken vooral bij mij doen is bewustwording creëren. Ik span blijkbaar tijdens lezen, computerwerk en papierzaken mijn gezichtsspieren nogal aan waardoor ik regelmatig last heb van spanningshoofdpijn. Doordat je de spieren in je gezicht – in mijn geval in het voorhoofd – een deel van de dag ‘platlegt’ met de patches raken ze écht ontspannen. En dat merk ik vooral in de ochtend als een meer ontspannen en uitgerust gezichtsgevoel. Lastig uit te leggen, maar hopelijk herkenbaar voor anderen die spanning vasthouden in het gezicht? Ik ben me er dus meer bewust van geworden dat ik die spieren steeds aanspan, waardoor ik die nu duidelijk meer ontspan gedurende de dag. Dus dat stukje ‘preventief aanpakken van rimpels’ op de lange termijn kan ik zéker inkomen. En het scheelt me ook nog eens wat spanningshoofdpijn gedurende de dag. Win-win :)

–> Klik hier voor de website van Frownies voor meer informatie over dit merk en de producten.

Heb jij wel eens specifieke producten zoals deze of een injectable-behandeling gebruikt tegen rimpels? Spreekt het je aan om een product als Frownies te gaan proberen? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 24 mei 2022 at 04:52

  Het lijkt me heerlijk om te proberen. Ik heb donkere kringen rond me ogen en begin al lichte rimpels te krijgen maar vind het best een bedrag om te testen. Hoop het een keer in de aanbieding te kunnen scoren.

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 6 oktober 2021 at 20:19

  Ik heb zelf alleen een vrij diepe fronsrimpel maar nog nooit zoiets als dit gebruikt omdat het best prijzig is. Ik zou het best eens willen proberen.

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 6 oktober 2021 at 09:12

  Nee ik heb nog nooit specifieke producten als deze gebruikt en geloof daar ook niet in.
  Ik begrijp het wel als mensen dit willen proberen of kiezen voor een injectable behandeling.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 oktober 2021 at 08:07

  Wat een grandioos resultaat….
  Mooie opvallende verpakkingen.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.