Eten & drinken

Comfort food | Recept voor Ghanese kipstoof met noodles

23 oktober 2021

Ghanese kipstoof noodles recept
Ik ga met koken altijd door fases heen en merk dat ik het de laatste tijd heel erg leuk vind om weer eens wat nieuwe dingen te proberen. Zo kreeg ik een nieuw kookboek toegestuurd dat vol staat met eenpansgerechten, waaronder een pittige Ghanese kipstoof. Ik gaf er een kleine twist aan zodat de kinderen het ook mee kunnen eten en het was een succes. Hierbij het recept én een leuke kookboek tip!

‘Lees ook: Feel good food | Recept voor spicy noodles (yaki udon).’

Ghanese kipstoof noodles recept

Kookboek tip | Foolproof uit één pan

“Foolproof uit één pan staat vol met de lekkerste eenpansgerechten. Maak vol vertrouwen een lamstajine met vijgen & pijnboompitten speltrisotto met paddenstoelen. Ga aan de slag met een Thaise curry met zalm, zoete aardappel & mais of spaghetti met venkel, citroen & munt. En sluit je maaltijd perfect af met gebakken peren met chocolade & sinaasappel-amandelkruimels of een cake met aardbei, limoen & vlierbloesem. Elk recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau.”

60 waanzinnige recepten voor elke dag van de week, die simpelweg niet kunnen mislukken

Een nieuw recept uitproberen kan spannend zijn, maar met dit kookboek zal je dat niet gebeuren. De bereidingswijze staat heel duidelijk weergegeven en de recepten zijn echt niet moeilijk om te maken. Simpelweg de stappen volgen en voor je het weet zet je eens wat anders-dan-anders op tafel. In dit kookboek staan veel verschillende recepten, zowel met vlees als vis maar ook vegetarische recepten én een aantal zoete lekkernijen. Er wordt vooral gebruik gemaakt van ingrediënten die bij de meeste supermarkten verkrijgbaar zijn óf zelfs al in je keukenkastje te vinden zijn en nog één voordeel: met eenpansgerechten heb je in ieder geval lekker weinig afwas ;)

Foolproof uit één pan | Alan Rosenthal | ISBN 9789023016762 | Uitgeverij Becht | €17,99 bij bol.com

Ghanese kipstoof noodles recept

Recept | Ghanese kipstoof met noodles

De grote lijnen van onderstaand recept zijn afkomstig van één van de gerechten uit bovenstaand kookboek, maar ik besloot er een kleine twist in te maken in pittigheid zodat de kinderen er ook van mee konden smullen en besloot er andere bijgerechten bij te serveren. Het was een succes, dus zeker voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten
– 500 gram kippendijreepjes
– 200 gram tomatenblokjes uit blik
– 150 gram pindakaas met grote stukjes
– 150 ml kippenbouillon
– 3 el zonnebloemolie
– 2 rode uien
– 3 tenen knoflook
– 2 laurierblaadjes
– 1 tl gemberpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– zout en peper naar smaak
– chilivlokken naar smaak

Bereidingswijze
1. Pel de rode uien en snij deze in dunne ringen en rasp de knoflook
2. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan, fruit de uienringen en een snufje zout totdat de uienringen zacht worden. Voeg hier vervolgens de knoflook, gember en laurierblaadjes aan toe en bak dit een paar minuten mee op middelhoog vuur
3. Zet het vuur iets lager, meng het paprikapoeder door het mengsel en voeg de kipreepjes toe voor ongeveer vijf minuten totdat de kip wit wordt
4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, pindakaas, bouillon en wat zout en peper naar smaak toe en breng dit aan de kook voor ongeveer 20-25 minuten totdat de saus dikker wordt
5. Heeft de saus de gewenste dikte? Haal dan de laurierblaadjes eruit, haal eventueel met een vork wat kip uit elkaar voor een subtiel pulled chicken textuur en smullen maar!

Ik serveerde deze Ghanese kipstoof met udon noodles, knapperige paprika- en komkommerreepjes en een crème fraîche dip (met citroensap, knoflookrasp, zout en peper erdoor), wat kroepoek erbij en chilivlokken over de borden voor Paul en mij. Het is echt niet moeilijk om te maken, geeft een heerlijk verwarmend gerecht en maakt zo een fijn bordje comfort food.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 oktober 2021 at 09:13

  Dat ziet er heerlijk uit.
  Ik ken Ghanese gerechten……
  Mooie cover van het boek.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.