Mama & Kind

Kids tip | GOT BAG rugzak van oceaanplastic

12 oktober 2021

GOT BAG kids collectie (duurzame kinderrugzak)
Duurzaam modelabel GOT BAG lanceerde onlangs een kindercollectie met rugzakken gemaakt van oceaanplastic. Iedere rugzak wordt gemaakt van 1,2 kilo plastic uit de oceaan. Hoe tof is dat? En prachtig ook om met zo’n mooi rugzakje een belangrijke boodschap te kunnen delen aan onze kinderen.. Ik vertel je er graag meer over én mag ook 2x zo’n mooie GOT BAG kids rugzak weggeven. Good luck!

GOT BAG kids collectie (duurzame kinderrugzak)

Over GOT BAG

Ken jij dit toffe duurzame merk al? Oprichter Benjamin Mandos kwam tijdens zeiltochten en vakanties in Zuidoost-Azië steeds meer plastic in het water tegen en hij maakte zich zorgen over de bedreiging die dit oplevert voor de mariene habitat. Hij besloot actie te ondernemen en samen te gaan werken met vissers in Indonesië die oceaanplastic als bijvangst voor zijn bedrijf verzamelen. Zo maakt hij een impact door een deel van de 12 miljoen ton plastic die jaarlijks in zee belandt om te zetten in een mooi product met een missie.

Het motto van GOT BAG is “create an impact”, iets dat niet alleen staat voor duurzame productie en fair trade, maar ook om wereldwijd mensen bewust te maken van de mogelijkheden van hergebruik. De nieuwe kindercollectie helpt om kinderen al op jonge leeftijd hier meer over te kunnen leren én zorgt voor een schonere oceaan voor de volgende generatie. De collectie wordt op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd en om de footprint zo laag mogelijk te houden, worden de producten hoofdzakelijk per trein en schip naar Europa vervoerd.

GOT BAG kids collectie (duurzame kinderrugzak)

GOT BAG kindercollectie

De nieuwe kids collectie bestaat uit een mini-versie van de bekende daypacks en bijbehorende shirtjes en sweaters met illustratieve patches, prints en opdrukken als ‘Ocean lover’ en ‘Let’s create an impact’. De Daypack-Mini is verkrijgbaar in uni kleuren en meerkleurige varianten en daarnaast is er een meerkleurige rugzak met vrolijke patches die het verhaal van de oceaan en GOT BAG’s missie illustreren. Later dit jaar komt er ook nog een Rolltop-minivariant op de markt.

Voor iedere Daypack-mini rugzak wordt 1,2 kilo plastic uit de oceaan gerecycled. Dit wordt vervolgens verwerkt tot een hoogwaardig garen waarmee de stof voor de tassen word gemaakt. De rugtas wordt vervolgens voorzien van een PFC-vrije waterafstotende coating waardoor deze tegen een stootje kan, met een doekje schoongepoetst kan worden en daardoor lang mee gaat.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Daypack-Mini is verkrijgbaar voor €39,00 en de variant met patches kost €49,00. De T-shirts uit deze collectie kosten €29,00 en de truitjes €44,00 per stuk.

–> Klik hier voor de website van GOT BAG om het complete assortiment te bekijken.

GOT BAG kids collectie (duurzame kinderrugzak)

Winactie | 2x GOT BAG kinder rugzak

Deze GOT BAG kinderrugzakken hebben niet alleen een heel erg mooi verhaal, ze zien er ook nog eens heel erg leuk uit én er is goed nagedacht over het design. Zo hebben de rugzakken een ruime ingang door de grote opening met rits aan de bovenkant, ze hebben verstelbare gewatteerde schouderbanden mét een handige dwarsband zodat de tas niet van de schoudertjes afglijdt, ze hebben een handige vakindeling én een elastische ruimte voor een waterflesje die daardoor niet om kan vallen in de rugzak.

Ik vind het echt prachtige rugzakjes waarvan ik zeker weet dat de meiden er hier veel plezier van gaan hebben. Niet alleen om mee te nemen naar de opvang voor Cate, maar ook perfect voor de eerste jaartjes school straks en een perfect formaat voor dagjes uit waarin ze zelf een flesje drinken, fruit en wat lekkers mee kunnen nemen. Of als speelgoedrugzakje om mee te nemen bij een logeerpartijtje bijvoorbeeld :) Op de foto’s zie je de meerkleurige variant in Driftwood Multi en de variant met de patches.

Ik vind het dan ook heel erg tof dat ik mijn enthousiasme mag delen door 2x een GOT BAG kinderrugzak in een kleur naar keuze weg te mogen geven.

Meedoen is eenvoudig:
1. Ga naar de website van GOT BAG en bekijk welke kleur jou het meest aanspreekt (ga je voor een uni kleur, een meerkleurige variant of die met de patches)
2. Laat in een reactie onder dit artikel jouw voorkeur achter.

Good luck!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 17 oktober 2021, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 23 oktober 2021 at 15:33

    Heel mooi en super betaalbaar ook!

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 17 oktober 2021 at 20:44

    Leuk, mooi en handig! De SOFT SHELL MULTI is mijn favoriet!

  • Avatar van Mark N.
    Reply Mark N. 17 oktober 2021 at 07:58

    Uni kleur Reef is super tof voor onze zoon, die bijna naar school gaat. Dat kan niet zonder rugtas, dus dan maar meteen verantwoord maar ook zeker super stoer 💪

  • Avatar van Maryse Hocks
    Reply Maryse Hocks 16 oktober 2021 at 22:22

    Ik vind de ocean plastic met de patches erg leuk. Met zo’n gave rugzak gaat ons zoontje Lucas graag naar school.

  • Avatar van Marianne
    Reply Marianne 16 oktober 2021 at 20:03

    Ik vind de driftwood multi echt prachtig!

  • Avatar van vessen
    Reply vessen 16 oktober 2021 at 17:24

    Wij gaan voor de effen grijs/groene

  • Avatar van Moniek Slootweg
    Reply Moniek Slootweg 16 oktober 2021 at 12:29

    Ocean Driftwood. Enne… is het heel erg als ik ‘m zelf wil gaan gebruiken?

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 15 oktober 2021 at 21:24

    Wat een mooi verhaal!! Mooi om mijn kleinkinderen hier al op jonge leeftijd van bewust te maken! Ik loot graag mee voor mijn oudste kleindochtertje Djailyn voor de kleur Driftwood Multi! Een schonere oceaan voor de volgende generatie! Actie openbaar Gedeeld op fb en Liked en duimen!

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 15 oktober 2021 at 17:36

    Wat is de kleur Reef mooi zeg! Die kan mijn zoon dan mooi meenemen naar zijn nieuwe school na onze verhuizing!!

  • Avatar van Danielle
    Reply Danielle 14 oktober 2021 at 15:01

    Wat een leuke tassen,ik ga voor uni reef!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 oktober 2021 at 14:24

    Zo mooi is de Driftwood Multi en heel erg handig om precies alles erin te kunnen doen wat ik meeneem voor een dagje weg en om aan het hulpmiddel te hangen ;-)

    Xoxo

  • Avatar van Wilma van
    Reply Wilma van 't Hof 14 oktober 2021 at 00:37

    Zelf zou ik kiezen voor een uni kleur. Maar voor mijn achterneefjes ga ik toch gelijk voor de REEF MULTI. Leuk met al die patches. Een rugtas mag lekker opvallen. En zekers te weten komen ze met de juiste tas weer thuis. Zullen zich niet vergissen.

  • Avatar van Margriet
    Reply Margriet 13 oktober 2021 at 21:09

    De rugzak met de patches is erg leuk!!

  • Avatar van Lynn
    Reply Lynn 13 oktober 2021 at 18:01

    De blauwe ocean plastic zou ik graag willen winnen

  • Avatar van Cindy
    Reply Cindy 13 oktober 2021 at 17:06

    Leuke actie, wij doen mee voor de Ocean plastic/blue waters

  • Avatar van sunny
    Reply sunny 13 oktober 2021 at 16:09

    De Drifthout Multi voor onze kleindochter ! Supergaaf….

  • Avatar van Gerrie
    Reply Gerrie 13 oktober 2021 at 15:34

    hier word de leger groen aangewezen

  • Avatar van Bea
    Reply Bea 13 oktober 2021 at 15:24

    Ocean plastic/blue waters Voor mijn eerste kleinzoon

  • Avatar van L tromp
    Reply L tromp 13 oktober 2021 at 15:22

    Unikleur roze wat zou onze dame hier geweldig blij mee zijn helemaal haar kleur 🥰🥰

  • Avatar van Carina Peters
    Reply Carina Peters 13 oktober 2021 at 12:23

    Ik vind deze tassen zo leuk en stiekem ook schattig. Wat vooral ook fijn is dat het een duurzaam merk is, dus een mooie tas met de goede gedachtes. Mijn zoontje zou de day pack mini in Reef kleur erg mooi vinden.

  • Avatar van Stefanie
    Reply Stefanie 13 oktober 2021 at 11:05

    Wat een fantastisch mooie tassen, en de boodschap er achter al helemaal. De uni-kleur blue waters zou zo leuk zijn voor mijn zoontje van bijna 3. En een paar jaar later ook voor mijn dochtertje van net 1. Ik ga heel hard duimen!

  • Avatar van Yvonne W.
    Reply Yvonne W. 13 oktober 2021 at 10:52

    Wat een mooie en milieubewuste tassen! Jong geleerd, is oud gedaan… daarom zou ik mijn jongste graag met Uni kleur REEF naar school laten gaan! 💚

  • Avatar van Willem de Wal
    Reply Willem de Wal 13 oktober 2021 at 09:47

    Doe graag mee voor mijn buurmeisjes, ze zit nu in groep 3 van de lagere school en vertelde mij vol trots dat ze nu klezen leert en dat rekenen haar favoriete vak is. Ik zou haar graag willen verrassen met de patches rugzak. Kan ze die mooi showen op het schoolplein.

  • Avatar van iliveformydreams.com
    Reply iliveformydreams.com 13 oktober 2021 at 09:44

    Leuk! Ik doe graag mee voor de ocean plastic/blue waters. Super tof voor mijn zoontje :-)

  • Avatar van Marja Legius
    Reply Marja Legius 13 oktober 2021 at 09:03

    Het exemplaar met de patches is prachtig voor mijn kleindochtertje dat bijna naar de peuterspeelzaal mag. Ze is dol op oceaandiertjes

  • Avatar van Lianne
    Reply Lianne 13 oktober 2021 at 06:30

    Wauw!! Duurzaam en té gek, super combi!! Wij doen graag mee voor de Daypack mini badge voor onze Youp. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen ze bewust te maken van het milieu!🍀🤞🏼

  • Avatar van Hoilam
    Reply Hoilam 12 oktober 2021 at 22:20

    Wmmooie rugzakken. We love green! Wij doen graag mee voor unikleur Reef!

  • Avatar van Danique
    Reply Danique 12 oktober 2021 at 22:12

    Wat een prachtige rugzakken en een super tof merk! Mijn ‘oceanlover’ heeft speelgoed en kleding van gerecycled plastic, maar nog geen tas van dit materiaal, dus wij gaan voor de patches variant. Wat zal hij stralen op het schoolplein met deze coole Got Bag rugtas.

  • Avatar van Carolien
    Reply Carolien 12 oktober 2021 at 21:49

    Wat een gave rugzak! Ik doe mee voor unikleur Reef!

  • Avatar van Judith
    Reply Judith 12 oktober 2021 at 21:44

    Oh wat een schitterende tassen! De uni-kleur blue waters zou perfect zijn voor mijn stoere kleuter

  • Avatar van Linda
    Reply Linda 12 oktober 2021 at 21:37

    Wauw!! Graag de Unikleur roze!! Voor mn dochter Sannah, zal een super verjaardag cadeau zijn!!

  • Avatar van Stefanie
    Reply Stefanie 12 oktober 2021 at 21:32

    Ik zou voor een uni kiezen in roze, ;) maar mijn nichtje zal fan zijn van de tas met patches. 🤣
    Mooi!!

  • Avatar van Lies
    Reply Lies 12 oktober 2021 at 21:31

    Hoe schattig zijn deze tassen!! Ik vind de tas in groen (1 kleur) geloof ik het mooiste en meest klassiek.

  • Avatar van lieve de jong
    Reply lieve de jong 12 oktober 2021 at 21:28

    Super leuke actie! En echt hele schattige tassen. Die met de patches vinden ik en mijn dochter wel het aller leukste! <3 Wij gaan duimen!

  • Avatar van elisabeth maria martina mols
    Reply elisabeth maria martina mols 12 oktober 2021 at 21:20

    https://eu.got-bag.com/products/daypack-mini-patch#REEF%20MULTI

  • Avatar van Didi
    Reply Didi 12 oktober 2021 at 21:17

    Wat zijn deze leuk! We zijn hard aan een nieuwe school- gym- sporttas toe en de Reef multi met patches zou mijn dochter heel leuk vinden.

  • Avatar van Mariëtte van Nes
    Reply Mariëtte van Nes 12 oktober 2021 at 20:51

    Oh wat een mooi duurzaam merk. Jelle gaat over een half jaar naar school en dan zal deze goed van pas komen. Favoriet is de uni-kleur blue waters.
    Ik zie hem al lopen met deze eye-catcher. Duimen maar!

  • Avatar van Jamey
    Reply Jamey 12 oktober 2021 at 20:51

    Oh de Driftwood multi is écht te leuk voor Noé. Vanaf half november mag ze 2 dagen meedraaien op de basisschool. Man, ik kijk er naar uit. Maar vind het ook wel heeeel spannend. Dit zou zo leuk zijn voor haar!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.