Beauty

Huidverzorging bij kanker | IK Skin Perfection (Silky Organic Recover Box)

27 oktober 2021

IK Skin Perfection Silky Organic Recover Box (huidverzorging bij kanker)
Het is in oktober altijd de maand waarin extra aandacht uitgaat naar kanker en dan specifiek borstkanker. Helaas heeft kanker en de behandeling ervan met chemo, bestraling en/of intensieve medicatie ook zijn uitwerking op de huid. Misschien niet het eerste waar je aan denkt als je ernstig ziek bent, maar het belang ervan mag ook zeker niet worden onderschat. Ik vind het dan ook heel erg mooi dat er skincare-merken zijn die hier bij stilstaan. Zoals IK Skin Perfection met de Medikal collectie en de Silky Organic Recover box met producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de meest kwetsbare en (over)gevoelige huid.

IK Skin Perfection Silky Organic Recover Box (huidverzorging bij kanker)

IK Skin Perfection

IK Skin Perfection is een cosmeceutical merk met huidverzorgingsproducten die in harmonie met de natuur ontwikkeld zijn. De producten zijn mild geformuleerd waardoor ze voor zelfs de (extreem) gevoelige huid geschikt zijn, maar alsnog zeer effectief werken bij iedere huidwens en in te zetten zijn bij verschillende huidproblemen.

Goed om te weten: IK Skin Perfection is een ‘NO label’ met 100% natuurlijke actieve werkstoffen (groene cosmeceuticals) en bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen. De producten zijn dierproefvrij en komen in duurzame (airless) verpakkingen. Daarnaast werken ze samen met diverse sociale werkplaatsen in Nederland om de onafhankelijkheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren.

IK Skin Perfection Silky Organic Recover Box (huidverzorging bij kanker)

IK Skin Perfection | Silky Organic Recover Box

Tijdens en na het ondergaan van chemo, bestraling en/of bij het gebruik van intensieve medicatie ervaart de huid ook de neveneffecten van het behandeltraject. De Medikal producten van IK Skin Perfection herstellen de pH-waarde van de huid, brengen de huidflora weer in balans, voorkomen uitdroging, irritatie en geven slechte bacteriën geen kans. De producten zijn zó puur dat ze geschikt zijn voor huidzorg bij (hormoongevoelige) kanker en ze zullen ervoor zorgen dat je huid kalmeert en wordt beschermd, daarnaast zijn ze veilig te gebruiken, bevatten ze geen ingrediënten die op straling of medicatie reageren en bevatten geen huidbelastende of hormoonontregelende stoffen.

De box bevat vier producten, waarvan drie in een ruime samplesize zodat je deze uitgebreid kan proberen voordat je fullsize producten aanschaft. De producten maken een perfecte set voor een volledige routine:

SILKY+ is een milde crèmereiniger voor dagelijks gebruik (50ml)
RECOVER+ is een kalmerende huidherstellende 24H crème (15ml)
DE-ITCHY+ is een huidherstellende en beschermende huidolie (15ml)
LIP+ is een milde en verzorgende lippenbalsem (fullsize/2,2g).

Deze set is te koop voor €39,95, maar op dit moment in de aanbieding voor €29,95.

–> Klik hier voor meer informatie over de IK Skin Perfection Medikal producten.

Ik zal binnenkort, in samenwerking met een gespecialiseerd huidtherapeut, een uitgebreid artikel schrijven over specifieke huidverzorging bij kanker inclusief tips. Mocht je alvast vragen hebben omtrent dit thema, dan zie ik ze graag tegemoet zodat we ze kunnen behandelen in het artikel.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 27 oktober 2021 at 20:30

  Mooi dat je hier aandacht aan besteedt! Heel belangrijk..

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 27 oktober 2021 at 10:31

  Dit zal veel mensen blij maken.
  Ikzelf krijg ook therapie maar heb gelukkig (afkloppen) geen last van mijn huid.
  Ik ga dit artikel onthouden voor het inloopershuis.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 27 oktober 2021 at 09:47

  Dit is een mooi gebaar.
  Er is hier goed over nagedacht.
  Fijn dat jij binnenkort een artikel gaat schrijven met tips…….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.