Huis & interieur

Home | Dit zijn dé interieurtrends voor 2022

19 oktober 2021

interieurtrends 2022 woontrends inspiratie
Zoals je weet ben ik een enorme interieurliefhebber en iedere keer rond deze tijd van het jaar ben ik weer heel benieuwd wat de trends voor het opvolgende jaar gaan worden. Natuurlijk zijn die vaak al veel eerder bekend, maar het is toch altijd afwachten hoe ze van showroom en designtafel worden vertaald naar de consumentenmarkt. Een leuk proces om te volgen. Ik deel heel graag de grootste interieurtrends voor 2022 met je!

‘Lees ook: Home | Welke vorm eettafel in je huis?

interieurtrends 2022 woontrends inspiratie

De grootste interieurtrends van 2022

De comeback van de hoekbank

Misschien wel de grootste trend is toch wel de comeback van de hoekbank, maar dan wel net even in een moderner jasje. Zo zien we heel erg verrassende organische en ronde vormen terugkomen in de hoekbank en banken die je zelf kan samenstellen uit losse elementen. Met deze laatste optie kan je bijvoorbeeld heel toffe wooneilanden maken met verschillende intiemere zithoekjes in één zithoek. En als je de boel weer eens om wil gooien, dan geven de losse elementen je de mogelijkheid er in een paar tellen een strakker geheel van te maken of zelfs twee losse banken als zithoek neer te zetten.

Leuk! Wist je dat ik bijvoorbeeld heel vaak de vraag heb gehad via social media of ik wist welke bank er in een specifieke aflevering van het RTL4 programma Kopen Zonder Kijken werd gebruikt? Het ging hier om de roze organische hoekbank met ronde vormen zoals op de foto hierboven; de eijerkamp Faith elementen-bank in de mooie kleur Miami Blush. (Die ik zelf trouwens ook in m’n hoofd blijf houden sindsdien. Wat is ‘ie tof! ♥)

interieurtrends 2022 woontrends inspiratie

Organische vormen en zachtheid

We gaan op veel meer manieren de zachtere, ronde en meer organische vormen terug zien in ons interieur. Qua stijl kan je heel duidelijk zien dat de Scandinavische invloeden de boventoon blijven voeren, maar dan minder strak zodat er meer zachtheid in het interieur terug te zien is. Zoals ronde vormen, (salon)tafels met afgeronde hoeken, vloerkleden in organische vormen en verschillende texturen die erom vragen geaaid te worden.

Het is opvallend hoe een periode die achter ons ligt zo’n invloed kan hebben op zelfs woontrends. De afgelopen anderhalf/twee jaar waren een flinke uitdaging voor veel mensen, waardoor we meer zachtheid en rust om ons heen willen. Ook in huis.

interieurtrends 2022 woontrends inspiratie

Een duurzaam interieur

Een trend die we vorig jaar al naar voren zagen komen, maar voor het nieuwe jaar een nog grotere pijler zal worden. Een duurzaam interieur waarbij eerlijke keuzes voor zowel mens als milieu worden gemaakt, het recyclen en upcyclen van meubels, kiezen voor kwaliteit zodat het langer meegaat en er familiestukken ontstaan die van generatie op generatie mee zullen gaan..

Een warm kleurenpalet

Dat we niet alleen meer zachtheid om ons heen willen zien we niet alleen terug in de interieurtrends van 2022 qua stoffen, texturen en vormen, maar ook in een ander kleurenpalet. Naast het vele zwart-wit-grijs en natuurlijke bruintinten komt er een mooi warm kleurenpalet naar boven van gebrand oranje en diepe bruintinten, gecombineerd met donker olijfgroen en diepblauw. Als een warme deken die je om je heen slaat.

interieurtrends 2022 woontrends inspiratie

Meer opvallende natuurlijke elementen

De liefde voor (veel) planten en natuurlijke elementen in ons interieur is een blijvertje. Maar hier gaan we in het nieuwe jaar ook meer opvallende elementen van terugzien in huis, zoals houten wandpanelen die je subtiel achter als hoofdbord van je bed of achter de televisie terug kan laten komen, maar je kan er ook voor kiezen er een hele wand mee te bekleden voor een warme uitstraling en je maakt er direct een eyecatcher van woonkamer mee.

interieurtrends 2022 woontrends inspiratie

Een blijvende werkplek

In de afgelopen anderhalf jaar zijn we veel meer hybride gaan werken, waarbij de thuiswerkplek is veranderd van geïmproviseerde werkhoek aan de keukentafel naar een blijvende werkplek. Niet alleen heel erg fijn voor de rest van het gezin als er niet iemand de hele tijd aan de eettafel zit te werken, maar vooral ook fijn voor degene die wellicht meer vanuit huis zal blíjven werken in de toekomst. Denk hierbij aan een gezonde werkplek, daar zal je lijf je dankbaar voor zijn en het zorgt ervoor dat werk en privé minder door elkaar heen lopen.

–> Welke van deze woon- en interieurtrends voor 2022 spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 19 oktober 2021 at 12:52

    Wat een prachtige teinten vooral het roze ;-)
    Ik hou van ruime hoekbanken….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.