Beauty

Foundation Friday | Max Factor Facefinity Airbrush Finish foundation

15 oktober 2021

Max Factor Facefinity Airbrush foundation review
Nee, deze Max Factor Facefinity foundation is geen compleet nieuwe speler op de markt maar heeft wél een heel erg fijne upgrade gekregen. Zo is deze foundation in de nieuwe formule vegan, is er een ‘airbrush finish’-technologie aan toegevoegd en kan je vanaf nu nog beter een kleurmatch vinden doordat er ondertonen aan de kleurcodes zijn toegevoegd. In dit artikel meer informatie plus uitgebreide review over deze vernieuwde foundation!

‘Lees ook: Make-up | Foundation tips voor de donkere huid.’

Max Factor Facefinity Airbrush foundation review Max Factor Facefinity Airbrush foundation review

Max Factor Facefinity Airbrush Finish foundation review

De belofte

De Max Factor Facefinity is sinds de introductie heel wat jaren geleden als product in de markt gezet met een 3-in-1 formule die werkt als primer, foundation en concealer in één. Maar technologieën, wensen en trends veranderen en zo was het tijd voor een aanpassing van deze bestseller. Misschien wel het mooiste? De vernieuwde variant is een vegan product geworden. Yay! Daarnaast voelt hij door de Flexi-hold Technology heel comfortabel aan op de huid en zorgen de micro-correctors erin voor een soft-focus effect met een airbrush-finish. Ook nieuw: de kleurcodes zijn geoptimaliseerd en ingedeeld op ondertoon van de huid door middel van de toevoeging W (warm), C (cool) en N (neutral). Good to know: de foundation bevat een SPF20 als bescherming tegen de schadelijke effecten van de UV-stralen van zon.

Prijs en verkrijgbaarheid

De vernieuwde Max Factor Facefinity Airbrush Finish foundation is verkrijgbaar in 16 kleuren voor €17,99/30ml bij de bekende verkooppunten. Let op: vanwege de vernieuwing van deze foundation kan het zijn dat hij je al snel de ‘oude’ variant aanschaft. Zo spotte ik de nieuwe flesjes online nog enkel bij Etos. Even goed kijken naar de ‘airbrush finish’ en ‘vegan’ toevoegingen op het flesje dus als je hem aan wil schaffen.

Max Factor Facefinity Airbrush foundation review Max Factor Facefinity Airbrush foundation review

Review

Deze foundation komt in een bekende look voor Max Factor; een transparant glazen flesje gecombineerd met zwart en goud. Heel klassiek en ik heb er wel een zwak voor persoonlijk :) Handig is dat deze foundation met een pompje komt, waardoor je heel hygiënisch kan doseren en niet snel teveel product pakt. Zo heb ik persoonlijk gemerkt dat één pompje voldoende is voor een mooi medium-dekkend resultaat en dat je met twee pompjes toch echt al een zo goed als full coverage resultaat kan bereiken. Fijn om een beetje mee te kunnen spelen!

Wel is dit echt een typische longlastig foundation. Dit heeft als pluspunt dat hij na het aanbrengen redelijk snel opdroogt en echt als een huis blijft zitten gedurende de dag. Het nadeel hiervan is dat de foundation wel wat ‘droog’ is zonder echt skincare-like ingrediënten en mede daardoor een redelijk matte finish heeft. Heb je dus een wat drogere huid en/of hou je van een glow, dan moet je zorgen dat je een hydraterende primer onder de foundation gebruikt en eventueel erna nog wat glans toevoegt met een afzonderlijke highlighter. Zonder hydraterende primer kan deze foundation bij een droge huid wel eventuele velletjes wat accentueren, iets om rekening mee te houden. Wat dat betreft gaat het 3-in-1 effect (primer, foundation en concealer) voor echt drogere huidjes dus niet helemaal op..

Max Factor Facefinity Airbrush foundation review

Ik draag zelf deze Max Factor Facefinity Airbrush foundation in de kleur C40 Light Ivory en dat is een heel erg goede kleurmatch voor mij; niet te donker of te licht én mooi koel tot neutraal qua ondertoon. Zoals je ziet heeft deze foundation zeker een medium dekking en je zou hem op eventueel op kunnen bouwen tot volledig dekkend. Een losse concealer is hierdoor zeker niet meer nodig.

Overall vind ik dit een foundation met een heel goede prijs/kwaliteitverhouding en is het wat mij betreft vooral een aanrader als je op zoek bent naar een foundation met een hogere dekking, die je huid er net even wat gladder uit laat zien en met een longlasting finish. Want daarmee scoort deze vernieuwde foundation zeker goed: hij blijft tot in de avond mooi op z’n plek, waardoor je de hele dag geen omkijken naar je make-up hebt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van linda.achterberg@ziggo.nl
  Reply linda.achterberg@ziggo.nl 15 oktober 2021 at 21:17

  Wow deze ziet er ergg mooi uit!! Ik zou hem ook zo kopen na deze blog!

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 15 oktober 2021 at 09:17

  Deze staat je ook weer goed! En klinkt ook goed.
  Ik wissel nogal eens van foundation. Vaak vind ik de kleuren naderhand oxideren. Of te duur.
  Ik ben op dit moment heel nieuwsgierig naar de Douglas, eigen merk, CC Cream. Het zou een dupe van de IT cosmetics zijn.
  Misschien dat jij deze eens wilt bekijken?

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 15 oktober 2021 at 07:19

  Deze ken ik niet.
  Het ziet er zo goed en zeer dekkend uit ;-)
  Ik zou dit zeker kopen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.