Beauty

Skincare | Mijn huidige avond routine

21 oktober 2021

skincare routine avond huidverzorging
Na het artikel over mijn skincare routine in de ochtend, is dit artikel over mijn huidige avond routine natuurlijk een logisch vervolg. Om in de wirwar van alle producten die er bestaan te laten zien dat een goede huidverzorging echt niet heel veel producten hoeft te bevatten en ook niet veel tijd hoeft te kosten. Puur ter inspiratie én zodat ik gelijk een aantal fijne producten als tips kan delen. Let’s go!

‘Lees ook: Beauty | Dit zijn dé 5 skincare musthaves voor een mooie huid.’

skincare routine avond huidverzorging
skincare routine avond huidverzorging

Skincare | Mijn avondroutine (oktober 2021)

Reinigen en exfoliëren

Waar ik in de ochtend snel klaar wil en kan zijn met het reinigen van mijn huid, vind ik het belangrijk om hier in de avond echt even goed de tijd voor te nemen. Ik heb dan namelijk – de meeste dagen van de week – de hele dag door make-up gedragen, ben buiten geweest tussen de luchtvervuiling, heb SPF op mijn gezicht gehad.. dat wil ik er goed vanaf hebben!

Mijn voorkeur voor een goede reiniging waarmee je dit alles in één handeling van je gezicht haalt zonder dat je huid droog of trekkerig achterblijft: een oliereiniger. Deze keer heb ik de Paula’s Choice Omega+ Complex Cleansing Balm in gebruik en dat is een oliereiniger in balsemvorm. Zodra je de balsem op je vingers opwarmt smelt deze over naar een olie waar je je gezicht heel fijn mee kan insmeren en je kan er ook je oogmake-up mee verwijderen. Zachtjes inmasseren, tot dertig tellen en afspoelen maar. Een schoon gezichtje in een minuut zonder droog of trekkerig gevoel, want er zitten lekker veel oliën in die juist bijdragen aan een zacht en gevoed huidje.

Mocht ik nou eens een dagje geen make-up hebben gedragen (of die heel incidentele keer dat ik te laat naar bed ga en echt geen puf meer heb in een hele skincare routine..) dan gebruik ik in ieder geval altijd een snelle reiniging met een reinigingsdoekje. Deze Naïf cleansing wipes zijn lekker zacht en reinigen en verfrissen de huid, maar het mooiste: ze zijn volledig plasticvrij, vegan, bevatten geen alcohol of parfum en zijn biologisch afbreekbaar.

In de avond gebruik ik een AHA exfoliant en op dit moment is dat de Junglück AHA peeling waar ik in dit artikel al meer over schreef. Deze milde peeling bevat een mix van 5,1% AHA en 0,8% BHA en er zit onder andere glycerine, glycolzuur, arginine, melkzuur, appelzuur en salicylzuur in. Een AHA (alpha hydroxy acid) werkt óp het huidoppervlak en werkt tegen zonschade, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en droogteplekjes. Je brengt hem na de reiniging aan met een watje of een paar druppels op je vingertoppen en hoeft hem verder niet af te spoelen waardoor je snel door kan met de volgende stap.

skincare routine avond huidverzorging

Treatments

Na het reinigen wissel ik in de avond de volgende twee treatments af met elkaar, dus de ene avond het ene product en de andere avond de andere:
Paula’s Choice Discoloration Repair Serum die naast huidveroudering aanpakken erop gericht is om pigmentvlekjes en verkleuringen aan te pakken voor een meer egale huid
Paula’s Choice 0.3% Retinol + 2% Bakuchiol treatment die erop gericht is om onder andere fijne lijntjes en rimpeltjes te verzachten, de huid steviger te maken, helpt de huid egaler en zachter te maken en ook pigmentvlekjes vermindert.

skincare routine avond huidverzorging

Voeding voor de huid

En als laatste stap wissel ik voor mijn huid af tussen een wat vollere crème of een huidolie. De huidolie is vaak meer een weekenddingetje of wanneer ik merk dat mijn huid echt even een boost aan extra voeding en vetten kan gebruiken. Deze twee producten heb ik hier op dit moment voor in mijn routine:
IT Cosmetics Confidence in a Cream. Jep, ik ben eens van m’n geloof gevallen ;) met een product in een potje. Maar ik kreeg hem toegestuurd om uit te proberen en was er toch wel nieuwsgierig naar. Nog steeds heel jammer dat dit in een potje zit (zuurstof, stofdeeltjes en vuiltjes kunnen de formule al snel minder stabiel en daardoor minder effectief maken) maar hij is toch wel heel erg fijn! Het is een wat rijkere zo’n beetje alles-in-één anti-age crème vol hydraterende, voedende, beschermende ingrediënten waar ook nog eens onder andere hyaluronzuur, niacinamide, collageen, peptiden, retinolextract en vitamine C in zit.
Squalan GOLD facial serum. Ik schreef hier in mei al eens een uitgebreide review over en ben nog steeds fan. Je hebt er per keer maar een paar druppels voor nodig en maakt de huid zó lekker zacht, soepel en gevoed.. Droogtelijntjes, velletjes, een jeukerig of ‘strakker’ huidgevoel is als sneeuw voor de zon verdwenen na het aanbrengen en de volgende ochtend wordt je wakker met een zachte, soepele huid met een rozige glow. Love it!

Een heleboel informatie bij de producten, maar zoals je ziet bestaat mijn avondroutine uit een stappenplan van slechts vier producten per keer. Met hier en daar dus een afwisseling per avond, maar wederom een routine van slechts een paar minuten waarin toch alles zit wat mijn huid nodig heeft en om ook aan de age-well situatie te werken ;)

Let wel: de tips en producten die ik deel zijn natuurlijk wel geschikt voor mijn persoonlijke huidtype en huidwensen (35+, drogere huid, pigmentvlekjes) maar als je specifieke skincare vragen hebt dan mag je me altijd een mailtje sturen voor advies of je vraag onder dit artikel stellen. Dan denk ik graag met je mee!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 21 oktober 2021 at 18:43

  Ik ben 2 weken geleden begonnen met het CeraVe skin renewing retinol serum en deze bevalt heel goed.
  Met een multi serum bedoel ik 1 serum met een mix van verschillende ingrediënten die goed zijn voor de huid. Een soort multi vitamine maar dan niet om in te nemen maar om op je huid aan te brengen.

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 21 oktober 2021 at 12:33

  Leuk om jou routine te lezen en te zien. Lekker kort en mooie produkten.
  Ik ben, voorzichtig, begonnen met retinol en heb ook een vit C op het oog.
  Ik zoek nog een goed multiserum om deze af te sluiten. Misschien heb jij nog tips of wil je er een artikel over schrijven?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 oktober 2021 at 15:59

   Leuk dat je er ook zo mee bezig bent! Hoe bevalt retinol tot nu toe voor je? Wat bedoel je precies met een multiserum? Dan denk/kijk ik graag mee hierover :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 oktober 2021 at 07:19

  Goed artikel.
  Dat ziet er allemaal erg fijn uit.
  Ik dacht dat een plens koud water op het gezicht goed was…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.