Beauty

Skincare | Mijn huidige ochtend routine

13 oktober 2021

skincare routine ochtend (oktober 2021)
Afgelopen week schreef ik een artikel over 5 skincare producten voor een mooie huid en wat deze specifieke producten en ingrediënten nou écht voor je huid doen. Dit artikel werd enorm goed gelezen! Leuk om te merken dat er veel mede #skincarejunkies onder ons zijn :) Omdat het alsnog lastig kan zijn om te bedenken hoe je deze producten toepast in je skincare routine, deel ik in dit artikel mijn huidige ochtend routine met je. Puur ter inspiratie én gelijk een aantal producten die ik kan aanraden. Let’s go!

skincare routine ochtend (oktober 2021)

Skincare | Mijn ochtendroutine (oktober 2021)

Ik ben moeder van twee jonge kinderen en dat betekent dat de ochtenden in ieder geval vijf dagen per week behoorlijk hectisch zijn. Andere moeders herkennen het vast wel; jezelf enigszins toonbaar maken, de kids (helpen met en/of aanmoedigen om) aan te kleden, zorgen dat iedereen een ontbijtje binnen krijgt, dat de schooltassen gevuld zijn met lunch, drinken en fruit en de kinderen op tijd op school of de opvang afzetten.. En ach, ook als je dat niet hebt wil je misschien in de ochtend gewoon lekker snel klaar zijn met je routine, maar dan wél zodat je je huid alles geeft voor een goede start van de dag.

Zoals je tussen de regels door kan lezen, wil ik vooral in de ochtend lekker vlot klaar zijn met mijn skincare routine. Deze bestaat dus ook het liefst uit zo min mogelijk stappen! Op dit moment gebruik ik de volgende producten:

skincare routine ochtend (oktober 2021)

Reinigen en exfoliëren

Omdat ik in de avond mijn huid heel erg goed reinig, merk ik dat ik in de ochtend af kan met een watje met wat lotion. Mijn voorkeur heeft een micellaire lotion en dan in ieder geval een zo mild mogelijke variant. Een beetje op een watje, over mijn gezicht en hals halen: klaar. Op dit moment gebruik ik de Etos cleansing tonic. Dit is een hypoallergene lotion en zo mild – maar effectief – dat ik hem voor ieder huidtype aan kan raden. Echter is deze volgens mij uit het assortiment gehaald.. Jammer! Een andere aanrader, zeker voor drogere huidjes, is de L’Oréal Micellaire lotion met olie.

Ik gebruik in de ochtend een BHA peeling in een lagere concentratie en op dit moment bevalt de Junglück BHA peeling me heel erg goed. Dit is een vegan skincare merk waar ik een tijdje geleden uitgebreid over schreef in dit artikel. Deze milde salicylzuurpeeling heeft een BHA-concentratie van 2% en er zit onder andere aloë vera, glycerine, arginine, salicylzuur en melkzuur in. Je brengt een paar druppels aan, wacht tot je huid droog aanvoelt en kan dan verder met de volgende stap in je routine.

skincare routine ochtend (oktober 2021)

Vitamine C en SPF

Als Vitamine C product gebruik ik er eentje van The Ordinary, niet schrikken van de naam: The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F.  Dit is een zeer hoge concentratie vitamine C in een stabiele olie-achtige formule waar mijn droge huid heel erg goed op reageert. Het geeft echt een mooie glow, boost je huid met vitamine C en de antioxidanten hebben ook nog eens een positief en versterkend effect op de SPF die je erna aanbrengt. Voor mij dé reden om een vitamine C product in de ochtend te gebruiken.

Ik smeer echt iedere dag, ook in de herfst en winter, heel trouw met een dagcrème met minimaal SPF30. Voor een samenwerking eind vorig jaar maakte ik kennis met de NIVEA CELLULAR LUMINOUS630 Anti-Spot Dagcrème SPF50 en ik heb die inmiddels al meerdere keren zelf opnieuw aangeschaft. Een SPF die niét voor traanogen zorgt, géén witte waas achter laat en het ook nog eens goed doet onder make-up is namelijk niet snel te vinden. Oja, er zit ook nog een booster in verwerkt die pigmentvlekjes aanpakt. Win-win en echt oprecht een aanrader dus!

Jep, dat zie je goed: mijn ochtend skincare routine bestaat dus uit slechts vier producten en het duurt hooguit een minuutje of vijf om dit iedere ochtend aan te brengen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 13 oktober 2021 at 15:30

  Ik gebruik momenteel een toner van dore rooibos cosmetics en die is superfijn. Het zijn natuurlijke producten die ze gebruiken waaronder dus rooibos.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 oktober 2021 at 10:00

   Dankjewel voor het delen van je tip!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 oktober 2021 at 07:21

  Oh echt zo weinig tijd heb je hiervoor nodig ;-)
  Fijne tips.
  Dit kende ik allemaal niet….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 oktober 2021 at 10:00

   Altijd leuk om weer eens andere merken of producten te leren kennen, toch? :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.