Beauty

Mijn favoriete parfums van dit moment (+ leuke tip)

14 november 2021

favoriete parfums + Parfumado kortingscode
Een nieuw seizoen betekent voor mij een verandering in voorkeur van parfums. Nu de herfst begonnen is en de temperaturen dalen heb ik bijvoorbeeld een duidelijke voorkeur voor de warmere en meer intense geuren die me dat cocoongevoel weten te geven. In samenwerking met Parfumado deel ik mijn favoriete parfums van dit moment met je, welke parfums er nog op mijn wishlist staan, een heel handige tip waardoor je op een voordelige manier luxe parfums kan uitproberen én heb ik ook nog een heel fijne verrassing. Of eigenlijk twee!

Mijn favoriete parfums van dit moment

Ik ben een enorme parfumliefhebber en heb door de jaren heen een behoorlijke verzameling samengesteld. Maar hoe mooi de flacons ook zijn, ze zien maar weinig daglicht en worden in het donker bewaard omdat geuren op die manier het beste van kwaliteit blijven. Een mooi parfum kan namelijk een kostbare uitgave zijn en daar wil je wel tot aan de laatste druppel die heerlijke geurbeleving van mee kunnen maken natuurlijk.

Ik vind het dan ook heerlijk om ééns in de zoveel tijd mijn dagelijkse parfums om te ruilen, zodat alleen mijn favorieten die bij dit seizoen passen naar de badkamer te halen. Snuffelen, een geur opnieuw beleven, de herinneringen die bij bepaalde parfums horen opnieuw beleven.. Love it!

Bij de laatste parfumwissel een paar weken geleden kwamen er weer duidelijk een paar bekende parfums uit de kast die ik op dit moment vaak draag:

Tom Ford Black Orchid, een bloemige geur maar dan intens, warm en kruidig
Escentric Molecules molecule 01, een unieke warme geur, skinlike en perfect om een ander parfum een warme touch mee te geven
Narciso Rodriguez Poudrée, een bloemige geur met veel musk en een warme basis
Tom Ford eau de soleil blanc, een zwoele nazomer in een flesje
Gucci Bloom, een witte bloemengeur waarin jasmijn de boventoon heeft (love jasmijn en de combinatie van Gucci Bloom + Molecule 01 is echt té lekker ♥)

favoriete parfums + Parfumado kortingscode favoriete parfums + Parfumado kortingscode favoriete parfums + Parfumado kortingscode

Parfumado | Slimme tip voor het uitproberen van nieuwe parfums

Een nieuw parfum uitproberen is best lastig, omdat een geur op iedere huid anders ontwikkelt en heel anders naar voren kan komen. Je kan er dus niet zomaar vanuit gaan dat een parfum die je bij een vriendin ruikt hetzelfde bij jou zal gaan ruiken. Helaas kan je niet van iedere geur een sample meekrijgen uit de parfumerie en een fullsize flacon kopen kan flink kostbaar zijn, zeker wanneer hij daarna achterin de kast verdwijnt omdat het toch niet de juiste geur voor jou bleek te zijn.

Hiervoor is Parfumado dé perfecte uitkomst; dit is een abonnementendienst waarbij je voor €14,95 per maand een parfum naar keuze thuisgestuurd krijgt. Je kan hiervoor uit meer dan 450 iconische en niche geuren kiezen en hier staan heel veel bekende luxe parfums tussen. Je kan dit abonnement trouwens pauzeren of stoppen wanneer je wilt! Je krijgt de originele geur vervolgens in een luxe travel case thuisgestuurd met een inhoud die voldoende is om een hele maand lang 4x per dag te sprayen. Perfect dus om een nieuwe geur écht goed te kunnen ontdekken óf om jouw huidige favoriet in handig formaat altijd met je mee te kunnen nemen in je handtas of koffer.

Leuke tip voor de feestdagen: bij Parfumado kan je ook terecht voor mooie giftboxen, giftcards en roomsprays. Een leuk idee voor bijvoorbeeld aankomende Sinterklaas of Kerst, voor een ander of voor jezelf :)

–> Klik hier voor de website van Parfumado voor meer informatie.

favoriete parfums + Parfumado kortingscode

Parfumado kortingscode

Wil je kennis maken van de mooie parfumservice van Parfumado? Gebruik dan kortingscode CURVACIOUS50 voor een korting van 50% korting op je eerste maand. Hierdoor kost zo’n mooie luxe travel case met jouw favoriete parfum – óf een nieuwe geur om uit te proberen – slechts €7,50.

Winactie

In samenwerking met Parfumado mag ik een heel erg leuke winactie organiseren, waarbij je kans maakt op een half jaar abonnement (!) zodat je zes maanden lang iedere maand een nieuw parfum thuisgestuurd krijgt. Hoe maak je hier kans op? Iedereen die gebruik maakt van bovenstaande kortingscode doet automatisch mee, zodat er echt een parfumliefhebber gaat winnen :)

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 21 november 2021, 23.59 uur. De winnaar ontvangt na afloop persoonlijk bericht! Voor de duidelijkheid: je kan het abonnement op ieder zelf gekozen moment pauzeren of stopzetten.

favoriete parfums + Parfumado kortingscode

Ik heb van Parfumado de volgende geuren, een paar nieuwe om uit te kunnen proberen en een paar favorieten om zo mee te kunnen nemen op reis. Handig!

CoSTUME NATIONAL So Nude | Yellow floral, Tuberose & White floral
Tom Ford Velvet Orchid | Balsemachtig, Bloemig & Zoet
Escentric Molecules Molecule 01 | Amber, Houtachtig & Musk
Mirko Buffini Haiku | Bloemig, Vanille & Witte bloemen
Narciso Rodriguez Poudrée | Woody, Musk & White floral

Mocht je twijfelen welk parfum bij jou past, dan kan je vrijblijvend een account aanmaken op de website van Parfumado om het volledige assortiment te bekijken of de parfumquiz maken. Dit is echt heel erg interessant om te doen :) Naar aanleiding van een handvol vragen wordt er zo een geurprofiel gemaakt en worden er een aantal parfums voorgesteld; die bleken bij mij verrassend goed te zijn! Maar mocht je er nou een keertje helemaal niet uitkomen, dan kan je bij Parfumado ook terecht voor een persoonlijk advies. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. Love it, wanneer een bedrijf echt even dat stapje verder gaat in persoonlijke service!

favoriete parfums + Parfumado kortingscode

Nieuwe parfums om te ontdekken + nieuw op m’n wishlist

Mirko Buffini Firenze | Haiku
Wederom een niche-parfum en deze keer eentje met geurnoten van witte bloesems, orchidee, cederhout, rode bessen, musk en amber. Ook deze geur is lastig met een andere te vergelijken en zeker niet verkeerd. Hij opent wat frisser met een klein zuurtje en ontwikkelt zich naar een subtiel aanwezig, ‘comfortabel’ parfum. Leuk om eens heel wat anders dan anders uit te proberen, maar helaas blijft hij op mijn huid niet zo lang ruiken..

Tom Ford | Velvet Orchid
Ik heb al een flink aantal Tom Ford parfums in mijn collectie, dus het was niet echt een verrassing dat deze er tussen zou zitten. Velvet Orchid is vergeleken met Black Orchid een meer toegankelijke en iets zoetere variant met onder andere geurnoten van honing, rum, orchidee, jasmijn, narcis, suède, vanille en mirre. Zéker een lekker parfum, maar misschien net iets te zoetjes voor mij persoonlijk.

CoSTUME NATIONAL | So Nude
Dit is een niche-parfum met onder andere kardemom, neroli, tuberoos, ylang-ylang, sandelhout en patchouli. Een geur die ik niet snel met een andere geur kan vergelijken en vanaf de eerste spray in m’n hoofd blijft zitten. Heel vrouwelijk, warm, romig, een tikkeltje kruidig en hij blijft de hele dag door goed op mijn huid terug te ruiken. Love it! Deze staat nu zéker op mijn wishlist.

–> Wat is jouw favoriete parfum van dit moment? En welke staat er nog op jouw wishlist?

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 21 november 2021 at 21:06

  Eternity van calvin klein en ik ben benieuwd naar the scent van hugo boss

 • Avatar van Lisanne Bons
  Reply Lisanne Bons 21 november 2021 at 19:16

  Super leuke acties. Ik heb al een abonnement op Parfumado. Ideaal want zo probeer je ook andere luchtjes. Mijn favoriete luchtje is Channel Allure. En Parfumado als aanvulling.

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 21 november 2021 at 11:04

  De parfum Angel van Mugler en ben benieuwd naar chanel no5😁

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 21 november 2021 at 10:34

  Ik hou erg van parfum, ik doe erg graag mee 😊😊.
  Op dit moment heb ik de parfum Mexx – Black.

  Groetjes van Anneliese de Waal

 • Avatar van Saskia Munneke
  Reply Saskia Munneke 20 november 2021 at 22:52

  Ik ben helemaal weg van de parfums van Lancôme. Trésor en Miracle zijn dan ook samen met mijn favoriet: La vie est belle in mijn badkamerkastje te vinden. Met Idôle Eau de Parfum Spray van Lancôme ben ik nog niet bekend, dus daar ben ik erg benieuwd naar.

 • Avatar van Grete Karina
  Reply Grete Karina 20 november 2021 at 21:44

  Viktor & Rolf Flowerbomb is al even mijn favoriet!
  Ben heel benieuwd naar Lancôme La Vie est Belle

 • Avatar van Esther M
  Reply Esther M 20 november 2021 at 20:42

  Tom Ford- Black Orchid rook bij mij of ik in het wierrookvat in de kerk gevallen was met een knallende hoofdpijn als onprettige bonus.
  Mijn favoriet is al een hele tijd Allure van Chanel, maar ik hou ook van YSL-Black Opium en Manifesto, Dior-Addict, Guerlain-Samsara en Mon Guerlain.
  Op de wishlist staan Escentric Molecules en Juliet has a Gun en Maison Margiela ( Coffee Break)

 • Avatar van Randi
  Reply Randi 20 november 2021 at 19:57

  Ik doe heel graag mee!

 • Avatar van mariska
  Reply mariska 20 november 2021 at 17:43

  tja heel lastig want er komen steeds nieuwe geuren bij. maar narciso rodriguez heeft heerlijke geuren, ook flowerbomb van victor and rolph ruikt heerlijk

 • Avatar van Ilse
  Reply Ilse 19 november 2021 at 20:45

  Heerlijk, ik doe graag mee!

 • Avatar van Nina Haven
  Reply Nina Haven 19 november 2021 at 16:33

  Vooral houtachtige geuren vind ik heerlijk, zoals bijv Lazy sunday morning…

 • Avatar van Caroline van de Werfhorst
  Reply Caroline van de Werfhorst 18 november 2021 at 19:25

  oh wat leuk en interessant weer om te lezen! Mijn favorietje is de Guess Seductive Red (echt een aanrader, pas ontdekt)! Op mijn wishlist staat sowieso de Daisy Love Eau So Sweet.

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 18 november 2021 at 13:27

  Thierry Mugler’s Alien en Mademoiselle van Coco Chanel

 • Avatar van fokje bakkernes
  Reply fokje bakkernes 18 november 2021 at 12:03

  Chloe

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 17 november 2021 at 22:40

  Viktor & Rolf Flowerbomb is mijn favoriet. Chanel no.5 staat hoog op mijn wishlist.

 • Avatar van Miriam Gruijthuijsen
  Reply Miriam Gruijthuijsen 17 november 2021 at 20:11

  Angel van Thiery Mugler ( lekker zwoel )

 • Avatar van vessen
  Reply vessen 17 november 2021 at 19:15

  Ik hou van een zoete geur.

 • Avatar van Gerrie
  Reply Gerrie 17 november 2021 at 15:09

  Mijn favoriet is de lichtblauwe Rituals parfum, maar ik probeer ook zeker telkens weer een andere parfum. Ik doe ook graag mee om deze parfums te testen!

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 17 november 2021 at 10:37

  heerlijk die geuren, ik probeer ook steeds een andere uit

 • Avatar van Fenny
  Reply Fenny 17 november 2021 at 09:36

  Wauw dit klinkt echt i-de-aal, vooral omdat ik dol op ben op van die minatiuur flesje.

  De geurTom Ford Black Orchid, een bloemige geur maar dan intens, warm en kruidig, lijkt me heerlijk! ^-^

 • Avatar van anja
  Reply anja 16 november 2021 at 21:54

  la vie el belle

 • Avatar van Susan
  Reply Susan 16 november 2021 at 21:51

  Ik gebruik al jaren Femme van Hugo Boss, heerlijke geur voor elke dag maar ik ben er wel een beetje aan vastgeroest. Het lijkt me leuk om eens andere geuren te proberen dus ik doe graag mee!

 • Avatar van Katja
  Reply Katja 16 november 2021 at 21:07

  Wish van Chopard. Kom er elke keer toch weer op uit ;-)

 • Avatar van Lynn Mahieu
  Reply Lynn Mahieu 16 november 2021 at 20:33

  Dit lijkt me zo handig! Ik wil vaak een nieuw parfum kopen maar weet nooit waar te beginnen. Momenteel gebruik ik het roze appeltje van nina Ricci maar die is bijna leeg dus nieuwe inspiratie is zeker welkom! 😁

 • Avatar van Debby Koeman
  Reply Debby Koeman 16 november 2021 at 20:00

  Mijn all time favourites zijn Noa van Cacharel en CK One van Calvin Klein. Mijn man heeft enkele Boss Bottled geuren en ik zou graag een bijpassen Hugo Boss geur proberen.

 • Avatar van Eliatha Buurmans
  Reply Eliatha Buurmans 16 november 2021 at 19:36

  Rituals blijft hier de favoriet.

 • Avatar van Elvira van der Heijden
  Reply Elvira van der Heijden 16 november 2021 at 19:34

  OMG wat is mijn lijst toch lang!
  Ik kan helaas geen leuke schoenen dragen of heel leuke kleding door mijn lipoedeem maar ik compenseer met geurtjes!
  Zij maken mij extra blij of geven mij een bepaalde mood waar ik zin in heb op die dag.
  Ik heb flink wat parfums op mijn verlanglijst maar ik heb zin in een meer frisse/powdery/floral geurtje want die heb ik nog niet in mijn verzameling dat zou de Jardin Bohème Mémoires D’Amour eau de parfum zijn.
  Verder op mijn wishlist is:
  Dolce Gabanna – Number one 2
  Paco Rabanne – Olympea Legend
  Valentino – Volce Viva
  Giorgo Armani – My Way
  Gurlain – La Petite Robe Noire

  Dit zou geweldig zijn te winnen, wil graag flink wat nieuwe geurtjes proberen en mag ze altijd voor mijn verjaardag vragen. <3

 • Avatar van Lynn K.
  Reply Lynn K. 16 november 2021 at 19:30

  Mijn favoriete geurtje is Cloe by Cloe

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 16 november 2021 at 18:55

  Cacharel Amor Amor is mijn favoriet. Hij is bijna weer op en staat dan ook zeker weer opnieuw op mijn wensen lijstje :)

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 16 november 2021 at 16:38

  Mijn favoriet is momenteel Lancome Idole.
  Op mijn wishlist staat Viktor & Rolf Flowerbomb

 • Avatar van maaike
  Reply maaike 16 november 2021 at 15:50

  Mijn favo is Lolita Lempicka. Heerlijk. Op de wishlist heb ik er geen. Ik ben best lastig met geurtjes. Daarom lijkt dit me ook perfect!

 • Avatar van Lottie
  Reply Lottie 16 november 2021 at 11:58

  Mijn favoriet: Daisy Love Eau So SweetEau So Sweet
  Nog op mijn wishlist: Victor and rolf – flowerbomb

 • Avatar van Kim Otten
  Reply Kim Otten 16 november 2021 at 11:42

  Mijn lievelings is ultraviolet van paco rabanne op mijn wishlist staat Idole van Lancome

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 16 november 2021 at 11:00

  Mijn favoriet Armani Elle; My Way staat op de wishlist.

 • Avatar van Pascale
  Reply Pascale 16 november 2021 at 10:29

  Wat een heerlijke actie een half jaar lang elke maand een fijn parfum. Ik ben gek op Miss Dior.

 • Avatar van Anouk van Wielink
  Reply Anouk van Wielink 16 november 2021 at 10:20

  Mijn favoriet op dit moment is nog Hugo Boss Ma Vie, maar die is helaas bijna op!

  Op mijn lijstje:

  La Vie est Belle
  Chloé
  L’Eau d’Issey Pure Nectar

  Niks is fijner dan een paar goede geuren!

 • Avatar van Tanja
  Reply Tanja 16 november 2021 at 09:52

  Op dit moment is Si van Giorgio Armani mijn favoriet.

 • Avatar van Linda tromp
  Reply Linda tromp 16 november 2021 at 08:53

  Armani diamond is mijn favoriet maar af en toe eens een ander lekker luchtje vind ik ook wel fijn

 • Avatar van Astrid van Rekom
  Reply Astrid van Rekom 16 november 2021 at 08:51

  Coco Mademoiselle

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 16 november 2021 at 06:57

  Hugo boos – Alice is momenteel mijn favo luchtje. Maar Gucci – flora ook…
  heerlijk om elke dag er 1 uit te zoeken en te gebruiken. Ik kan niet zonder parfum!

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 16 november 2021 at 04:38

  Ik loot graag mee

 • Avatar van Astrid
  Reply Astrid 15 november 2021 at 22:30

  Fan van Thierry Mugler’s Alien en benieuwd naar Victor en Rolf’s Flowerbomb.

 • Avatar van Maarten van den Hooven
  Reply Maarten van den Hooven 15 november 2021 at 21:48

  Ik zou deze prijs willen winnen voor mijn vrouw, en die is helemaal gek van Dior Addict en ik zelf ook 😍

 • Avatar van Ilona
  Reply Ilona 15 november 2021 at 21:34

  Ik word altijd blij van de parfums van Armani. Ze zijn over het algemeen fris, maar toch voldoende aanwezig. Ze zijn ook best prijzig, dus ik heb altijd een goedkopere parfum voor dagelijks en een bijzondere parfum voor feestjes etc. De parfum die dit jaar op mijn lijstje staat is “My Way” van Armani.

 • Avatar van Angelique
  Reply Angelique 15 november 2021 at 21:21

  Woman is mijn favoriet en op mijn lijst staat j’adore

 • Avatar van Sabrina
  Reply Sabrina 15 november 2021 at 21:08

  Armani elle! Blijft lekker en diamonds van armani staat nog op mijn lijstje😍🍀😊🙏🏻

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 15 november 2021 at 21:03

  Ooooh wow hoe geweldig is dit.. ik heb al jaren dezelfde.. dolce & Gabbana the one

  Ik doe heel graag mee om eens iets nieuws te ruiken

 • Avatar van maria louisa louisa van erum
  Reply maria louisa louisa van erum 15 november 2021 at 11:32

  ik ben geen echte kenner maar hou wel van een lekker geurtje

 • Avatar van Diny Gijsberts
  Reply Diny Gijsberts 14 november 2021 at 13:52

  Dior / Miss Dior op whislist

 • Avatar van Diny Gijsberts
  Reply Diny Gijsberts 14 november 2021 at 13:48

  Oscar de la rente / Bella Essence /Roos
  Jasmijn Vanille en fruitnoten , héérlijke geur 😊

 • Avatar van Jacqueline van de Manakker
  Reply Jacqueline van de Manakker 14 november 2021 at 11:04

  Wow wat een geweldige actie, ik doe dolgraag mee

 • Avatar van elisabeth maria martina mols
  Reply elisabeth maria martina mols 14 november 2021 at 10:45

  mijn favoriet is angel van thiery mugler
  ben heel benieuwd naar de Tom Ford | Velvet Orchid

 • Avatar van Renee
  Reply Renee 14 november 2021 at 10:41

  Hoi dank je voor alle tips. Narciso Rodriquez vind ik ook heerlijk. De poudrée ken ik trouwens niet. ❤️Ik doe graag mee. X

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 november 2021 at 10:26

  Leuk concept.
  Ik gun dit een ander en sla deze winactie over…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.