Beauty

Foundation Friday | Lancôme Teint Idole Ultra Wear

5 november 2021

Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review
Als je op zoek bent naar een foundation met een hoge dekking waar je de hele dag van op aan kan, don’t look any further! Ik kreeg een berichtje van een trouwe lezer van mijn blog of ik deze foundation wilde reviewen en was zelf ook al wel nieuwsgierig naar de Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation, dus toen ik een goede aanbieding tegenkwam besloot ik hem te bestellen. Sindsdien draag ik deze foundation iedere dag. Lees deze uitgebreide review met voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Beauty | Welke foundationkwast geeft welk resultaat?’

Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review

Lancôme Teint Idole Ultra Wear

De belofte

“Teint Idole Ultra Wear is de perfecte partner om alle uitdagingen van een intense en drukke dag te trotseren. Dit is de beste foundation met hoge dekking voor jouw make-uproutine.”

Dát klinkt als een flinke belofte. Zeker wanneer je ook de verdere tekst op de website van het merk doorleest. Zo staat er dat het een zweetbestendige, vochtbestendige en kleurechte foundation is die voor ieder huidtype geschikt is en dat hij ondanks de hoge dekking alsnog ‘ademend’ is. Klinkt goed!

Ingrediënten

Langhoudende foundations zoals deze bevatten vaak niet zoveel verzorgende ingrediënten en dat is ook bij deze foundation in de ingrediëntenlijst terug te zien. Lancôme Teint Idole Ultra Wear is een foundation op siliconenbasis waardoor deze goed aan de huid hecht. Verder zit er een SPF15 in. Wat wel opvallend is, is dat dit een behoorlijk geparfumeerde foundation is. Het ruikt ‘lekker luxe’ maar het kan een aandachtspuntje zijn wanneer je een gevoelige huid hebt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze foundation is in maar liefst 45 (!) kleuren en verschillende ondertonen verkrijgbaar voor een adviesprijs van €48,95. Maar, als je goed je even goed rondkijkt kan je heel goede aanbiedingen tegenkomen. Zo kocht ik hem bij Wehkamp met 20% korting voor €37,83.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review

Review

De Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation komt in een chique glazen verpakking in een vierkante vorm met zwarte opdruk. Bovenop de dop zit een goudkleurig deel met het merklogo en als je deze dop verwijdert komt er een pompje tevoorschijn. Fijn! Dat werkt wel zo hygiënisch en helpt om gemakkelijker de juiste hoeveelheid te doseren.

De foundation heeft een fijne textuur; niet te dun en niet te dik waardoor deze heel soepel over de huid glijdt. Door de hoge dekking en de redelijk matte finish was het wel echt even ‘spelen’ om te kijken welke applicatiemethode en combinatie van huidverzorging eronder goed werkt. Twee pompjes, een flat top kabuki kwast en een goed gehydrateerde huid mét hydraterende primer blijkt hier de perfecte combinatie te zijn. Op deze manier worden fijne lijntjes en drogere plekjes niet geaccentueerd en krijg ik er zelfs nog een beetje glow doorheen in het eindresultaat.

Ik draag deze foundation in de kleur 010 Beige Porcelain. Dit is een lichte kleur met een neutrale tot heel iets koele ondertoon. Een heel mooie match met mijn huidskleur zo in de herfst.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear voelt voor een foundation met hoge dekking heel comfortabel aan op de huid en heeft na het aanbrengen amper concealer of poeder nodig. En als hij eenmaal zit heb je er echt de hele dag geen omkijken meer naar. Een miezerige dag, fietsen door de mist, uren in het OV met mondkapje op en af, regenbui, zweterige haast-acties.. het doorstaat alles zonder moeite. Love it!

Mocht ik dan – naast de wat drogere textuur waardoor je echt even moet leren omgaan met deze foundation – nog een nadeel moeten noemen, dan is het dat de foundation na het aanbrengen echt wel een half tintje oxideert. Hij droogt dus net even iets donkerder op dan dat hij lijkt. En dat is zeker iets om rekening mee te houden bij de aanschaf ervan.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 november 2021 at 23:09

  Zo super goed dekkend.
  Deze moet ik kopen….
  Prachtige foto’s.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2021 at 13:26

   Dankjewel voor je compliment over de foto’s! En ja, hij dekt zeker goed maar is alsnog redelijk natuurlijk aan te brengen, zoals op de close-upfoto’s te zien is. Love it!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.