Beauty

About the brand | Lavido

9 november 2021

Lavido vegan skincare review
Er zijn van die merken die door de jaren heen al meerdere keren terug in huis blijven komen, en dat zegt – met mijn werk – toch behoorlijk wat. Zo maakte ik een paar jaar geleden voor het eerst kennis met Lavido; een vegan en natuurlijk huidverzorgingsmerk dat in 2003 werd opgericht en nu sinds een paar jaar ook in Nederland verkrijgbaar is. In dit artikel vertel ik je er graag meer over, inclusief mijn persoonlijke aanraders!

‘Lees ook: Skincare | Waarom je ook in de winter SPF moet smeren.’

Lavido

De oorsprong van Lavido ligt in de prachtige Galilea-vallei, een prachtige en ongerept stukje natuur in Israël dat bekend staat om zijn landbouw en groene technologieën. Herbalist Ido Magal richtte het merk op in 2003 en inmiddels wordt het merk bij zo’n 650 retailers wereldwijd verkocht.

“Een van Ido Magals meest dierbare jeugdherinneringen gaat over het in verbinding staan met de natuur. Van het helpen van zijn tante en oom om honingbijen en paarden groot te brengen, tot het verzorgen van de geliefde biologische tuin van zijn grootmoeder, Ido heeft altijd genoten van het ritme van de natuur. Als twintiger voltooide Ido zijn studies in kruiden- en plantenchemie en koos hij ervoor om het stadsleven in te ruilen voor plattelandsleven. Hij begon een boerderij in het hart van de Jizreël-vallei in Galilea. Kort daarna maakte hij zijn eerste product, een volledig natuurlijke babycrème. In 2003 was Lavido geboren.”

Ingrediënten

Lavido staat voor natuurlijke huid- en lichaamsverzorgingsproducten en ze maken hierin geen concessies. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van onder andere parabenen, minerale olie, aardolie, siliconen, synthetische geur- of kleurstoffen of SLS. Daarnaast worden er geen grondstoffen van dierlijke afkomst gebruikt, wat het een vegan merk maakt. En, ofcourse, Lavido is dierproefvrij!

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Lavido zijn via de Nederlandse webwinkel te koop. Tipje: schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg een kortingscode van 15% in je mailbox en kijk zeker eens naar de Lavido try out kit waarbij je voor €14,95 inclusief verzendkosten kennis kan maken met 8 bestsellers van het merk.

De producten van het merk variëren in prijs tussen de €16,50 en €83,50 per product.

Lavido vegan skincare review

Mijn persoonlijke aanraders

Het assortiment van Lavido is behoorlijk uitgebreid en er is voor ieder huidtype wel wat passends te vinden, zowel voor het gezicht als het lichaam. Ik kan me voorstellen dat het daarom lastig is om een keuze maken wat nou echt een aanrader is. Daarom deel ik graag een paar persoonlijke favorieten van dit merk met je:

Lavido vegan skincare review

Lavido Skin Balm 60ml/€42,50
Deze Thera Intensive Skin Balm is misschien wel mijn meest favoriete product van dit merk en dat heeft ook zeker veel met de tijd van het jaar te maken. Zo midden in de herfst wanneer het weer wat guurder wordt en de temperaturen dalen, wordt mijn huid een stuk droger en heeft ze duidelijk meer verzorging en voeding nodig. Deze balsem is er eentje die je vanzelf voor zo’n beetje alles zal gaan gebruiken waarbij je merkt dat de huid droog of geïrriteerd is; van droge nagelriemen en schaafjes tot de ellebogen en hielen insmeren voor het slapen gaan.

Er zit onder andere shea boter, tea tree olie, komijnzaadolie, lavendelolie, vitamine E en tarwekiemolie in, de textuur is wat dikker maar het smelt door de warmte van je huid en je hebt er dan ook maar een heel klein beetje per keer van nodig. En niet te vergeten: de heerlijke kruidige en verwarmende geur.. ♥

Lavido vegan skincare review

Lavido Replenishing Facial Serum vanaf 10ml/€29,00
Heb je een normale tot droge huid en merk je dat die wel wat extra’s kan gebruiken? Heb je bijvoorbeeld last van een reactieve huid die snel rood wordt, vlekken vertoont, trekkerige en jeukerige plekjes of is je huid ineens een stuk droger dan normaal? Deze gezichtsolie is je redding!

Er zit onder andere sesamzaadolie, jojoba olie, amandelolie, granaatappelolie, vitamine E, macadamia olie, calendula, citroenmelisse en rozenolie in verwerkt. En ja, dat maakt het een heerlijke rijke gezichtsolie om je avondroutine mee af te sluiten zodat je de volgende ochtend met een heerlijk zachte en soepele huid opstaat met een mooie rosy glow. A little goes a long way: enkele druppels olie is meer dan voldoende! Warm dit even op tussen je vingertoppen en druk het dan zachtjes in de huid zodat het goed wordt opgenomen. Of gebruik hem direct na het douchen op een nog warme en vochtige huid zodat de olie sneller in de huid trekt.

Het blijft voor mij persoonlijk één van de leukste dingen om te doen: nieuwe merken van over de hele wereld ontdekken en uitpluizen, de pareltjes eruit pikken om hier mijn enthousiasme over te delen en hopelijk anderen te helpen aan een merk dat bij hun past en bijdraagt aan een zo mooi mogelijke en stralende huid!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 november 2021 at 14:07

  Fijn artikel.
  Hiermee ben ik niet bekent.
  Goed dat het vegan is.
  Nu het herfst is ziet de huid er van mijn gezicht kurkdroog uit.
  Ben op zoek naar goede skincare producten dus dit artikel komt op een goed moment…

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 november 2021 at 15:09

   Wat leuk om te horen! Ik denk dat één van de huidoliën zeker een aanrader kan zijn :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.