Beauty

Foundation Friday | L’Oréal True Match Nude serum foundation

19 november 2021

L’Oréal True Match Nude serum foundation review
When skincare meets make-up
.. sta ik als skincarejunkie vooraan in de rij om het uit te proberen! Vanaf de lancering van deze nieuwe L’Oréal True Match Nude serum foundation was ik er al benieuwd naar en inmiddels heb ik hem een tijdje getest. Tijd voor een uitgebreide review over dit ‘plumping tinted serum’ met 1% hyaluronzuur!

‘Lees ook: Foundation Friday | Lancôme Teint Idole Ultra Wear (review).’

L’Oréal True Match Nude serum foundation review

L’Oréal True Match Nude serum foundation

De belofte
“Het L’Oréal True Match Getint Serum is een verzorgend serum met hyaluronzuur en een lichte dekking. Hyaluronzuur ondersteunt de vochthuishouding in de huid en laat de huid er gladder en voller uitzien. De toegevoegde kleurpigmenten zorgen voor een lichte en natuurlijke dekking, voor een egale en stralende huid. De dunne textuur blendt makkelijk met de huid en de non-comedogene formule voorkomt verstopte poriën. Dat maakt het Getinte Serum ook geschikt voor de gevoelige of onrustige huid.”

Ingrediënten
Deze foundation (of eerlijk gezegd: getint serum) is er eentje op basis van water, siliconen en kleurpigmenten waaraan een hoge concentratie hyaluronzuur is toegevoegd. En dat is een ingrediënt waar je huid héél blij van wordt! Het onttrekt namelijk vocht uit de omgeving om dit zo dieper in de huid door te kunnen geven. En dat zorgt voor een flinke hydratatieboost en een ‘plumping’ effect waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes minder op zullen vallen.

Wel vind ik het persoonlijk jammer dat er redelijk hoog in de ingrediëntenlijst een ‘harde’ alcoholsoort verwerkt zit, die bekend staat om het hebben van een uitdrogende werking op de huid. Je ruikt dit ook wel een beetje terug aan de geur van dit product.. Verder is er onder andere vitamine E, glycerine en Marokkaanse klei aan toegevoegd dat een beschermende, verzorgende en kalmerende werking op de huid heeft. Good to know: deze foundation is parfumvrij.

Prijs en verkrijgbaarheid
De L’Oréal True Match Nude serum foundation is verkrijgbaar voor €24,99/30ml in negen kleuren bij onder andere bol.com waar nu 50% korting is :)

L’Oréal True Match Nude serum foundation review L’Oréal True Match Nude serum foundation review L’Oréal True Match Nude serum foundation review L’Oréal True Match Nude serum foundation review

Review
De L’Oréal True Match Nude serum foundation komt in een mooie transparante glazen verpakking met afgeronde hoeken, zilverkleurige details en een pipetje. Heel erg leuk bedacht omdat een pipet hygiënisch werkt en goed past bij een skincare-like product, maar het werkt bij dit product niet helemaal lekker. Omdat de textuur net even ietsje te dik is blijft het aan de buitenkant van het pipetstaafje zitten waardoor je deze wel héél voorzichtig terug in het flesje moet schuiven omdat het er anders overheen loopt (en het nogal messy wordt). Een pompje was dus wellicht prettiger geweest.

Deze L’Oréal True Match Nude serum foundation is verkrijgbaar in een behoorlijk kleine kleurenrange, maar ze schijnen speciaal ontwikkeld te zijn om per tint bij een brede diversiteit aan huidtinten te passen. Dit komt vast omdat het een product met een lichtere dekking en een redelijk neutrale ondertoon is, waardoor het makkelijker te matchen is dan een meer dekkende foundation. Zo koos ik zelf voor de lichtste variant, 0.5-2 Very Light, die nu voor de herfst en winter een goede kleurmatch lijkt te zijn met mijn huid. Geen maskereffect en hij ‘versmelt’ mooi, zonder te warm of te koel te zijn. Fijn!

Verder heeft deze foundation een textuur die me inderdaad doet denken aan een serum en ook het huidgevoel is heel comfortabel en ‘licht’. Sowieso een woord dat goed bij dit product past, want ook de dekking is licht tot medium en het voelt heel prettig aan alsof je geen make-up draagt. Door de finish met een satijnen gloed oogt de L’Oréal True Match Nude serum foundation heel natuurlijk en zie je dat roodheid en (pigment)vlekjes egaler vervaagt worden, maar schijnen diepere vlekjes en sproetjes alsnog gewoon door. Voor mij persoonlijk een prima dekking voor de meeste dagen, al gebruik ik nog wel een beetje extra concealer onder de ogen voor net even wat extra plaatselijke dekking. Wel even afpoederen en niet teveel aan je gezicht zitten, omdat hij anders sneller vervaagt in de loop van de dag.

Overall een heel prettige ‘foundation’ met een natuurlijke dekking en een heel fijn huidgevoel. Ik denk dat dit wel eens een grote favoriet kan gaan worden die de winkels uitvliegt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 4 december 2021 at 10:06

  Mag ik vragen hoe jij de foundation het liefst aanbrengt (vingers, kwast of spons)? Geweldige formule maar hij lijkt niet goed te hechten aan mn huid. Ik bracht hem aan op de embryolisse crème. Aanraders voor de basis eronder (serum olie of crème)?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 december 2021 at 23:24

   Hi! Ik breng de meeste foundations eigenlijk altijd op een nog iets ‘vochtige’ huid van m’n skincare routine aan, met een kwast zachtjes rondjes draaien. Zo versmelten de meeste foundations eigenlijk heel mooi, zelfs met een drogere huid. Een primer gebruik ik eigenlijk alleen voor lange dagen met veel afspraken buiten de deur, een feestje oid.

 • Avatar van Donna
  Reply Donna 19 november 2021 at 12:09

  Ben hier ook nieuwsgierig naar. Fijn dat je ook de minpuntjes benoemd. Scheelt weer teleurstellingen. Ik heb thuis de gewone treu match foundation staan. Deze vind ik wel fijn maar vind het jammer dat de kleur oxideert, de kleur word na even gedragen donkerder van kleur. Is dat bij deze serum foundation ook?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2021 at 11:28

   Hi Donna, sorry voor de late reactie.. Ik herken dat wel van veel foundations helaas, maar dit serum heeft er geen last van gelukkig!

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 19 november 2021 at 09:48

  Ohhh ik wilde m als tip aan je doorgeven😊 ik vind dit sinds de lingerie de peau BB van Guerlain eruit is de fijnste “foundation” ooit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2021 at 11:35

   Wat leuk om te horen dat jij er ook zo enthousiast over bent!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.