Huis & interieur

Home | Tips voor het kopen van een nieuwe bank

8 november 2021

nieuwe bank kopen tips hoekbank
Een nieuwe bank kopen is vaak een lastige keuze. Niet alleen omdat het best een kostbare aanschaf is, maar ook omdat het een meubelstuk is waar veel gebruik van wordt gemaakt én vaak nogal prominent aanwezig is in de woonkamer. Daarom lees je in dit artikel een aantal handige tips en tricks waardoor de zoektocht naar jullie nieuwe bank een stuk soepeler zal verlopen. Enjoy!

nieuwe bank kopen tips hoekbank

Ga een dagje inspiratie opdoen

Ben je op zoek naar een nieuwe bank en heb je echt nog geen idee wat het moet gaan worden? Plan er een dagje uit voor in en ga allemaal mooie woonwinkels af voor een rondje inspiratie opdoen. Ik plan zulke momenten zelf het liefst in op doordeweekse dagen ergens in de ochtend, omdat het dan niet zo druk is en je dus op je gemakje kan kijken, voelen en proefzitten. Na zo’n dag weet je in ieder geval heel erg goed wat je wél mooi vindt en wat je ook zeker niét in huis wil halen. Maar ook in woontijdschriften, op Pinterest en op interieur blogs kan je enorm veel inspiratie opdoen.

Hou tijdens je inspiratierondje wel rekening met bepaalde zaken, zoals de vorm en grootte van je woonkamer, welk materiaal je voorkeur heeft en welke kleuren in het kleurenpalet past. Dit zorgt vaak al voor een eerste schifting, waardoor de mooiste exemplaren over blijven :)

–> Extra tip: vraag in woonwinkels stofstaaltjes aan van je favoriete bank. Zo kan je deze thuis bij de muren, gordijnen, vloer en eventueel vloerkleed houden en bekijken of het mooi tot z’n recht komt met de lichtinval in jullie huis.

Een kleinere woonkamer? Kies voor een hoekbank!

Vaak willen we in de zithoek toch echt wel zitplek hebben voor minimaal vier á vijf personen. Hierdoor kom je al snel uit op óf twee banken óf een grote bank met daarbij twee fauteuils. Maar als je een wat kleinere woonkamer hebt, dan kom je hiervoor vaak wat ruimte tekort en kan het al snel ‘wat veel’ ogen. Een ideale oplossing hiervoor is het kiezen van een hoekbank. Niet alleen heb je zo al snel een flink aantal zitplekken, ook heb je hiermee gelijk een wel heel erg lekker hoekplekje (heerlijk om in weg te duiken met een dekentje en je favoriete serie of een boek) én het oogt een stuk ruimtelijker dan losse meubelstukken. Doe maar eens wat inspiratie op bij bijvoorbeeld de hoekbanken van Woonenzo.nl, zo zie je gelijk dat er heel veel mogelijk is qua vormgeving, budget, kleur en grootte!

nieuwe bank kopen tips hoekbank

Zitcomfort en kwaliteit boven de looks

Hoe leuk een bank er ook uit kan zien en hoe mooi het een bepaald plaatje kan maken, je krijgt er spijt van als je bank niet vooral uitblinkt in zitcomfort en kwaliteit. Zo maak je een meer duurzame keuze en zal je er langer plezier van hebben. Denk dus goed na over dingen als de zithoogte, zijn jij en je partner bijvoorbeeld behoorlijk lang dan kan een hogere zithoogte en zitdiepte heel prettig zijn. Vraag gerust meer informatie over de vering en ondersteuning in een bank die je op het oog hebt, vaak gaan banken met veren langer mee en krijg je hier een betere ondersteuning van. Je rug zal hier blij mee zijn, trust me ;)

–> Extra tip: hou ook zeker rekening met de stofkwaliteit of ga voor (eco)leer. Zeker wanneer je huisdieren en/of kinderen hebt, kan kiezen voor een ander materiaal misschien in aanschaf wat duurder zijn maar zal het zeker langer mee gaan en daardoor uiteindelijk in je portemonnee besparen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links in artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 11 november 2021 at 09:53

  Een hoekbank hoeft niet per se meer zitplekken op te leveren. Wij hebben nu 4 zitplekken met een kleine bank en twee stoelen; onze nieuwe bank neemt meer ruimte in beslag en heeft 3 zitplekken en een hoekje en een voetenbank. Er komt dan ook een mega-fijne stoel bij (voor mij!). Niemand gaat in het hoekje zitten. Maar de bank is dan ook echt voor ons en de huisdieren. Als er bezoekj is zetten we de eetkamerstoelen er wel bij. Maar ruimtebesparend is iets wat ik juist niet associeer met hoekbanken.
  Comfort wel :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 november 2021 at 14:51

  Wauw…..
  De prachtige groene velvet bankstel ;-)
  Fijne tips.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.