Reizen & vrije tijd

Family Travel | Onze Roter Hahn boerderijvakantie in Zuid-Tirol

18 november 2021

Roter Hahn boerderijvakantie Zuid-Tirol, Italië, Rode Haan ervaring accommodatie
Ohhh, wat hebben we een geweldige herfstvakantie gehad dit jaar! We waren namelijk door Roter Hahn uitgenodigd om Zuid-Tirol (Italië) te ontdekken en te verblijven bij één van hun vakantieboerderijen. Natuurlijk hadden we al eens van dit type accommodatie gehoord, maar dat het zó leuk zou zijn konden we ons vooraf niet bedenken. Ik vertel je er heel erg graag meer over!

‘Lees ook: Family Travel | Onze rondreis door Noorwegen (route en tips).’

Roter Hahn boerderijvakantie Zuid-Tirol, Italië, Rode Haan ervaring accommodatie

Roter Hahn

Mocht je het concept van Roter Hahn nog niet kennen; dit zijn accommodaties in kleinschalige vorm op een levendige boerderij midden in de natuur. Zo kan je het boerenleven van dichtbij mee maken en dat alles op een heel gastvrije en informele manier. En doordat je echt op vakantie bij de boer bent geniet je gelijk mee van producten van eigen land. Zo zitten er bij bijvoorbeeld het ontbijt eigen geproduceerde en lokale boerenproducten zoals zelfgemaakte jam, vruchtensap, wijn, kaas en vleeswaren, verse eitjes van de rondscharrelende kippen etc.

Zeker wanneer je kinderen hebt is zo’n boerderijvakantie extra leuk. Zo kregen we bij aankomst op locatie een leuke rondleiding over het bedrijf waarbij er vol enthousiasme werd verteld wat ze zoal doen en konden de meiden dagelijks een rondje meekijken en hier en daar wat helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren.

Roter Hahn boerderijvakantie Zuid-Tirol, Italië, Rode Haan ervaring accommodatie
Roter Hahn boerderijvakantie Zuid-Tirol, Italië, Rode Haan ervaring accommodatie Roter Hahn boerderijvakantie Zuid-Tirol, Italië, Rode Haan ervaring accommodatie

Ons verblijf @ Hofer-Hof ‘ban Hofa’

Wij verbleven deze week bij Roter Hahn Hofer-Hof ‘ban Hofa’ in Afers/Brixen (Bressanone), van oudsher een belangrijke bisschopsstad dat terug te zien is aan de vele kerken en kloosters. Maar deze oudste stad van Zuid-Tirol is nu vooral een universiteitsstad. En even voor de duidelijkheid.. Tirol is Oostenrijk, Zuid-Tirol is Italië. Maar je hebt in deze regio eigenlijk het beste van beide; aan de ene kant de gastvrijheid en het gemoedelijke van Oostenrijk en aan de andere kant de finesse en de meer verfijnde keuken van Italië. Perfect!

De boerderij waar wij verbleven ligt op ruim 1.500 meter hoogte, prachtig in een vallei omgeven door imposante bergtoppen. Onze gastheer Alexander en gastvrouw Marion hebben het stokje overgenomen van de familie voor het beheer van deze historische boerderij en hebben het 600 jaar oude gebouw in de afgelopen jaren compleet modern gerenoveerd. En dat is echt heel erg stijlvol gedaan, waardoor je voorzien bent van allerlei moderne gemakken en een wat strakkere inrichting maar tóch hier en daar klassieke onderdelen terug ziet. Bij deze boerderij leven de eigenaren zelf op de eerste verdieping en zitten er daarboven drie appartementen die voorzien zijn van alles wat je nodig hebt. Qua dieren lopen hier zo’n 15 kalfjes en koeien, konijnen, een paard, varkens, kwartels en kippen rond.

Verder is er in de gezamenlijke hal een heel toffe speelruimte voor de kinderen te vinden (een geweldige uitkomst bij slecht weer), een zithoek met spelletjes, boeken en informatie over de omgeving en is er direct naast het huis een tuin met speeltoestellen voor de kinderen en een relaxhoek voor volwassenen (waar je in de zomer ook gewoon mag en kan barbecueën).

En dan nog een geweldige optie die ik zéker kan aanraden om erbij te boeken: het ontbijt. Deze wordt iedere dag vers aangeboden op een samen te bespreken tijdstip en wordt in een mand voor de deur van je appartement neergezet. Wat er in zat was iedere dag weer een verrassing, maar in ieder geval verse broodjes, boter, kaas en vleeswaren, gekookte eieren, koffie, verse sappen, jam, fruit, kruidenkaas en something homebaked. Yum! Een perfecte manier om de dag mee te beginnen en zelfs genoeg voor nog een tussendoortje en een deel van de lunch :)

–> Klik hier voor alle informatie over de accommodatie waar wij verbleven.

Roter Hahn boerderijvakantie Zuid-Tirol, Italië, Rode Haan ervaring accommodatie Roter Hahn boerderijvakantie Zuid-Tirol, Italië, Rode Haan ervaring accommodatie

In mijn Instagram Stories kan je bij de Zuid-Tirol highlight hier filmpjes en foto’s bekijken van de inrichting van ons appartement (en wat we die week zo allemaal gedaan hebben).

We hebben echt een gigantisch leuke week gehad tussen de Dolomieten en wat is het er mooi in de herfst.. We hadden de hele week een strakblauwe lucht met een fijn zonnetje en de natuur was gevuld met oranjerode herfstkleuren. Prachtig! En er is ook nog eens heel erg veel leuks te doen en moois om te bekijken in deze omgeving. Maar daar kom ik binnenkort uitgebreider op terug in een volgende blog!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 19 november 2021 at 10:14

  Ik kan niet wachten tot we weer op vakantie willen gaan. We willen het nu gewoon niet, in deze situatie. Geen waarde-oordeel hoor, iedereen moet het zelf weten. En je zit daar ook wel in the middle of nowhere, wat wel heel romantisch is maar ik weet dat dit voor ons geen optie is, zonder eigen vervoer (komt er uberhuapt wel een trein in de buurt?). En mag de hond mee? Maar hopelijk volgend jaar weer naar Italië :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2021 at 11:35

   Ik snap wat je bedoelt hoor, wij zijn er zelf ook behoorlijk voorzichtig mee. Maar we zijn deze vakantie met eigen auto gegaan en zaten midden in de bergen, hebben drukke plekken (voor zover die er waren) vermeden en toch ben je er even helemaal uit. Was heel fijn :) Vanwege de lange autorit hadden we Coosje deze vakantie niet mee, maar bij veel van de Roter Hahn boerderijen zijn viervoeters zeker welkom!

   Aanvulling: je kan met het vliegtuig naar bijvoorbeeld Innsbrück en dan met een (huurauto) of openbaar vervoer verder, zoals de trein en/of bus. Zelfs tot praktisch voor de deur van de accommodatie zat een bushalte en met de Brixen-card mag je daar ook nog eens in de omgeving kosteloos gebruik van maken.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.