Geen zin in een traditioneel Kerstdiner waarvoor je vaak uren in de keuken staat en op zoek naar iets waar ook je kinderen blij van worden? Denk dan eens aan deze roze pannenkoeken/pink pancakes die zowel hartig, zoet als een beetje zout zijn. Oftewel: een perfecte smaakcombinatie, het ziet er leuk uit en het doet het ook nog eens leuk om bijvoorbeeld te maken met het gourmetten (of als warme lunch na een frisse wandeling) de aankomende feestdagen. Wat wil je nog meer?
‘Lees ook: Feel good food | Recept voor spicy noodles (yaki udon).’
Recept voor roze pannenkoeken
Wat heb je nodig?
– een pak pannenkoekmix of een basisrecept voor zelf het pannenkoekenbeslag maken
– 90 gram gerookt ontbijtspek
– 40 gram hele gekookte bietjes
– 2 friszoete appels (bijvoorbeeld Elstar)
– 10 gram roomboter
– 4 eetlepels stroop
– wat verse bieslook
– zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Schil de bietjes, rasp deze fijn en knijp deze uit zodat ze zo min mogelijk vocht bevatten
2. Schil ook de appels, verwijder de klokhuizen en snijd deze in schijfjes van maximaal een halve centimeter dikte
3. Maak het beslag van de pannenkoeken en roer de bietenrasp erdoorheen, voeg zout en peper naar wens/smaak toe
4. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin van kleur
5. Bak in een andere pan de plakjes ontbijtspek totdat deze krokant en knapperig zijn, laat ze daarna afkoelen op een bord waarop een keukenpapiertje ligt om overtollig vet op te vangen
6. Bak in dezelfde pan als het spek ook kort de plakjes appel met een beetje roomboter totdat deze aan beide kanten goudbruin en lichtjes gekaramelliseerd zijn
7. Serveer de pannenkoeken met partjes appel, het knapperige spek, een beetje stroop en wat bieslook. Eet smakelijk!
–> Wat is jouw favoriete pannenkoek? Ga je liever voor hartig of voor zoet?
Liefs,
Desirée
Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥
*
Reacties op dit artikel
Zo leuk en het ziet er heerlijk uit ;-)
Xoxo