Beauty

Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator

26 november 2021

urban decay hydromaniac tinted glow hydrator review 1 - Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator
Een foundation met een naam die een hele mond vol is, maar vanwege de omschrijving ervan moést ik hem een keertje proberen. De Urban Decay Stay Naked Hydromaniac tinted glow hydrator wordt namelijk omschreven als een product dat je huid de hele dag door hydrateert, een mooie glow geeft, longwearing is en een medium coverage biedt. Klinkt als een perfecte combinatie, toch? Ik heb hem uitgebreid getest en deel mijn ervaring graag met je in deze review!

‘Lees ook: L’Oréal True Match Nude serum foundation (review).’

urban decay hydromaniac tinted glow hydrator review 4 - Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator urban decay hydromaniac tinted glow hydrator review 2 - Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator

Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator

De belofte

Officieel wordt dit product niet omschreven als een foundation, maar aangezien het een medium coverage en hetzelfde resultaat belooft neem ik hem alsnog mee in deze rubriek :)

Urban Decay zet dit product in de markt als een lichtgewicht formule met verzorgende ingrediënten die je huid gedurende de dag hydrateren. De dekking is op te bouwen van licht tot aan de vollere kant van medium zonder dat het als make-up oogt of aan zal voelen. Hydromaniac is volgens het merk geschikt voor ieder huidtype, minimaliseert de poriën, belooft een subtiel blurring effect en good to know: dit is een vegan beauty product. Yay!

Ingrediënten

Jaaa, hier word ik toch wel blij van! Deze foundation is er eentje op basis van water en siliconen met kleurpigmenten en er is onder andere glycerine, kombucha extract, vitamine E, arganolie, marula olie, gemberextract en biotine. Een mooie combinatie van verzorgende, verzachtende en hydraterende ingrediënten waar je huid blij van wordt, zeker gedurende de koudere maanden van het jaar.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €35,00/35ml, maar is nu met de Black Friday deals op veel plekken een stuk voordeliger geprijsd. Zo shop je hem bijvoorbeeld bij Bangerhead met 25% korting voor €24,70.

urban decay hydromaniac tinted glow hydrator review 3 - Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator urban decay hydromaniac tinted glow hydrator review 5 - Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator urban decay hydromaniac tinted glow hydrator review 6 - Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator urban decay hydromaniac tinted glow hydrator review 7 - Foundation Friday | Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator

Review

Qua verpakking is het duidelijk een foundation die opvalt op je make-uptafel. De foundation zit namelijk in een tube die deels de kleur van de foundationtint heeft maar valt vooral op door de felle turquoiseblauwe tint en de goudkleurige belettering. Tof!

De foundation komt uit de tube door een ‘tuutje’ waardoor je deze goed kan doseren. En dat is handig, want een erwtje is echt voldoende per keer en a little goes a long way. De textuur doet me een beetje denken aan die van een crème en de foundation zelf is praktisch geurloos. Ik koos voor de kleur 20 Fair en dit bleek een goede gok te zijn; niet te koel, zeker niet te warm en een mooie match.

Zodra je de Urban Decay Hydromaniac op de huid aanbrengt voelt het bijna meer als een hydraterende crème aan dan een foundation. En – mits je de kleur goed hebt gekocht – zal de textuur al snel versmelten met je huid waardoor dit echt een foolproof foundation is. Eigenlijk kán je hem bijna niet niet mooi aanbrengen, of je nu je vingers, een sponsje of een kwast gebruikt tijdens het aanbrengen. En dat is best knap voor een product dat wel degelijk een redelijke dekking biedt. Roodheid en vlekjes worden zonder moeite geneutraliseerd en alsnog ziet het resultaat er heel natuurlijk en ‘fris’ uit, zoals je goed op de close-up kan zien. Heel lichtjes afpoederen zorgt ervoor dat dit product ook nog eens de hele dag goed op z’n plek blijft zitten waarbij zelfs een muts op en af doen of een mondkapje geen issue is. Zeker een must try als je een normale tot drogere huid hebt, wél iets van dekking wil maar ook houdt van een no make-up make-up look. Aanradertje!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Charlotte
    Reply Charlotte 1 december 2021 at 17:31

    Mooi!! Ga ik voor kijken want de feestdagen komen eraan en ik wil er toch fit uitzien, als vegan ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.