Beauty

Vegan beauty | weDo haarverzorging

25 november 2021

weDo vegan haarverzorging review/ervaring
Oh yes, er is een nieuw haarverzorgingsmerk in Nederland en ik ben zo enthousiast dat ik dit pareltje graag met je deel. weDo/ is een vegan, cruelty free en eco-ethisch merk met een uitgebreid assortiment haarverzorgingsproducten. En dan ruikt het ook nog eens heerlijk! In dit artikel lees je alles over dit merk en deel ik mijn persoonlijke favorieten met je.

‘Lees ook: Vegan skincare | Mijn ervaring met Junglück.’

weDo vegan haarverzorging review/ervaring

weDo/

Dit nieuwe haarverzorgingsmerk is ontwikkeld in samenwerking met haarstylisten en met wetenschappers van Wella haarverzorgingslabs, waardoor je er ook echt wel wat mag van verwachten als het om de werking van de producten gaat. Het is dan ook in de markt gezet als een professioneel haarverzorgingsmerk dat enkel verkrijgbaar zal zijn via salons en geselecteerde online winkels.

Wat maakt dit merk eco-ethisch?
– De producten van weDo zijn vegan en dierproefvrij
– de verpakkingen zijn gemaakt van (deels) gerecycled materiaal en opnieuw te recyclen, de eventuele kartonnen doosjes die om een product zitten zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd gerecycled karton
– de ingrediënten zijn voor 93% tot 99,7% van natuurlijke oorsprong
– weDo haarverzorging is gecertificeerd door The Vegan Society en Cruelty Free International
– de producten bevatten geen nasties zoals sulfaten, siliconen of kunstmatige geurstoffen
– de gebruikte geurstof die de producten de heerlijke geur geeft is speciaal ontwikkeld zodat deze een extreem laag gehalte aan allergenen bevat, waardoor ook mensen met een gevoelige (hoofd)huid deze kunnen gebruiken
– weDo werkt samen met Plastic Bank om samen de hoeveelheid plastic in oceanen terug te dringen en armoede te bestrijden door kansarme bevolkingsgroepen te helpen dit afval om te zetten in inkomsten en betere voorzieningen voor zichzelf, hun familie en de gemeenschap
– voor ieder verkocht product verzamelt en verwijdert weDo 8 plastic flessen uit het milieu.

Prijs en verkrijgbaarheid

De volledige haarverzorgingslijn van weDo bestaat in totaal uit de volgende producten:

– Light & Soft shampoo voor fijn haar 300ml/€18,90
– Light & Soft conditioner voor fijn haar 250ml/€19,90
– Light & Soft haarmasker voor fijn haar 150ml/€24,90

– Moisture & Shine shampoo voor normaal of beschadigd haar 300ml/€18,90
– Moisture & Shine conditioner voor normaal of beschadigd haar 250ml/€19,90
– Moisture & Shine masker voor normaal of beschadigd haar 150ml/€24.90

– Rich & Repair shampoo voor stug en zeer beschadigd haar 300ml/€18,90
– Rich & Repair conditioner voor stug en zeer beschadigd haar 250ml/€19,90
– Rich & Repair masker voor zeer beschadigd haar 150ml/€24,90

– No Plastic shampoo bar Light & Soft voor fijn haar 80g/€14,90
– No Plastic shampoo bar Moisture & Shine voor normaal of beschadigd haar 80g/€14,90

– Moisturising Day Shift haar- en handcrème 90ml/€19,90
– Nourishing Night Shift nachtcrème voor het haar 90ml/€24,90
– Natural Oil elixir voor haar en lichaam 100ml/€39,90
– Detangle anti-klitspray 100ml/€19,90
– Scalp Refresh verfrissende hoofdhuidlotion 100ml/€24,90
– Protect Balm haarpunten- en lippenbalsem 25ml/€19,90
– Spread Happiness body- en hairmist 100ml/€24,90

–> Neem een kijkje op de website van weDo voor meer informatie en om een verkooppunt via een salon bij jou in de buurt te zoeken. Online wordt het merk op dit moment verkocht via onder andere Wehkamp, Haarshop en John Beerens.

weDo vegan haarverzorging review/ervaring

Mijn ervaring met weDo haarverzorging

Vanaf het moment dat ik de producten zag, erover las, de ingrediëntenlijstjes beek, de producten rook én ze had geprobeerd ben ik enthousiast. En niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn dochters (en ohhhh, wat ruiken die haartjes daarna toch lekker!). Laat ik maar met het omschrijven van de geur beginnen; zomers, oppeppend en fruitig op de goede manier. Dus niet mierzoet, maar ik ruik er verse abrikoosjes, perziken en mango in. Yum! En zeker wanneer je een combinatie van meerdere producten achter elkaar gebruikt blijft die geur ook nog eens een behoorlijk lange tijd in je haren te ruiken. Niet overdreven, maar wanneer je sport of als je buiten in de wind staat dan komt er telkens weer zo’n lekkere geur voorbij die instant een glimlach op je gezicht tovert :)

Zoals je op de foto’s kan zien hebben we een aantal verschillende producten uit mogen proberen en eigenlijk is er over geen enkel product een negatief iets te zeggen. De producten werken zoals ze horen te werken, mijn gevoelige hoofdhuid reageert er heel goed op en wordt er rustiger van met zelfs minder jeuk en schilfertjes (yay!) en het is allemaal zuinig en prettig in gebruik. Zowel de vaste als de vloeibare shampoo schuimen lekker – ondanks dat er dus geen SLS, SLES of andere ‘harde’ reiniger in zit – en maken de haren goed schoon (het is dus maar net wat je voorkeur heeft qua textuur), de conditioner zorgt voor lekker bouncy haar dat makkelijk doorkambaar is en het masker zorgt voor meer voeding en duidelijk minder statisch haar.

De moisturising day cream gebruik ik vooral bij mijn oudste dochter – die niet alleen dik maar ook heel veel haar heeft – als leave-in en werkt als een enorm goed antiklit-product waardoor ze veel minder haarafbreuk heeft en haar lokken flink glanzen. De body- en hairmist is voor na je haarroutine misschien wat overdreven, aangezien je lokken dan echt al wel voldoende naar de heerlijke geur ruiken, maar wel perfect voor een oppepper gedurende de dag of als opfrisser na een etentje of sportsessie om je lokken weer fris te laten ruiken. En onmisbaar voor de droge winterhuid is de natural oil. Ik smeer hier direct na het douchen wanneer de huid nog vochtig is mijn lichaam mee in en mijn huid wordt er heerlijk zacht van. Het restje wat ik dan nog op mijn handen heb smeer ik in de lengtes en puntjes van mijn haren; handig zo’n hybride product dat voor zowel je lichaam als haar gebruikt kan worden!

Mocht ik drie favorieten moeten noemen, dan zou ik de vloeibare shampoo, het masker en de moisturising day cream aanraden om echt eens te gaan proberen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Renske Burgess
    Reply Renske Burgess 22 februari 2022 at 12:49

    Hoi Desirée,

    Wordt je haar niet snel vet met deze Shampoo? Ik wil eigenlijk af van om de dag mijn haar wassen. Ik heb fijn haar wat ik in een asymmetrische Bob draag!! Ben op zoek naar een product wat in een low poo routine past.

    Groetjes Renske

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 22 februari 2022 at 13:24

      Hi Renske, dankjewel voor je reactie. Ik heb geen last van sneller vet wordend haar met deze producten, ze blijven juist lekker ‘luchtig’ vallen. Wel goed uitspoelen natuurlijk :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.