Beauty

Winter tip | Biodermal P-CL-E bodycare

23 december 2021

Biodermal P-CL-E body review
Alweer 45 jaar geleden werd de iconische Biodermal P-CL-E gezichtscrème geïntroduceerd en inmiddels is dit een bestseller waar veel mensen trouw aan zijn. Deze crème bevat effectieve en huidverbeterende ingrediënten die het zelfherstellend vermogen van de huid een boost geven. Inmiddels is de lijn uitgebreid met een serum en fluïde en.. sinds kort is daar een bodycare lijn bijgekomen. Een aanrader voor de (zeer) droge en gevoelige huid en/of wanneer je last hebt van ruwe, schrale plekjes of roodheid!

‘Lees ook: Skincare | Waarom je ook in de winter SPF moet smeren.’

Biodermal P-CL-E body review

Biodermal P-CL-E bodycare

Zeker wanneer de temperaturen buiten dalen en de luchtvochtigheid omlaag gaat kan je last krijgen van een drogere huid waarbij soms ook jeuk, velletjes en schrale plekjes voorkomen. Tijd om je huid wat extra ondersteuning te bieden zodat deze weer lekker zacht, soepel en comfortabel aanvoelt.

De P-CL-E bodycare formules zijn geformuleerd met effectieve en huidverbeterende ingrediënten zoals antioxidanten, ureum en shea boter. Deze hydrateren intensief, kalmeren roodheid en vullen tekorten in je huid aan waardoor de vochtbalans verbetert en de huidelasticiteit en vochtbalans herstelt en zo de huidbarrière versterkt. En dat in een formule die zelfs voor de gevoelige huidjes geschikt is.

Leuk weetje! De letters P-CL-E staan voor de werkzame ingrediënten die bij de ontwikkeling van de lijn werden gebruikt: Proteïnen, Collageen en vitamine E.

De Biodermal P-CL-E bodycare lijn bestaat uit de volgende producten:

P-CL-E verzorgende bodylotion 400ml/€24,99
Dit product is het meest geschikt voor de droge huid en is de lichtste formule uit deze lijn. De textuur is zoals je van een bodylotion kan verwachten; lekker smeerbaar en trekt snel in. Er zit onder andere glycerine, shea boter, urea en vitamine E in.

P-CL-E kalmerende bodylotion 400ml/€29,99 (parfumvrij)
Dit product is het meest geschikt voor de droge en gevoelige huid en is net even wat dikker van textuur. Naast onder andere glycerine, een hogere concentratie shea boter, urea en vitamine E zit er ook niacinamide (vitamine B3) en panthenol (vitamine B5) in waardoor deze een intensievere verzorging biedt.

P-CL-E herstellende bodycrème 200ml/€29,99 (parfumvrij)
Dit product is het meest geschikt voor de zeer droge en gevoelige huid en komt in een textuur die doet denken aan die van een zachte body butter. Er zit vooral een hogere concentratie urea in verwerkt voor een diepere voeding van de huid, huideigen lipiden die zorgen voor een beschermend laagje op de huid en daarnaast zit er onder andere canola olie, glycerine en melkzuur in.

P-CL-E voedende handcrème 75ml/€9,99
Deze handcrème is geschikt voor ieder huidtype, is lekker vol van textuur en daarmee een aanrader als soort van handmasker voor het slapen gaan waarna je de volgende ochtend met heerlijk zachte handjes wakker wordt. Er zit onder andere glycerine, urea, canola olie en co-enzym Q10. Dit laatste is een sterke antioxidant en helpt bij het verminderen van zonschade, fijne lijntjes en rimpels en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in de huid.

–> De producten zijn verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat, Wehkamp, bol.com en Etos. De handcrème is exclusief bij Kruidvat verkrijgbaar. Tip: bij bol.com zijn deze producten nu met 50% korting verkrijgbaar en bij Kruidvat loopt er een 1+1 gratis actie.

Biodermal P-CL-E body review

Zowel de kalmerende bodylotion als de herstellende bodycrème zijn parfumvrij en daarmee het meest geschikt voor de gevoelige huid. De verzorgende bodylotion en de handcrème hebben de zachte en fijne ‘balsem’-achtige herkenbare geur van de P-CL-E gezichtscrème. Ik ben daarnaast heel erg blij dat deze producten in pompflacons en tubes zitten, dat werkt wel net zo hygiënisch en je kan daardoor goed doseren. En hoe fijn is het dat de bodylotions in een lekkere grote flacon van 400ml komen? Daar kan je gelijk een flinke tijd mee vooruit! :)

Ik denk dat heel veel huidjes blij gaan worden van deze verzorgende producten, maar als ik persoonlijk één product als favoriet moet bestempelen dan is het toch wel de herstellende bodycrème. Die heeft een heerlijk fluwelen huidgevoel en verzorgt duidelijk heel intensief de huid. Perfect voor deze koude wintermaanden.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Anne Bolijn
    Reply Anne Bolijn 29 december 2021 at 13:45

    De P-CL-E dagcrème ben ik zelf helemaal fan van. Dit houd mijn onzuivere huid rustig. Helemaal nu ik niet bij de schoonheidsspecialist terecht kan.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 1 januari 2022 at 09:08

      Wat fijn dat de crème je huid zo goed doet!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.