Beauty

Foundation Friday | Clarins Skin Illusion Velvet foundation

10 december 2021

Clarins Skin Illusion Velvet foundation review
Onlangs werd deze nieuwe Clarins Skin Illusion Velvet foundation gelanceerd, een matte foundation met verzorgende ingrediënten. Kortom; wél een matte maar géén droge huid. En dat is een mooie combinatie! Want een matte foundation zorgt voor een mooie chique uitstraling en blijft vaak langer op z’n plek zitten (en dus perfect voor feestjes bijvoorbeeld) maar laat de huid er helaas vaak droger uitzien en staat erom bekend lijntjes te accentueren.. Hoe is dat met deze foundation? Ik ging ermee aan de slag voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Foundation Friday | Clarins Skin Illusion serum foundation (review).’

Clarins Skin Illusion Velvet foundation review

Clarins Skin Illusion Velvet foundation

De belofte

“De bekende Clarins Skin Illusion serum foundation is nu ook verkrijgbaar in een matte variant, die net zo natuurlijk oogt. Er zijn slechts een paar druppels nodig om je huid te egaliseren en mooier te maken. De huid zal na gebruik minder glimmen en imperfecties zijn verzacht. De huid voelt na gebruik fluweelzacht aan.”

Ingrediënten

De Clarins Skin Illusion Velvet foundation is een foundation op basis van water, siliconen en kleurpigmenten, waaraan huidverzorgende ingrediënten zijn toegevoegd zoals glycerine, bamboe extract, vitamine E, urea, kokosextract, kalanchoe en malrove extract en algenextract. De foundation bevat drie soorten poeder om de huid te matteren, overtollig talg te absorberen en te egaliseren. Altijd leuk om in een ingrediëntenlijstje te duiken en de mooie combinatie aan huidverzorging en make-up te ontdekken, zodat je niet alleen je huid egaler maakt maar ook daadwerkelijk iets op je huid aanbrengt dat huidverbeterende eigenschappen heeft.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Clarins Skin Illusion Velvet foundation is verkrijgbaar in 28 kleuren met verschillende ondertonen, voor €44,00/30ml en bij onder andere de Nederlandse Clarins webwinkel, bol.com en Douglas.

Clarins Skin Illusion Velvet foundation review Clarins Skin Illusion Velvet foundation review

Review

Deze Clarins Skin Illusion Velvet foundation komt in een mooie ‘bulky’ en ronde glazen verpakking met een goudkleurige dop. Onder de dop zit een pompje waarmee je de foundation hygiënisch en goed kan doseren, zodat je niet teveel product in één pakt. De foundation heeft namelijk best een hoge dekking, waardoor je met een klein beetje al een heel eind komt.

Ik draag deze foundation in de kleur 103N, een lichtere kleur met een neutrale ondertoon die ook echt niet te warm of te koeltjes is. Fijn! Voor nu kan de kleur nog nét, maar straks in de winter zal ik duidelijk een tintje lichter nodig hebben.

Clarins Skin Illusion Velvet foundation review Clarins Skin Illusion Velvet foundation review Clarins Skin Illusion Velvet foundation review

De textuur is wat aan de dikkere kant en doet me eerder denken aan een crème dan aan een serum en heeft de bekende verzorgende en luxe Clarins geur. Zoals ik al eerder aanhaalde is de dekking echt behoorlijk aan de hoge kant; zeker tussen medium en full coverage in. Dit, in combinatie met de matte finish, kan voor de drogere huidjes een uitdaging zijn ondanks dat er verzorgende ingrediënten inzitten. Mijn tip: zorg dat je huid vooraf goed gehydrateerd is (bijvoorbeeld met een vochtinbrengend serum en dagcrème) en breng als tussenlaagje een verzorgende primer als basis aan. Als je vervolgens met niet teveel product aan de slag gaat en dit met je vingertoppen of een foundationkwast uitwerkt, kan je er alsnog een heel erg mooi en redelijk natuurlijk effect mee krijgen. Maar let wel: deze foundation droogt echt mat op. Wel met een comfortabel huidgevoel, dus dat is zéker een winst ten opzichte van veel andere matte foundations. Hou je meer van een glansje dan kan je beter de Skin Illusion serum foundation proberen of een mooie highlighter aanbrengen om hier en daar de glow heel gericht op je gezicht te toveren.

Deze matte foundation zorgt wel voor een heel erg longlasting finish waarbij je je de hele dag geen zorgen hoeft te maken om je make-up. Echt afpoederen is niet nodig als je een drogere huid hebt, slechts een heel licht en snel afpoederrondje maakt hem mondkapjes- en touchproof. Ik gebruikte hiervoor – een wederom nieuwe lancering – de Clarins Ever Matte Compact Powder van de foto’s :)

Overall is dit een fijne matte foundation met mooie huidverzorgende ingrediënten die de hele dag blijft zitten. Wél even met aandacht en in een kleine hoeveelheid aanbrengen voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Zeker eentje die ik ga bewaren voor feestjes en dergelijke. Chique!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.